Kultur | Guides

Skærmtid med Andrea Lykke: "Jeg var totalt opslugt af 'The White Lotus', men mangler stadig at se 'Succession'"

Af
Signe Bjørg Granberg
1. december 2023
Skærmtid med Andrea Lykke
Andrea Lykke er lige nu aktuel i Disneys nye familiefilm 'Ønsket', hvor hun lægger stemme til hovedkarakteren Asha / Foto: Signe Find Larsen

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad sangerinden Andrea Lykke fra Disneys 'Ønsket' ser og lytter til lige nu.

Når Disney i næste uge har biografpremiere på deres stort anlagte familiefilm Ønsket, er det sangerinden Andrea Lykke Oehlenschlæger, der lægger stemme til hovedkarakteren, Asha.

Ønsket er en animeret musical, der handler om drømme og ønsker, og der er hele syv sange med i filmen, skrevet af de Grammy-nominerede sangskrivere, Julia Michaels og Benjamin Rice.

Derudover er Andrea Lykke også en del af koncertrækken Fra alle os til alle jer Disney 100 år Live in Concert, som i disse dage kan opleves i DR's Koncertsal.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg laver fire Disney-koncerter i DR's koncerthus, som er helt drømmeagtigt for mig at være en del af – præcis som det er at være med i Ønsket.

Jeg kan mærke, at min stemme lige skal trænes op igen, efter jeg har født ved kejsersnit, og det er lang tid siden, jeg har stået på denne måde og sunget så meget.

Samtidig er de sange, jeg synger, ret krævende, men det er heldigvis gået godt.

Derudover skal jeg lave nogle forskellige julekoncerter, blandt andet i Ringkøbing i næste uge og på Det Kongelige Teater om et par uger, hvor jeg også skal være vært. Jeg har også en koncert nytårsaften med et symfoniorkester i Tyskland.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg kan faktisk godt have lidt svært ved at koncentrere mig om at se serier en gang imellem. Nogle gange kører der vist bare for mange ting rundt i min hjerne, så det skal virkelig være godt, for at jeg bliver opslugt af noget.

Men jeg kunne rigtig godt lide The White Lotus, hvor jeg – som alle andre – var totalt opslugt, men jeg har ikke set Succession endnu, som hele min familie ellers er totalt oppe at køre over.

Jeg var også vild med Big Little Lies, og da jeg var højgravid (Andrea Lykke fødte for otte måneder siden, red.) så jeg Netflix-serien Dead to Me.

Jeg kan også godt lide en gammel – og egentlig lidt halvdårlig – serie som Gossip Girl, og så kan jeg altid gense Sex and the City.

Hvad er den sidste film, du har set i biografen?

– Jeg var jo selvfølgelig til gallapremiere på Ønsket, og så var jeg også for nylig inde at se den danske film, Hygge.

Jeg er ikke så meget til action og noget, der er for voldsomt. Det må gerne være lidt let og hyggeligt.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg lyttede virkelig meget til fødselspodcasts, da jeg var gravid, f.eks. To the Moon Honey, som jeg også selv har medvirket i.

Jeg lytter også til 112 for knuste hjerter med Maria Jencel, og så lyttede jeg en del til Voxen, som Sofie Linde og min svigerinde, Frida Brygmann, lavede.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Jeg kan godt lide sådan nogle boligprogrammer som Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, Kender du typen og Hammerslag. Og så ser jeg rigtig meget Sporløs!

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Jeg var for nylig inde at se Jersey Boys, som var rigtig god, og jeg var også meget begejstret for Natasja på Det Kongelige Teater.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i dag?

– Altså nu er soundtracket til Ønsket lige kommet ud i dag, så jeg har siddet og lyttet til det og svaret på en del beskeder og talt i telefon med min manager. Jeg bruger min telefon meget – også lidt for meget en gang imellem!

Instagram er lidt en synder for mig, hvor jeg også får mange beskeder fra folk, som jeg gerne vil svare på, men jeg bruger heldigvis meget mindre tid på TikTok, end jeg gjorde tidligere.

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides

Mest læste