Serier | Guides

De 5 absolut bedste serier, vi så i november 2022

AfCarina Nørgaard Schou
30. november 2022
Emily Blunt i serien 'The English' på Prime Video
Emily Blunt i 'The English' / Foto: Prime Video

Del artikel

Vi ser virkelig mange serier her på redaktionen, og nogle udmærker sig naturligvis mere positivt end andre. November var en fantastisk seriemåned med mange store lanceringer, men kun de 5 allerbedste serier har fundet vej til denne liste.

The English

Westernserier har et kæmpe moment lige nu, og The English er ingen undtagelse. Serien er sat i 1890'erne i USA og handler om englænderen Cornelia Locke (Emily Blunt) og den tidligere spejder for den amerikanske hær Eli Whipp (Chaske Spencer). Hun er på vej på hævntogt, og han er på vej til at indtage det stykke land, han har ret til efter endt tjeneste. Det går selvfølgelig ikke helt så ligetil, da alt er temmelig op ad bakke for både kvinder og indfødte i en verden, der er domineret af hvide mænd.

Vores anmelder kaldte slet og ret The English for en af årets bedste serier i sin anmeldelse.

The English kan ses på Prime Video

Tulsa King

Dwight ‘The General’ Manfredi har siddet 25 år i spjældet. Da han endelig kommer ud, er alt forandret. Verden har naturligvis ændret sig, men også hans 'folk' har mistet respekten for ham. Derfor sender mafiaklanen ham af sted til Tulsa, Oklahoma, hvor de tænker, han måske ikke kan gøre så meget skade. Meeen, der går selvfølgelig ikke så længe, før han selv er i gang med at opbygge sit eget lille imperium ude vestpå.

Tulsa King er overraskende sjov og charmerende, og Sylvester Stallone spiller her sin første serie-hovedrolle. Den er som skræddersyet til ham, skrev Ann Lind Andersen i sin anmeldelse af serien.

Tulsa King kan ses på SkyShowtime

Guru II

Hvis du så første sæson af DRs satiriske serie Guru, lærte du at 'gå selv' af lifecoachen Andreas Mertz (Simon Kvamm), der nu har taget navneforandring til Anders pga. en stavefejl. Han er imidlertid blevet klogere og har taget ved lære af store ledere som f.eks. landholdstræneren Kasper Hjulmand og praktiserer nu derfor mantraet 'gå sammen'. I denne anden sæson møder vi også faren Erik Mertz, diabolsk spillet af Finn Nørbygaard, og naturligvis også lifecoachens egen coach (sådan en har man jo) Master Fenn (Frederik Cillius).

Serien er en perfekt satirisk spidning af hele selvhjælpsbranchen, indeholder fremragende skuespilspræstationer og en lang række mindeværdige scener, skrev vores anmelder og gav serien fem hjerter.

Guru II kan ses på DRTV

Young Royals

Forelskede du dig også i historien om de unge studerende på kostskolen Hillarska, da serien Young Royals bragede igennem lydmuren sidste sommer, vil du med garanti også kunne lide sæson 2. Eleverne er tilbage på skolen efter juleferien, og følelserne mellem de to hovedpersoner, kronprins Wilhelm (Edvin Ryding) og skolekammeraten Simon (Omar Rudberg), er tydeligvis ikke blevet mindre.

Dramaet intensiveres, flere romantiske forhold pibler frem, og alle karaktererne får føjet flere lag til deres personligheder. Young Royals viser, hvordan teenagere i dag bokser med præstationskultur, forventningspres, stress, status, klasse, privilegier, diagnoser, pillemisbrug og ulovlig billeddeling på nettet. Klart et kig værd, mener vores anmelder.

Young Royals kan ses på Netflix

Mythic Quest

Ian Grimm (Rob McElhenney) og Poppy Li (Charlotte Nicdao) har startet deres eget spilstudie, GrimPop, efter at have forladt Mythic Quest. De arbejder på en ny ’game engine’ (det man laver videospil med), der skal revolutionere industrien.

Mythic Quest har fra starten primært været en komedieserie, men har også fundet tid og sted til hjerteskærende drama. Personerne er de samme, men omstændighederne er ændret. Og det er en vindende faktor for tredje sæson af Mythic Quest. Det mener vores anmelder, som vurderer, at serien nu hæver sig væsentligt over de tidligere sæsoner.

Mythic Quest kan ses på Apple TV+

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste