Serier | Nyheder

DR og 'Holy Spider' gør rent bord ved Robert Prisen

Af
Daniel Lindekilde Engberg
6. februar 2023
Robert Prisen 2023
Foto: Åsmund Sollihøgda/SAM Production

Del artikel

Den danske prisuddeling Robert Prisen løb i weekend af stablen, og DR blev den helt store vinder på serie-fronten.

Det var en god aften for særligt tre titler ved dette års Robert.

Carmen Curlers løb afsted med tre priser. Den vandt årets bedste tv-serie, Maria Rossing vandt bedste kvindlige hovedrolle i en tv-serie og Nicolai Jørgensen vandt prisen for bedste mandlige birolle i en tv-serie.

Festen stopper ikke for DR, for komedieserien Orkestret fik også tre prestigefyldte priser tilskrevet sig. Den vandt for bedste korte tv-serie, Frederik Cilius kom derfra med prisen for bedste mandlige hovedrolle i en tv-serie og Emma Sehested Høeg vandt årets bedste kvindelige birolle i en tv-serie.

På filmfronten er det filmen Holy Spider der blev den helt store vinder. Den løb afsted med intet mindre end 11 priser, herunder for årets danske spillefilm, instruktør, originale manuskript og bedste kvindelige hoverolle.

Andre prominente priser gik bl.a. til Anders W. Berthelsen der vandt årets bedste mandlige hovedrolle i en film for sin præstation som den folkekære sanger Bamse i filmen af samme navn. Lene Maria Christensen vandt årets bedste kvindelige birolle i en film. I skuespilpriserne kom Holy Spider derfra med både årets mandlige birolle, der gik til Arash Ashtiani og Zar Amir Ebrahimi vandt årets kvindelige birolle.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder