Kultur | Nyheder

Anastasia Holst Nørlund: “Publikum gik amok, og vi gik amok med dem”

Af
Louise Kidde Sauntved
7. maj 2024
Interview med Anastasia Holst Nørlund
Anastasia Holst Nørlund / Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Del artikel

Ugens profil er teaterinstruktør Anastasia Holst Nørlund, der lige nu er aktuel med forestillingen 'Den lille havfrue' på Det Kongelige Teater.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Det var poesiperformancen Ånder på øjet, skabt af kunstnerne Frigge Fri, Sofia Cerqueira og Zahna Siham Benamor. Performancen er en meget smuk tværæstetisk oplevelse om sorg, fællesskab og religion, og den gjorde stort indtryk på mig. Jeg elsker, når forskellige kunstformer mødes i ét værk – det gør ofte værket uforudsigeligt og mere til sit eget.

2. Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– Jeg kan godt lide kulturoplevelser, der gør mig nysgerrig, uden at give mig alle svarene. Jeg elsker, når kunst får mig til at grine og samtidig også vækker andre – måske tungere eller mere alvorlige – følelser i mig.

3. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– De mennesker, jeg elsker. Men jeg synes også, det er spændende at dele oplevelserne med kollegaer, som jeg er i samskabende processer med. Jeg kan godt lide, når vi kan bruge fælles kunstoplevelser i udviklingen af vores projekter. Vi kan både finde ud af, hvad vi godt kan lide og synes er interessant, og vi kan også finde inspiration sammen.

Kort om Anastasia Holst Nørlund

Kendt for:
Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole 2020. Har tidligere iscenesat en række teaterforestillinger. Blandt andre Force Majeure på Aarhus Teater (2023) og Jytte fra marketing er desværre gået for i dag på Nørrebro Teater (2022), som hun også dramatiserede.

Aktuel med:
En nyfortolket udgave af H.C. Andersens Den lille havfrue på Det Kongelige Teater, der spiller frem til den 8. juni 2024.

4. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– I 2013 var jeg på Roskilde Festival, hvor Kendrick Lamar spillede på Arena. Jeg kendte ham ikke så godt, men da min veninde og jeg fik mast os ind i siden af teltet lidt inde i koncerten, blev jeg straks suget ind i Kendricks univers, hans fortællinger og fængende hooks og melodier. Publikum gik amok, og vi gik amok med dem. Og så var jeg fan.

5. Er du nogensinde gået midt i en teaterforestilling/film/koncert eller andet?

– Jeg var engang inde og se teaterkoncerten Lazarus i Hamborg, da jeg var på studietur med de andre instruktørstuderende fra Den Danske Scenekunstskole. Forestillingen var en lidt smadret omgang og samtidig ret kedelig, så vi var nogle stykker, der smuttede i pausen. Men så kunne vi også nå ud til en anden forestilling på Thalia Gausstrasse – en lille, mere eksperimenterende scene.

6. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Det er jo så klichéfyldt, men New York har bare virkelig meget forskellig kultur. Fantastiske museer både i og uden for byen, sjove biografer og jazzklubberne. Og så har New York jo Broadway. Selv om mange af forestillingerne faktisk slet ikke falder i min smag, er niveauet bare så sindssygt højt, alle på scenen er pissegode, og afviklingen (altså det tekniske) har en præcision, jeg sjældent har set i Danmark.

7. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Jeg skammer mig over at se true crime. Især dårligt producerede serier om opklaringen af et eller andet mord. Jeg får intet ud af at se det, så jeg skal bare lade være, for jeg synes egentlig, det er sygt, at mordsager bliver brugt som mainstream underholdning. Jeg stopper nu.

8. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Forestillingen Giovanni-komplekset – en queerfortælling i et middelalderunivers – som spiller på Aveny T's væksthusscene under CPH Stage sidst i maj. Der er altid masser af spændende forestillinger på festivalen. Og så glæder jeg mig til at se det fantastiske hold af skuespillere og musikere på scenen til Den lille havfrue i Skuespilhuset. Det har været en fornøjelse at arbejde med dem i prøvesalen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder