Kultur | Nyheder

Rikke Westi: ”Jeg elsker de kulturoplevelser, hvor jeg går derfra og er blevet rystet lidt i min grundvold”

Af
Louise Kidde Sauntved
25. juni 2024
Interview med Rikke Westi
Rikke Westi / Foto: Alex Høgh Andersen

Del artikel

Ugens profil er skuespiller Rikke Westi, der var vært ved den netop overståede Reumert-uddeling i ODEON i Odense.

1. Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– For mig skal en god kulturoplevelse få mig til at glemme den verden, der eksisterer udenfor for en stund. Jeg vil gerne suges ind i et univers, og jeg vil gerne mærke noget. Jeg elsker de kulturoplevelser, hvor jeg går derfra og er blevet rystet lidt i min grundvold, blevet klogere på nogen eller noget – og hvor jeg stadig tænker på oplevelsen dagen efter og dagen efter igen.

2. Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Jeg tror aldrig, jeg kommer til at glemme Manson på Det Kongelige Teater med Nicolas Bro i hovedrollen tilbage i 2011. Den satte sig i mig. Det var én af de teateroplevelser, der fik mig til at ville søge ind som skuespiller på teaterskolen. Og så var jeg i 2023 til koncert med ingen ringere end Sir Elton John, og den oplevelse kommer også til at have en særlig plads i mit hjerte for altid.

3. Er du nogensinde gået midt i en film/koncert eller teaterforestilling?

– Jeg ser gerne ting til ende, også selv om det ikke falder i min smag. Men jeg er engang gået i pausen ved en teaterforestilling, og det er noget, som jeg faktisk stadig skammer mig lidt over den dag i dag, for jeg havde fået fribilletter og kendte nogle af dem på scenen. I Danmark har vi ikke rigtig en kultur for bare at gå, hvis vi ikke kan lide det, vi ser – og den dårlige samvittighed rammer mig nok også, fordi jeg selv står meget på en scene og ved, hvad publikum betyder for os, der står der. Men dén specifikke forestilling kunne jeg simpelthen ikke holde mig vågen til. Jeg skammer mig så meget, at jeg ikke tør nævne den her!

Kort om Rikke Westi

Kendt fra:
Teater Mungo Park, hvor hun har været del af ensemblet i en længere periode.

Aktuel som:
Var vært for årets Reumert-uddeling sammen med Marie Knudsen Fogh. Uddelingen fandt sted den 20. juni i ODEON i Odense.

4. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Min yndlingskulturby lige for tiden er faktisk Aarhus! Jeg elsker, hvad de laver på Aarhus Teater. Både de store klassikere, men også eksperimenterende forestillinger. Det er altid inspirerende at svinge forbi Aarhus, synes jeg. Men jeg ville gerne blive bedre til at komme mere rundt og se og opleve ting. Både i Danmark og uden for landets grænser.

5. Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Jeg er typen, der altid skal have et godt glas enten inden, under eller efter en kulturoplevelse. Om det så er en god eller dårlig vane, vil jeg lade være op til den enkelte læser at vurdere.

6. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Der er rigtigt mange spændende kulturoplevelser i vente i det kommende år, synes jeg. Men nogle oplevelser, jeg særligt glæder mig til, er Roskilde Festival lige om lidt! Jeg glæder mig også meget til Tronfølger på Mungo Park til efteråret og Tro, håb og kærlighed på Aarhus Teater. Jeg bliver også nødt til at nævne den længe ventede Wicked-film med Cynthia Erivo og Ariana Grande (Og en ny udgave med Fredericia Musicalteater til september – Wicked er en storfavorit hos mig, når det kommer til musicals). Og så glæder jeg mig også til at gense Arven inde i Skuespilhuset. For det skal jeg!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omReumert

Andre Kultur | Nyheder