Serier | Nyheder

Så hurtigt skal dit internet være hvis du vil streame serier uden problemer

AfJonas
26. april 2019

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2017/10/AdobeStock_146864668.jpeg

Danskerne er et af de folkefærd, der ser mest Netflix. Den populære streaming-tjeneste er tilgængelig i mere end 190 lande og i tidligere undersøgelser lå Danmark på en 11. plads over de lande, der ser mest Netflix. Du har mulighed for at streame i forskellige kvaliteter og i denne artikel får du svar på hvor hurtig din hastighed skal være for at kunne streame serier uden problemer.

”Buffer” din Netflix?

Forestil dig at du efter en lang dag har sat dig godt tilrette for se en god serie, men du skal vente på at afsnittet bliver downloadet for at du kan komme i gang. Det kan også være at du er kommet i gang med at se serien, men at den lige pludselig går i stå. Dette er situationer, som alt for mange kender til og dette er ofte forbundet med hvor hurtigt, eller nærmere sagt langsomt, dit internet er derhjemme. Det betyder at det kan være på tide at du får justeret på din internethastighed i hjemmet.

Kig på din downloadhastighed

Der findes to slags internethastigheder; download og upload. Download er forbundet med når du skal hente ting fra internettet, mens upload er forbundet med når du skal sende filer via fx e-mail. Når det kommer til at vælge den rette internethastighed til streaming af serier, skal du kigge på din downloadhastighed. Hastigheden på upload påvirker ikke din streaming kvalitet.

Hastigheden afhænger af hvor mange i er i husstanden

I udgangspunktet skal du normalt bruge 2 mbit for at kunne streame almindelig Netflix kvalitet, 5mbit for at streame i HD kvalitet og minimum 25 mbit for at streame i Ultra HD-kvalitet. Dette gælder for en enkelt person og herefter er din opgave at regne din internethastighed ud ved at analysere hvor mange personer i er i husstanden, hvor ofte i bruger internettet på samme tid og hvad det bliver brugt til.

50 mbit til husstande med fire personer

Ifølge Billig-bredbånd.nu kan du fx nøjes med en internethastighed på 20mbit, hvis det kun er dig der bruger internettet. Men hvis i bor flere personer under samme tag kan en 20mbit downloadhastighed hurtigt blive for lidt. Normalt anbefales en husstand på fire personer at vælge en hastighed på minimum 50 mbit.

Find frem til et godt tilbud med bredbånd

Nu hvor du har regnet ud hvor meget internet du har brug for i hjemmet, kan det være at du har behov for enten at bede din udbyder om at opjustere din kontrakt eller måske skal du på jagt efter en ny internetudbyder. I begge tilfælde kan det være en god ide at danne et overblik over det bedste bredbånd, som kan hjælpe dig med at beslutte om du skal blive med din nuværende internetudbyder eller om det er på tide at finde en ny.

Læs også: Dit overblik: Hvilken streamingtjeneste skal jeg vælge?

Læs også: Hvor mange streamingtjenester er nok?

Del artikel

Læs mere omstreamingbredbånd

Andre Serier | Nyheder