Kultur | Nyheder

Nørrebro Teater får to nye kvindelige direktører

Af
Signe Bjørg Granberg
17. januar 2024
Janne Villadsen og Jennifer Vedsted Christiansen
Janne Villadsen og Jennifer Vedsted Christiansen tiltræder som nye direktører på Nørrebro Teater til maj / Foto: Amanda Bødker

Del artikel

De to nye direktører, Janne Villadsen og Jennifer Vedsted Christiansen, er kendte navne i kulturlivet og tiltræder som hhv. direktør og kunstnerisk direktør for Nørrebro Teater til maj.

Nørrebro Teater får senere i år to nye direktører, der tiltræder efter, at det i september sidste år blev offentliggjort, at teatrets daværende direktør, Mette Wolf, ville stoppe efter ni år ved roret.

Nu er fremtidens direktion så på plads for Nørrebro Teater, og det bliver Janne Villadsen og Jennifer Vedsted Christiansen, der tiltræder som hhv. direktør og kunstnerisk direktør.

Janne Villadsen kommer fra en stilling som program- & udviklingsdirektør for den ultrapopulære festival, Heartland Festival, hvor hun har haft ansvaret for alle festivalens kunstneriske afdelinger (musik, kunst, talks og gastronomi).

Jennifer Vedsted Christiansen arbejder med iscenesættelse og dramatik både som performance og på film og er af de fleste nok bedst kendt som en del af den talentfulde kunstnerduo How to Kill a Dog sammen med Emma Sehested Høeg. Sidste år modtog de Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris.

De to nye direktører fortæller, hvorfor de glæder sig over at skulle stå i spidsen for netop Nørrebro Teater:

– Teatret og kulturen er afgørende for at bringe os sammen som mennesker i en tid med kriser, krig og et klima i forfald. Nørrebro Teater rummer grinet, men også de perspektiverende samtaler, den overraskende kunst, den samlende musik og vigtigst – det teater, der forbliver i beskueren, når tæppet er faldet, og som vi gerne ser fortsætter som diskussioner i foyeren. Det er dét, der skal til for at skabe teater til den fremtid, vi allerede lever i. Og lykkes det, tror vi på, at endnu flere kan spejle sig i teatrets vision om at være modsvaret til “se og glem”-kulturen”.

De to direktører ansættes på en kontrakt frem til 2028 og har første officielle arbejdsdag 1. maj 2024.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTeaterKultur

Andre Kultur | Nyheder

Mest læste