Serier | Nyheder

Luke Grimes fra 'Yellowstone': "Måske gør jeg noget rigtigt"

AfTrine Jerichau Roslev
23. marts 2021
Foto: Luke Grimes i Yellewstone/Paramount+

Del artikel

Skuespiller Luke Grimes om Yellowstone, yndlingsserier og heste.


Hvordan er at spille en hovedrolle i så stor en serie?

Det har været som en drøm, der er gået i opfyldelse, for at være ærlig. Jeg har altid drømt om at lave western.

Som dreng, hvor jeg drømte om at blive skuespiller, ville jeg virkelig gerne være med i en western – på en hesteryg. Her i USA er westerns så stort, og jeg er vokset op med dem.

Hvordan var din første dag på settet med Kevin Costner?

Desværre kom vi ikke godt ud af det med hinanden i vores første scene. Haha.

Ej, helt ærligt. Da jeg dukkede op den dag og så ham stå der, tænkte jeg: "Måske gør jeg noget rigtigt". For han har jo åbenlyst gjort noget rigtigt. Det var helt sikkert et stort øjeblik i min karriere.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Yellowstone sæson 2

Jeg har aldrig været med i så lang en serie før. Det er virkelig rart, at ens venskaber kan nå at blive så dybe. Nogle af mine kolleger i serien er som min familie nu. Min on-screen-familie. Jeg glæder mig til at hænge ud med dem hvert år. Og til at være sammen med dem i smukke Montana. Det er virkelig dejligt.

Hvordan er det få lov til at arbejde i så lang tid med én karakter?

Jeg har faktisk aldrig villet lave en serie, der fortsætter år efter år. For én af grundene til, at jeg elsker skuespil, er forandring. At jeg aldrig ved, hvor eller hvad jeg vil være. Det aspekt kan jeg virkelig godt lide.

Men Kayce, den her serie og den her verden har gjort, at jeg vil arbejde med Yellowstone, så længe jeg kan. Helt ærligt. Jeg elsker det så meget. Jeg elsker at have muligheden for år efter år at komme et spadestik dybere. Ikke kun i, hvem Kayce er, men også, hvor han skal hen.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at vi glæder os til Paramount+

For jeg har ingen idé, før jeg får det næste manus, som jeg ofte får meget kort tid, før vi skal optage. Jeg har virkelig nydt at være med på den her rejse. Takket være Taylor (Sheridan, manusforfatter, Red.) og min kærlighed til karakteren.

Er det dig, vi ser på hesteryggen i serien?

Jeg kunne ikke ride, før vi optog serien. Jeg havde aldrig prøvet det. Så da Taylor ringede til mig og sagde, at jeg havde fået jobbet, sagde han også, at han gerne vil have, at jeg skulle begynde til ridning. Han gav mig muligheden for at få nogle trænere og sagde: "Jo mere, du gør det, desto mere kan jeg bruge dig i scenerne. Så please, rid en masse, og væn dig til det".

Så selvfølgelig bed jeg på og tog de gratis ridetimer. Jeg får nok aldrig muligheden igen. Og nu føler jeg mig professionel nok til, at jeg i hvert fald ikke kommer til skade, når jeg sidder på hesten. Haha.

LÆS OGSÅ: Nye serier på streamingtjenesterne i marts 2021

Vi har dog brugt nogle stuntmænd, men efterhånden er jeg blevet mere og mere tryg ved at sidde på hesten, men der er nogle ting, som ... du ved ... Kacey er en badass og gør ting, som jeg ikke kan gøre. Haha.

Hvilke serier, film eller karakterer har inspireret dig?

Der er mange! Min far er en stor westernfan. Jeg tror, han har set ALT. Hver gang jeg kom hjem, sad han og så western. Så jeg har set mange. Én af mine favoritter er Tombstone. Jeg elsker den film. Kayce har ikke meget til fælles med de karakterer, men der er noget af den western-følelse, som man kan lægge mærke til. Og Legends of the Fall er en anden film, jeg virkelig godt kunne lide. Der er masser.

Hvilke serier ser du lige nu?

Jeg ser Ozark. Den sidste sæson var helt forrygende. Kan I se den? Jeg har også lige set en serie, der hedder Search Party. Jeg ved ikke, om I har den, men den er god. Men jeg ser mest film og dokumentarer lige nu. Hvorfor, ved jeg faktisk ikke. Jeg vil virkelig gerne se Peaky Blinders snart, for den har jeg hørt meget godt om.

Hvad er din top 3 over serier?

The Sopranos kan jeg virkelig godt lide. Og Breaking Bad. Jeg har faktisk kun de to som mine absolut favoritter.

Interviewet er arrangeret af streamingtjenesten Paramount+, som den 25. marts 2021 relanceres i Danmark med en bunke af nye film og serier (bl.a. Yellowstone) og endnu flere på vej.

Del artikel

Læs mere omParamount

Andre Serier | Nyheder