Kultur | Nyheder

Julie Berthelsen: ”Jeg er en sucker for britisk 1800-tals pladderromantik”

Af
Louise Kidde Sauntved
13. august 2024
Maria Montell, Saszeline Emanuelle Dreyer, Julie Berthelsen og Julie Rugaard har dannet pigegruppen Way Back When. Dato: 20240502foto: Thomas Laursen/etbureau.com
Julie Berthelsen kan lige nu opleves som en del af gruppen Way Back When / Foto: Thomas Laursen / etbureau.com

Del artikel

Ugens profil er sanger Julie Berthelsen, der lige nu er aktuel med gruppen Way Back When, sammen med Marie Montell, Julie Rugaard og Saszeline, som spiller på Vi elsker-festivalerne.

Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Det var Urinetown på Østre Gasværk. Jeg var så heldig at være inviteret til deres første rigtige prøve, så jeg fik også lidt ekstra indblik i før, under og efter scenerne. Det var en fed oplevelse, og jeg havde stor optur over forestillingen. Det var længe, længe siden, jeg havde været ”out & about”, så jeg nød det i fulde drag.

Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– Det er jo meget forskelligt, synes jeg. Nogle har måske en meget specifik smag, men det har jeg ikke. Jeg er åben for det meste. Uanset hvad, skal en kulturoplevelse kunne det, at den holder mit fokus og fanger mig. Og det sker jo oftest, når man får serveret noget, man ikke får hver dag. Og så kan det også være superfedt, hvis oplevelser rykker lidt ved mine synspunkter, meninger og overbevisninger. Og giver følelser og indtryk til eftertanke.

Hvem vil du helst opleve kultur med?

– Dem tættest på mig. Min mand og børn, og mine veninder.

Kort om Julie Berthelsen

Det kender du hende fra:
Julie Berthelsen albumdebuterede i 2003 med Home, der blandt andet indeholdt hittet Every Little Part of Me. Har efterfølgende udgivet en række albums på både dansk og engelsk.

Aktuel som:
Del af gruppen Way Back When sammen med Marie Montell, Julie Rugaard og Saszeline, der spiller på Vi elsker-festivalerne måneden ud.

Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Ja, to. Og det er nok mest fordi, de begge var en kæmpe ”first time” for mig. Den første var, da jeg som 14-årig deltog i Arctic Winther Games, som er ungdomssportslege de arktiske lande imellem, og rejste til Canada for at konkurrere på mine ski. Her mødtes vi med så mange unge mennesker fra flere lande, og hele stemningen var OL-agtig, og alt summede af anderledes kultur. Det var meget stort for mig. Her følte jeg for første gang, at jeg havde en meget eventyr- og rejselysten side. Den anden oplevelse var en studietur til USA i 3.g, hvor vi var i L.A. og se Phantom of the Opera. Jeg var fuldstændigt fortryllet af både sceneshow, musik og sang i en smuk, stor teatersal.

Er du nogensinde gået midt i en film/koncert eller teaterstykke?

– Nej, det er jeg ikke. Det tror jeg simpelthen ikke, jeg kunne finde på. Så skulle det være, fordi jeg var afsted med mine børn, og en af dem blev dårlig. Men nej, ellers ikke.

Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Den er lidt svær. Jeg er ikke sådan en, der rejser for at være kulturel, som min skønne og dejlige ven, Jim Lyngvild, hvis iver over den type rejser er inspirerende og beundringsværdig. Men jeg kan godt nævne Barcelona. Der har jeg været mange gange, siden jeg var helt ung, fordi min onkel boede der. Og siden også med veninder. Madkulturen er vidunderlig. Jeg har været på madkursus og oset løs på madmarkederne.

Har du en kulturvane, du ikke helt vil være ved?

– Jeg er en sucker for britisk 1800-tals pladderromantik i bøger og serier … Bridgerton er et godt eksempel.

Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Det er 100 procent Vi Elsker-festivalerne i Danmark i denne måned! Jeg er med for første gang nogensinde i et pigeband, som vi kalder Way Back When. Jeg har kun hørt godt om festivalerne, og hvor fedt det er at lande i en 90’er- og start 00’er-tidslomme sammen med et rigtig stort publikum. Alene det, at jeg skal være i en pigeband og skal på scenen til den største nostalgifest i Danmark hele fire gange i denne måned, gør mig lykkelig helt indeni.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder