Kultur | Guides

Skærmtid med Anne-Grethe Bjarup Riis: "Jeg graver mig ned i historiske serier i øjeblikket"

Af
Signe Bjørg Granberg
5. juli 2024
Skærmtid med Anne-Grethe Bjarup Riis
Skuespiller, instruktør og forfatter, Anne-Grethe Bjarup Riis, er denne uges gæst i Skærmtid / Foto: Maria Wix Steffensen

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller, instruktør og forfatter, Anne-Grethe Bjarup Riis, ser og lytter til lige nu.

Anne-Grethe Bjarup Riis er både skuespiller, filminstruktør og forfatter. Hun har blandt andet instrueret de populære, historiske film Hvidstensgruppen og Hvidstensgruppen de efterladte. Den første film havde premiere tilbage i 2012 og solgte intet mindre end 765.521 biografbilletter. Den blev den mest sete film i de danske biografer det år.

Lige nu er Anne-Grethe Bjarup Riis aktuel med første bog i serien om Egeskov, som hun har skrevet sammen med forfatter, Thomas Rydahl. Bogen handler om familiedynastiet på Egeskov Slot og starter i 1874, som var et skelsættende år på slottet. Deraf har bogen fået undertitlen Ulykkens år.

De to forfattere arbejder allerede nu på bog nummer to i serien, og det er også blevet bekræftet, at bogen skal filmatiseres af produktionsselskabet SAM productions.

Vi mødte Anne-Grethe til en snak på årets Heartland festival, hvor hun fortalte, hvilke serier, film, teaterforestillinger og bøger hun har set og læst på det sidste og som har inspireret hende i tidens løb.

Se videoen her:

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtidHeartland

Andre Kultur | Guides