Kultur | Guides

Skærmtid med skuespiller Roberta Reichhardt: "'Kender du typen' er børnetime for voksne"

Af
Signe Bjørg Granberg
3. maj 2024
Skærmtid
Denne uges gæst i Skærmtid er skuespiller Roberta Reichhardt, der lige nu er aktuel i serien 'Kald mig far' / Foto: Gregers Overvad

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Roberta Reichhardt ser og lytter til lige nu.

Skuespiller Roberta Reichhardt er lige nu aktuel i den danske komedieserie, Kald mig far, men de fleste kender hende nok fra Zulu-serien Sjit Happens og DR-julekalenderen fra 2022, Julehjertets hemmelighed.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Lige nu kan man opleve mig i serien Kald mig far, som kører på Viaplay og TV 3 det næste stykke tid.

Og hvis man kan lide at gå i teatret, kan man også opleve mig i Natasja the musical i efteråret, hvor vi spiller i Tivoli og efterfølgende rundt i hele landet.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Det er faktisk Game of Thrones. Det er chokerende, ja, men jeg er simpelthen en af dem, der ikke kom med ombord, da den blev vist.

Jeg vidste faktisk ikke, hvordan jeg lige skulle komme i gang, men min kæreste – som har set serien tre gange – har været så generøs at tage mig med, så vi har siden januar set alle sæsoner.

Hvilke tv-programmer er din guilty pleasure?

– Det er Kender du typen! Det er jo børnetime for voksne. Det foregår i sådan et roligt tempo, og mit nervesystem bliver så beroliget af det.

Men jeg har også en anden guilty pleasure, og det er Kardashians! Der er jo et drama i det, men det er faktisk ikke et drama. Det er sådan "du har rykket min telefon uden at spørge mig!" Det er ikke særligt alvorligt, og det er – igen – godt for mit nervesystem.

Hvilken film er den sidste, du har set?

– Det er Everything Everywhere All at Once. Den var pissefed! Jeg elsker sådan noget med paralleluniverser, hvor man spørger sig selv "hvad er virkeligt?" Det elsker jeg faktisk også at tænke over, bare når jeg går på gaden. Haha.

Den sidste film, jeg så i biografen, tror jeg, var Toves værelse. Den er helt fantastisk!

Hvilken teateroplevelse har senest gjort indtryk på dig?

– Jeg går jævnligt i teatret, og den forestilling, jeg vil anbefale alle at se, er Arven. Det er en af de største oplevelser, hvis ikke DEN største, oplevelse, jeg har haft i teatret. Den var så overrumplende, og det var lidt som at se en virkelig god serie.

Hvilken musik lytter du til?

– Jeg er først for et år siden blevet introduceret til Spotify, og jeg ved godt, at det nu lyder, som om jeg er sådan en gammel nisse – men det er jeg overhovedet ikke! Det har gjort, at jeg hører meget mere musik, fordi den samler det musik, jeg godt kan lide.

Det, der kendetegner den musik, jeg hører mest, er, at det er instrumentalt. Jeg kan også godt lide at stå og synge med til musik til en fest, men når jeg bare går rundt i byen og skal fra det ene sted til det andet, skal det være instrumentalt og berolige mig.

Hvilke podcasts er blandt dine favoritter?

– Jeg elsker, når der er en ny podcast, jeg kan høre. Jeg venter bare på en Kvinden med den tunge kuffert-historie, bare i en anden historie, for det var så lækkert at lytte til.

Derudover kan jeg godt lide at lytte til Hjerteflimmer for voksne. Elsker Jytte!

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Mit daglige gennemsnit er tre timer. Jeg har sat sådan en tidsbegrænsning på Instagram og Facebook på 10 minutter dagligt, men det er gået helt galt den sidste uge, fordi vi har haft premiere på Kald mig far. Inden da gik det så godt med de 10 minutter!

De apps, jeg bruger mest, er Instagram, Memo (hvor jeg øver replikker), Noter og YouTube.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides