Serier | Guides

3 gode grunde til at '1883' er værd at se

AfBrian Mogensen
6. februar 2022
© 2022 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Del artikel

Hvordan lyder det med en serie med alle de rigtige western-elementer, tilsat lidt magtspil udført af gode skuespillere i lækre omgivelser? '1883' leverer det hele.


Yellowstone

Og nu kommer 1883, der spiller på mange af de samme tangenter. Melodien er dog en ganske anden, og er du fan af den første, er efterfølgeren også et must-see. Og selv, hvis du ikke har set Yellowstone, kan du godt hoppe med i sadlen.

Det er turen værd, og med budgetter på op til 10 millioner dollars per episode, er der virkelig kræset for detaljerne.

1. De gode (skuespillere)


The Good, The Bad and The Ugly

Heldigvis er Elliot også en fremragende skuespiller, og han formår at være mere end ”bare” en cowboy i 1883. Der er naturligvis også her mange tråde, der kan trækkes til Costners rolle som familiens patriark i Yellowstone, men Elliots rolle hedder Brennan til efternavn, og han har en ganske anden plads i serien.

Elliot er omgivet af virkelig gode medskuespillere, der giver ham både plads til at udfolde sig og materiale nok til at spille op imod.

Faith Hill er nok bedst kendt som en af de mest succesfulde countrysangerinder nogensinde, og i 1883 viser hun, at hun kan mere end at synge. Hun får følge af ægtefællen Tim McGraw fra Friday Night Lights, og de to kan helt sikkert også noget sammen.

2. Den onde (menneskelighed)


Yellowstone

Og folk omkring Duttons har deres egne agendaer, der blot lægger endnu flere forhindringer foran turen tværs over USA. Det er med til at sikre, at 1883 formår at holde spændingen kørende. Ofte i flere lag, som er med til at underbygge den følelse af format, som serien formidler til fulde.

Det er velskrevet og velovervejet, og der er tilpas mange nik til Yellowstone, uden at det bliver en gang skvaldren rundt i forgængeren. Har du set den, kan du fange nogle af dem. Men starter du som et ubeskrevet blad, går du ikke glip af noget.

Det er en balancegang, som meget få er i stand at ramme lige på hovedet.

I 1883 sidder den lige i skabet.


3. Den grusomme (verden)


Alligevel viser verdenen tænder, og de er både rådne og knækkede, for livet anno 1883 er ikke let. Der er banditter, sygdom og død overalt, og både instruktionen og kinematografien er effektiv i sin portrættering af forholdende dengang.

Alt sammen vises i skarp kontrast til de virkelig smukke panoramaskud af landet omkring dem.

The Great Plains er navnet på de store åbne vidder, der ligger mellem Ria Grande i det sydlige Texas og New Mexico, og op til Mackenzie-floden i Canada, og den ligger mellem Dutton-familien og deres mål i Montana.

Seriens skaber, Taylor Sheridan, er i øvrigt et at de navne, du skal holde øje med i de kommende år. Han er Oscar-nomineret for sit manus til filmen Hell or High Water, og han har lavet en aftale med Paramount om at udvikle flere serier.

I 1883 har har gentaget mange af de greb, han brugte i Yellowstone, og det giver en virkelig smuk visuel stil.

Samtidig er serieformatet eminent til at lade western-genren komme til sin ret, for der er tid og plads til at dvæle i elendigheden.

1883 kan ses på Paramount+., hvor du kan få syv dage gratis

Om streamingtjenesten Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog. Og med mere end 6.000 serie-episoder og film, giver Paramount+ publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fan favoritter, såvel som nye eksklusive titler.

Tjenesten tilbyder eksklusive titler fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samt en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film, det hotteste reality, helt nye store blockbusterfilm samt en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alle genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene TV 2 PLAY, YouTv, YouSee, Telmore og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app, hvor du får de første 7 dage for 0 kr. når du opretter dig som ny kunder. Herefter koster adgangen til al indholdet kun 59,-/md.

Del artikel

Læs mere omParamount Plus1883

Andre Serier | Guides