Kultur | Nyheder

Kridt danseskoene og skrål med på 'Time after Time' i ny stjernebesat musical

Af
Signe Bjørg Granberg
2. oktober 2024
Strictly Ballroom
Baz Lurhmann-filmen 'Strictly Ballroom' kommer nu som musical i Danmark / Foto: Miklos Szabo og Ida Buss

Del artikel

Fans af Baz Luhrmanns kultdyrkede filmfænomen 'Strictly Ballroom' kan godt begynde at glæde sig, for nu kommer musicalversionen med bl.a. Silas Holst, Sicilia Gadborg, Tammi Øst og Niels Olsen.

Sidste år var det musicalversionen af Moulin Rouge, der begejstrede det danske publikum, og nu er endnu en musical på vej, baseret på en film af den australske mesterinstruktør, Baz Luhrmann.

Denne gang er turen kommet til den ikoniske dansefilm Strictly Ballroom fra 1992, der følger danseren Scott Hastings, som ønsker at gøre oprør med den konservative danseverden ved at optræde med sine egne "forbudte trin".

I rollen som Scott finder man Silas Holst i det, der angiveligt bliver hans allersidste musical. Overfor Holst er det Sicilia Gadborg, der skal spille den kvindelige hovedrolle som den uprøvede danser, Fran. Sicilia Gadborg har tidligere medvirket i bl.a. Som i himlen, Les Misérables og Flashdance, hvor hun også dansede sammen med Silas Holst.

Foruden de to hovedroller kan man glæde sig til at opleve Niels Olsen i rollen som Scotts far, Doug Hastings, Tammi Øst som Scotts dominerende mor, Shirley Hastings og Niels Ellegaard som Scotts flamboyante dansementor.

Derudover medvirker også en række professionelle dansere, bl.a. Camilla Dalsgaard, Eugen Miu og Karina Frimodt. Sidstnævnte skal spille rollen som Scott Hastings tidligere partner, Vanessa.

Strictly Ballroom - The Musical lover en musikalsk fest fyldt med kendte popklassikere, heriblandt Cyndi Laupers hitsange Time After Time og Love is in the Air.

Forestillingen præsenteres af Hele Danmarks Musicalteater, som er et samarbejde mellem One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Holstebro Teater. Det er Joy-Maria Frederiksen, der instruerer, og Silas Holst, der står for dansekoreografien.

Strictly Ballroom - The Musical får danmarkspremiere i Falkonersalen i København 20. februar 2025.

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder

Mest læste