Serier | Guides

ANNONCE: 5 true crime-lydbøger, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig

AfVi Elsker Serier
12. december 2022
true crime-lydbøger, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen
Drabscheferne: De største sager / Foto: Mofibo

Del artikel

Vi har finkæmmet Mofibos katalog for de mest isnende uhyggelige true crime-fortællinger, der nok skal sætte en skræk i livet på dig.

At virkeligheden nogle gange overgår fantasien, er true crime-genren et tydeligt bevis på. Bestialske mord, imponerende bankrøverier og eksplosioner i alskens afskygninger kan få selv de vildeste Hollywood-produktioner til at blegne i sammenligning.

Hvis du er kørt død i fiktionens krimier, så har vi din ryg. Vi har nemlig taget Mofibos store udvalg af true crime-lydbøger under lup og udvalgt fem af de mest kuldegysende fortællinger til dig.

Visse af fortællingerne er bestemt ikke for de sarte sjæle. Vi kommer bl.a. omkring amerikanske lejemordere, svenske psykopater og de folk, som skal opklare de mange urovækkende forbrydelser. Kort sagt, er der noget for enhver smag.

Fars pige på hestegården

Sagen om den svenske ridelærer og hesteopdrætter Jerry Jahn er en af de mest urovækkende. Hans pædofile tendenser var rettet mod de teenagepiger, som han underviste. Udover at voldtage pigerne, drev han psykisk terror. Også mod sin egen familie, der konstant levede i frygt for, hvad der skete, når han begyndte at drikke.

Fars pige på hestegården fortæller historien set fra datteren Sophie Jahns synspunkt. Vi kommer helt med ind i stuerne og ser de dimentrale forskelle i farens personlighed. Den kærlige og charmerende far, som alle kunne lide, og så monsteret, der gik på rov for at tilfredsstille sine impulser.

Som supplement kan man med fordel lytte til Hemmelighederne på hestegården bagefter. Her får man en endnu mere dokumentarisk gennemgang af historien inklusive de ting, som datteren ikke har været vidende om.


Find Fars pige på Hestegården og Hemmelighederne på hestegården hos Mofibo her.

Lydbogen 'Fars pige på Hestegården' af Sophie Jahn
Foto: Mofibo

Mordet på Wilma

Vi bliver i det svenske med en makaber mordsag. 17-årige Wilma Andersson forsvandt sporløst 17. november 2019 efter et skænderi med sin kæreste i deres fælles lejlighed.

Ni dage efter fandt politiet afgørende bevis, der fastlog at hun ikke længere var i live. Mordet på Wilma genskaber nøgternt hele forløbet via aktindsiger og interviews med folk, der på den eller anden måde har haft en tilknytning til sagen.

Det er et uhyre grundigt stykke arbejde, som ligger bag. Netop derfor udmærker værket sig, så det ikke svælger i de grusomme detaljer, men står som godt journalistisk håndværk.


Find Mordet på Wilma hos Mofibo her.

Mordet på Wilma
Mordet på Wilma / Foto: Mofibo

The Iceman

Den amerikanske mafia har en nærmest mytologisk status i popkulturen. Ikke mindst takket være film som The Godfather og serier som The Sopranos. Men nogle gange overgår virkeligheden fiktionen.

Sådan er det med Richard Kuklinski. På overfladen var han en helt almindelig familiefar, der passede sit arbejde og var en kærlig far. Men arbejdet bestod i at være lejemorder, typisk for mafiaen. Og han var god til sit arbejde.

Ekspertisen bestod i en metodisk og grundig tilgang til jobbet, så der aldrig opstod fejl. Der var bl.a. derigennem tilnavnet ’The Iceman’ kom. Det, og så fordi han lagde et lig på frost i hele to år for at skjule, hvornår han havde dræbt vedkommende. The Icemaner en fascinerende og skræmmende gennemgang af Kuklinskis karriere, især hvordan han kunne opretholde et sådant dobbeltliv.


Find The Iceman hos Mofibo her.

The Iceman Mofibo
The Iceman / Foto: Mofibo

At tænke som en morder: Min tid i rejseholdet

Vi fortsætter ind i sindet på mordere. Tidligere efterforskningsleder hos Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh, giver i At tænke som en morder: Min tid i rejseholdet et unikt indblik i tiden hos en af de mest spektakulære enheder i dansk politi.

Vi får hele Kraghs historie fra politiaspirant til garvet efterforsker. Han fortæller indlevende om de mange forhør, han har deltaget i, hvor han har siddet over for nogle af de værste mordere i Danmark. Og det giver stof til eftertanke, når man hører nogle af de historier, han fortæller. Nogle vækker genklang fra mediernes dækning, mens andre er ukendte, men ikke desto mindre skræmmende.

Især Kurt Kraghs beskrivelser inde fra forhørslokalerne og samtalerne med de forskellige mordere, bliver hængende i lang tid.


Find At tænke som en morder: Min tid i rejseholdet hos Mofibo her.

At tænke som en morder: Min tid i rejseholdet
At tænke som en morder: Min tid i rejseholdet / Foto: Mofibo

Drabscheferne: De største sager

Vi bliver i Danmark og hos Kurt Kragh. For sammen med den tidligere drabschef ved Københavns Politi, Ove Dahl, tager han i Drabscheferne: De største sager nogle af de mest spektakulære drab i Danmark under behandling.

Selvsagt drejer det sig kun om sager, hvor d’herrer har stået i spidsen for efterforskningen. Vi kommer helt under huden på opklaringsarbejdet og de grundige metoder, som er blevet brugt. Profilering af gerningsmanden, forhørsteknikker og den til tider gode portion held, som skal til for at knække en sag, bliver vendt.

Derudover giver de to pensionerede efterforskere deres ærlige meninger om en rækker emner. Heriblandt internationalt politisamarbejde og politisk kontroversielle hotspots som grænsekontrol og kameraovervågning i offentligheden. Lydbogen er kort sagt must listen for alle true crime-fans, der gerne vil vide mere om politiets arbejde.


Find Drabscheferne: de største sager hos Mofibo her.

Drabscheferne: De største sager
Drabscheferne: De største sager / Foto: Mofibo

 


Fyld vinteren med de bedste lydbøger fra Mofibo.
Lyt og læs - derhjemme og på farten. Vælg mellem 600.000 e- og lydbøger.
Tilmeld dig nu, og få adgang til de spændende historier i app'en.

Del artikel

Læs mere omMofiboLydbøger

Andre Serier | Guides

Mest læste