Serier | Nyheder

Se de første billeder fra Thomas Vinterbergs kommende TV 2-serie

Af
Claus Nygaard Petersen
4. december 2023Opdateret 8. april 2024
Familier som vores
Paprika Steen og Nikolaj Lie Kaas i 'Familier som vores' / Foto: Per Arnesen/Zentropa/TV 2

Del artikel

Mens vi venter på, at ’Familier som vores’ får premiere, løfter de første billeder fra serien med bl.a. Nikolaj Lie Kaas og Paprika Steen lidt af sløret for, hvad vi kan forvente af den nye serie.

Thomas Vinterberg har bestemt ikke hvilet på laurbærrene efter megasuccesen Druk. Mens Oscarstatuetten for bedste internationale film har stået flot i hjemmet, har instruktøren haft rygende travlt med arbejdet på TV 2-serien Familier som vores.

Familier som vores
Thomas Vinterberg og Paprika Steen i 'Familier som vores'
Foto: Per Arnesen/Zentropa/TV 2

Serien, som får premiere i efteråret 2024, er på sin vis en katastrofeserie. På grund af stigende vandstande som følge af klimaforandringer skal hele Danmark evakueres.

Familier som vores
Amaryllis August og Albert Rudbeck Lindhardt i 'Familier som vores'
Foto: Per Arnesen/Zentropa/TV 2

Har man godt med penge, er det en smal sag at rejse til et rigt land, hvor man kan leve det gode liv. Er man derimod mindre velstillet, må man forlade sig på det statsfinansierede re-allokerings-program, hvor man bare må rykke hen, hvor der er plads.

Familier som vores
Amaryllis August i 'Familier som vores'
Foto: Per Arnesen/Zentropa/TV 2

Familier som vores er i syv afsnit og har været en af de største produktioner i Danmark. Med optagelser i fem forskellige lande, 40 udenlandske skuespillere og hele 2.500 statister er der ikke sparet som storheden til serien, hvor 100 timer skal klippes ned til en knap seks timer lang miniserie.

Familier som vores
Helene Reingaard Neumann og Nikolaj Lie Kaas i 'Familier som vores'
Foto: Julia Vrabelová/Zentropa/TV 2

På den imponerende rolleliste finder vi bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Esben Smed, Thomas Bo Larsen, Asta Kamma August, David Dencik, Magnus Millang, Helene Reingaard Neumann og de nye stjernefrø Amaryllis August, Albert Rudbeck Lindhardt og Max Kaysen Høyrup.

Familier som vores
Magnus Millang og Esben Smed i 'Familier som vores'
Foto: Per Arnesen/Zentropa/TV 2

Serien er skrevet af Thomas Vinterberg og Bo Hr. Hansen (Bamse, Journal 64), og Vinterberg har instrueret samtlige syv afsnit af Familier som vores.

Familier som vores
Amaryllis August og Paprika Steen i 'Familier som vores'
Foto: Julia Vrabelová/Zentropa/TV 2

Den eksakte premieredato er som sagt ikke offentliggjort endnu, udover at det bliver i løbet af 2024, at danskerne kan se serien, hvor der ifølge pressemeddelelsen bliver lovet et storstålet og intimt familiedrama om menneskers ukuelige vilje til at overleve, håbe og elske.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2 Play

Andre Serier | Nyheder

Mest læste