Serier | Guides

Anbefalinger: 4 gode serier du bør se

AfBrian Mogensen
16. november 2020
bedste film om Diana
Foto: The Crown/Des Willie/Netflix

Del artikel

Hvilke gode serier bør du se lige nu? Her kommer anbefalinger til fire af de bedste lige nu.


Vi Elsker Serier kommer med fire anbefalinger af serier, du bare SKAL se, som havde premiere i november.

The Crown – Sæson 4


Netflix (premiere 15. November)

Der er masser af guilty pleasure sladderguf og lige så mange rigtige dramaelementer i The Crown. Kombineret med lækker dialog og godt skuespil var den en succes fra begyndelsen, og selvom den nu bevæger sig ind i sæson fire, ser det ikke ud til, at det bliver mindre skønt at nedsænke sig i engelsk højbårenhed.

Sæson fire bliver den, hvor de fire nok mest kendte engelske kvinder kommer til at fylde scenen, når den forholdsvist nye Emma Corrin (Pennyworth, Misbehaviour) dukker op som Princess Diana, og Gillian Anderson (The X-Files, American Gods) skal spille rollen som Jernkvinden, Margaret Thatcher.

LÆS OGSÅ: Kongeligt gensyn: Nye serier og sæsoner på Netflix i november

Begge kvinder har vist sig at være udfordringer for dronningen, så den kommende sæson fire tegner til at blive et brag, og det er vel også den bedste måde at takke af for Olivia Colman, der efter denne sæson bliver skiftet ud med Imelda Staunton, der slutter The Crown af med sæson fem og seks.

The Mandalorian – Sæson 2


Disney+ (premiere 12. November)

“Det bedste Star Wars siden de originale film, altså lige med undtagelse af Rogue One,” var der en klog mand, der en gang sagde. (Ja. Det var mig!) Og det første afsnit tegner godt til den kommende sæson af The Mandalorian, hvor vi igen følger Mando og Baby Yoda i jagten på sidstnævntes hjem.

Der var høje forventninger til The Mandalorian, da den udkom, og anmeldelserne har været overvældende gode, hvilket ikke er helt ufortjent. Nu er det så spørgsmålet, om den kan leve om til hypen endnu en gang.

LÆS OGSÅ: 'The Mandalorian': 10 referencer til den originale Star Wars-trilogi

Slutningen af sidste sæson gjorde i hvert fald op for mange af de småting, der var opstået i løbet af serien, og med et helt Star Wars-univers forude, der ikke har fokus på lyssværd, er der i hvert fald ikke nogen undskyldning for at læne sig tilbage.

His Dark Materials – Sæson 2


HBO Nordic (premiere 17. November)

Lyra og Will er tilbage, og det samme er de magiske verdener, som Philip Pullman har skabt med trilogien His Dark Materials, der er nummer tre på den engelske The Big Read-liste over 200 bøger, du SKAL læse. Og serien er faktisk også en af dem, du virkelig bør se.

Første sæson var fremragende til at vise de verdener, som Lyra og Pan rejser rundt igennem, og den kommende sæson ser ud til at bidrage med endnu flere af dem. Og hekse, og Dust, og … og …

LÆS OGSÅ: 'Black Mirror' og de 4 andre mindf***-serier du skal se

Desværre er anden sæson blevet ramt af coronavirussen, hvilket får indflydelse på nogle afsnit, særligt dem om James McAvoys (Shameless, X-men: First Class) rolle som Lord Asriel, som måske og måske ikke bliver vist. I hvert fald er en del af det blevet skrevet om, men is på.

Philip Pullman har givet input til dette afsnit, og han har godkendt det endelige produkt.

30 Coins


HBO Nordic (premiere 29. november)

Er du til gys? Nej? Så slutter du bare her. For 30 Coins ser ud til at være lige det, som en gysernørd har ledt længe efter.

30 Coins er en spanskproduceret horor-historie, der følger præsten Eduard Fernández, der har en noget broget fortid som bokser og exorcist bag sig. I kampen om at slippe ud af kløerne fra selvsamme fortid, har han valgt at bosætte sig i en fjern landsby, men som vi så ofte har set før i lignende situationer, er intet helt, som det ser ud til at være.

Fernández bliver opsøgt af fortiden og søger hjælp hos byens borgmester og den lokale dyrlæge, og derfra går det vildt for sig med religiøse referencer, masser af mærke og spooky ting plus pistoler og rifler og masser af hurra.

LÆS OGSÅ: Gisp, gru og mareridt: De 5 mest creepy gyserserier

Titlen er en reference til de 30 sølvmønter, som Judas Iskariot modtog for at forråde Jesus, og hvordan det spiller ind, bliver spændende at se.

Er der nogen, vi har glemt?

LYT OGSÅ: Podcast om 'Beartown'


Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste