Film | Nyheder

Zentropa starter nyt dokumentarfilmbrand med Nicole Horanyi i spidsen

Af
Signe Bjørg Granberg
24. juni 2024
Zentropa
Nicole Horanyi skal stå i spidsen for Zentropa Documentary / Foto: Anders Overgaard

Del artikel

Det nye 'Zentropa Documentary' skal producere brede og kunstnerisk stærke dokumentartitler til både biografer, tv-stationer og streamingtjenester i ind- og udland.

Zentropa er et af de mest veletablerede produktionsselskaber i Danmark og står bag flere af blandt andet Lars von Triers, Thomas Vinterbergs og Susanne Biers film.

I længere tid har selskabet barslet med at satse på dokumentargenren, og nu er tiden så inde til at gøre alvor af tankerne, fortæller Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth, der er producere og en del af ledelsen på Zentropa:

– Verden i dag kalder på samtale og fællesskaber. På at forstå og udvikle den verden, vi befinder os i. Dokumentaren er et af de stærkeste midler, vi har til at opnå dette. På Zentropa vil vi gerne være med til at udvikle og producere virkelighedens fortællinger i samarbejde med stærke kunstneriske talenter, som ønsker at udkomme bredt – både nationalt og internationalt. Vi leverer allerede spillefilm og serier til hele verden og vil gerne fremover også bidrage til Danmarks allerede imponerende position inden for produktion af dokumentarfilm og -serier.

Til at stå i spidsen for den nye afdeling er valget faldet på den prisbelønnede dokumentarfilminstruktør Nicole Horanyi, der bl.a. har været dokumentarchef på Viaplay. Hun har også instrueret en række markante dokumentarfilm- og serier bl.a. En fremmed flytter ind og Natascha Kampusch – A Liftetime in Prison.

Nicole Horanyi er netop startet på Zentropa og glæder sig meget til at komme i gang, fortæller hun:

– Jeg er enormt glad for at træde ind i dette enestående hus. Zentropa kan noget helt særligt og har et meget stærkt brand, derfor er jeg overbevist om, at vi sammen vil kunne åbne dørene for de bedste dokumentarister i branchen. Vi deler en vision om at skabe brede, publikumsorienterede dokumentarproduktioner med et solidt kunstnerisk afsæt.

Zentropa Documentary går i gang nu, og det forventes, at de første titler vil blive præsenteret i løbet af det næste år.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder