Film | Nyheder

Sneak peek! Se to helt nye scener fra 'Nattevagten – dæmoner går i arv'

Af
Signe Bjørg Granberg
14. november 2023
'Nattevagten - dæmoner går i arv'
Den længe ventede opfølger til Ole Bornedals gyserhit 'Nattevagten' får premiere 14. december 2023 / Foto: Nordisk Film

Del artikel

Med præcis en måned til premieren får vi nu løftet sløret for to fulde scener fra Ole Bornedals længe ventede opfølger til gyserhittet 'Nattevagten' fra 1994. Se dem her!

Nattevagten dæmoner går i arv foregår 30 år efter, vi slap Martin (Nikolaj Coster-Waldau) og Jens (Kim Bodina) første gang.

Filmen følger den unge medicinstuderende, Emma (Fanny Leander Bornedal), der beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut dengang, hvor hendes forældre, Martin og Kalinka, næsten blev dræbt af psykopaten Wörmer (Ulf Pilgaard).

Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne.

I den første scene får vi en forsmag på, hvad der venter Emma den første dag, hun møder ind som nattevagt på Retsmedicinsk Institut. Se scenen her:

I den anden scene er Emma taget ud på Sct. Hans, hvor hun konfronterer kommissær Wörmer med fortiden. Men mødet går ikke som planlagt! Se scenen her:

Foruden Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Fanny Leander Bornedal er der gensyn med Ulf Pilgaard og Niels Anders Thorn fra den første film, men rollelisten bugner også med nye, store navne, blandt andre Paprika Steen i rollen som den hårdkogte politikommissær Kramer, Sonja Richter som psykologen Gunver, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste Frederik og det unge stortalent Nina Rask, som Emmas gode ven Maria.

Nattevagten dæmoner går i arv får biografpremiere 14. december.

Del artikel

Læs mere omDanskFilm

Andre Film | Nyheder