Serier | Guides

5 grunde til at vi elsker Dexter selvom han er morder

AfChristian Achton Friis
13. december 2021
Foto: Dexter: New Blood/Paramount+

Del artikel

Dexter er farlig og sympatisk, kontrolleret og instinktiv, pæn og voldsom, kompleks og simpel. Han er det hele.


Dexter: New Blood

Kontrol og instinkt


Han holder stadig sig selv i stram snor. Men han handler også på sine instinkter, for når han slipper, giver han den fuld gas og dræber med nydelse. Han er en person i kontrol, der samtidig er helt tæt på sine instinkter.

Dexter: New Blood starter ud med en Dexter i kontrol, men hurtigt bliver instinktet pirret. Det mix kan vi lide og især i en serie. Der er en forudsigelig og genkendelig ramme, der brydes pludseligt. Uforudsigeligheden lurer, og det er bare spændende.


Dexter er egentlig sympatisk


Han er ikke bøvet og en af gutterne, men med til at skabe og bære en atmosfære af seriøsitet og jordbunden ordentlighed.

Vi har indsigt i hans barndom og sympatiserer med ham i de svære stunder på de indre linjer. Og vi kan sagtens se hans kvaliteter udefra. Vi vil gerne være venner med Dexter, måske bare uden mordene.

De gode gerninger


Og han gør det jo egentlig også godt i sit bijob ved kun at straffe mordere. De gode gerninger er til at få øje på.

Vi kan altid diskutere selvtægten som koncept, og hvor langt man bør gå. Men hvis samfundet svigter, og Dexter deler retfærdigheden ud, bliver underholdningsværdien meget højere for dem, der godt kunne tænke sig orden.

Om Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog med omkring 6.000 episoder og film og giver publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fanfavoritter.

Tjenesten tilbyder eksklusiver fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samt en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film og eksklusive, helt nye store film og en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alt genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene YouTv, YouSee, og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app.


Dexter har fejl


Dexter: New Blood

Vi elsker denne slags fejlbarlige antihelt, fordi han minder så meget om os selv. Den usikre indre dialog, kontrollen, så vi ikke kvajer os synligt, og den kunstige grinmasse, der klarer situationen.

Vi har alle lige så mange fejl som Dexter Morgan. Han viser os dem, vi griner af og gyser over dem og føler os set. ”Han må forstå mig, ham Dexter, siden han tænker og handler sådan der”. Eller: ”Hvis han gør sådan, er det jeg gør ganske ok”.


Dexter er lidt lækker


Der er leg, jagt, intime samtaler og forløsning mellem dem. Dexters kærester er også pæne og frække på en lidt skæv måde. Det vækker ideen om det frække ved det farlige og mystiske. Og når alt det ovenstående lægges sammen, ser vi en ret forførende person. Kompleks og relaterbar, farlig og sympatisk, kontrolleret og instinktiv, pæn og voldsom. Jo, Dexter Morgan er stadig lidt lækker.

Dexter ligger og lurer på dig på Paramount+. Nyeste sæson, Dexter: New Blood, er lige nu midtvejs. Den kan ses som en ny start i form af en miniserie på otte afsnit og kan klart anbefales.

Hvis du er helt vild med Dexter kan vi også anbefale Yellowjackets, se vores meget positive anmeldelse her. Og hvis du vil have endnu mere grund til at logge på Paramount+, ligger der også alle sæsoner af The Affair med Dominic West, Yellowstone med Kevin Costner, The Borgias med Jeremy Irons, American Rust med Jeff Daniels, Mayer of Kingstown med Jeremy Renner og meget mere.

Dexter og Dexter: New Blood kan ses eksklusivt på Paramount+.

Se trailer til Dexter: New Blood her:

LÆS OGSÅ: De 3 bedste serieanbefalinger til juleferien

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ny sæson af Tiger King' mangler både tigere og tigerkongen

Del artikel

Andre Serier | Guides