Serier | Guides

ANNONCE: 5 lydbøger til dig der er fan af David Lynch og 'Twin Peaks'

AfVi Elsker Serier
23. december 2022
lydbøger til dig der er fan af David Lynch og 'Twin Peaks'
Twin Peaks: The Final Dossier / Foto: Mofibo

Del artikel

'Twin Peaks' er en af de mest prominente serier nogensinde, og det kan ene og alene tilskrives skaberne David Lynch og Mark Frost. Vi har fundet fem lydbøger på Mofibo, der giver indblik i både David Lynch og den verden han har skabt sammen med Mark Frost.

David Lynch er en af de mest gådefulde personer i filmindustrien. Kendt for aldrig at give svar på betydningen af sine abstrakte film. Ved få lejligheder giver han dog indblik i sit liv og sin proces.

Et af de største værker for ham er serien Twin Peaks. En serie der er fyldt med spørgsmål. Mange svar kan findes, da Mark Frost tog det på sig at skrive to bøger, der dykker ned i Twin Peaks' historie, både før og efter serien.

Uden videre introduktion: Her er fem lydbøger der giver indblik i manden David Lynch, og i den verden han skabte sammen med Mark Frost.

Drømmerum

I denne blanding af biografi og memoir får du et eksklusivt indblik i David Lynch som person, og de begivenheder der var med til at forme ham til den han er i dag.

Drømmerum skifter mellem biografiske kapitler skrevet af Kristine Mckenna. Disse involverer alt der har at gøre med fakta, årstal, begivenheder osv. Også interviews med personer der står Lynch nær. De giver alle deres syn på Lynch til kende igennem de møder og oplevelser de har haft med ham. Familie, skuespillere, agenter giver alle deres besyv med.

Bogens andre kapitler er skrevet af Lynch selv, der kommenterer på de andre kapitler og giver hans eget syn på hændelserne der bliver beskrevet. Drømmerum bliver dermed en samtale mellem David Lynch og den biografi der skrives om ham.

Unik og noget enhver Lynch fan må eje. Drømmerum giver et unikt indblik i en af de mest enigmatiske kreative personer i flere generationer.

Find Drømmerum hos Mofibo her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/12/Droemmerum.jpg
Drømmerum / Foto: Mofibo

At fange de store fisk

For nogen der ved bare det mindste om David Lynch ud over at de er bekendt med hans film, kommer det ikke som nogen overraskelse at han er stor tilhænger og udøver af transcendental meditation.

I sin bog At fange de store fisk beskriver Lynch hvordan han bruger transcendental meditation til at finde sine ideer der fører til film, serier, malerier eller andet kunstværk. Ideer er som fisk. Du skal have et ønske om at få ideer før du kan fange dem. Jo dybere du dykker ned i dig selv og din bevidsthed, desto større fisk får du på krogen. David Lynch forklarer hvordan transcendental meditation er nøglen til at finde frem til de store abstrakte ideer, og hvordan det påvirker livsglæden på et mere generelt plan.

Bogen er ikke kun til folk der ønsker et indblik i David Lynches kreative proces, men generelt til folk der arbejder kreativt og ligesom Lynch gerne vil fange de store fisk.

Find At fange de store fisk hos Mofibo her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/12/At-fange-de-store-fisk.jpg
At fange de store fisk / Foto: Mofibo

The Secret Diary of Laura Palmer

The Secret Diary of Laura Palmer bringer nyt liv til denfiktive karakter, hvis død er startskuddet til en af de mest populære og serier: Twin Peaks.

Dagbogen starter da Laura var 12 år gammel op til begivenhederne i filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me. Hør hvordan hun går fra naiv og uskyldig pige til den faresøgende person vi kender fra serien der eksperimenterer med sex og stoffer. Med flere referencer til personer og begivenheder fans af serien kan nikke genkendende til giver dagbogen et unikt perspektiv i en af de mest forstyrrede og mystiske karakterer i Tv-historien.

Den læses op af den eneste rigtige til jobbet, Sheryl Lee, der spillede Laura Palmer i serien. Bogen er skreet af David Lynches datter, Jeniffer og indeholder forord af Twin Peaks skaberne, David Lynch og Mark Frost.

Find The Secret Diary of Laura Palmer hos Mofibo her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/12/The-Secret-Diary-of-Laura-Palmer.jpg
The Secret Diary of Larua Palmer / Foto: Mofibo

The Secret History of Twin Peaks

The Secret History of Twin Peaks kaster lys over byen Twin Peaks' historie tilbage fra ekspeditionen foretaget af Lewis og Clark til efter seriens afslutning i 1991.

Opbygget som en samling dokumenter, avisklip, sager og filer der er samlet af hvad der omtales som 'arkivisten', fortæller om mærkelige begivenheder der er fundet sted i skovene omkring Twin Peaks og senere i byen efter dens grundlæggelse. Den bygger også bro mellem afslutningen af serien anden sæson og dens genopstand i Twin Peaks: The Return hvor den besvarer flere spørgsmål som Twin Peaks fans har haft gennem tiden.

The Secret History of Twin Peaks er skrevet af seriens medskaber Mark Frost, og skal ikke ses som en del af Twin Peaks-kanonen. Den bliver ofte omtalt som Mark Frosts Twin Peaks, og er hans udlægning af hvad der skete før og efter den originale serie. Om man vil tage bogen for gode vare eller om man ser det som en alternativ historie til universet, så er der nok for Twin Peaks fans at godte sig med.

Find The Secret History of Twin Peaks hos Mofibo her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/12/The-Secret-History-of-Twin-Peaks.jpg
The Secret History of Twin Peaks / Foto: Mofibo

Twin Peaks: The Final Dossier

Mark Frost fulgte efter Twin Peak: The Return op med Twin Peaks: The Final Dossier. Skrevet i samme maner som The Secret History of Twin Peaks, denne bog i dybden med alle de karakterers skæbne som fans har haft spørgsmål til efter Twin Peak: The Return.

I stedet for et virvar af små dokumenter, er denne bog opbygget som 18 FBI-rapporter skrevet af karakteren Tamara 'Tammy' Preston, der beskriver hvad der skete med karakterer som Leo Johnson og Annie. Den beskriver også hvad der skete med karaktererne efter Twin Peaks: The Return.

Ligesom The Secret History of Twin Peaks skal denne bog ses som et påhæng, der ikke nødvendigvis har noget med selve serien at gøre. Den giver et indblik i hvordan en af skaberne forestiller sig hvor alle de karakterer vi kender er endt henne.

Find Twin Peaks: The Final Dossier hos Mofibo her.

David Lynch lydbøger
Twin Peaks: The Final Dossier / Foto: Mofibo

 

Fyld vinteren med de bedste lydbøger fra Mofibo.
Lyt og læs - derhjemme og på farten. Vælg mellem 600.000 e- og lydbøger.
Tilmeld dig nu, og få adgang til de spændende historier i app'en.

Del artikel

Læs mere omMofiboLydbøger

Andre Serier | Guides