Serier | Guides

De 5 bedste serier med Nicole Kidman

Af
Carina Nørgaard Schou
14. februar 2024
Nicole Kidmans bedste serier
Nicole Kidman i 'The Undoing' / Foto: HBO Max

Del artikel

Den australske skuespillerinde Nicole Kidman var tidligere mest kendt som filmstjerne, men har de senere år medvirket i en lang række fremragende serier. Vi har fundet hendes 5 bedste serier, som alle kan ses på streaming.

1. Expats (2024)

Den første serie er også den nyeste. Nemlig Expats, hvor Nicole Kidman giver en fremragende præstation som Margaret, der er bosat som expat i Hong Kong.

I serien følger vi 3 amerikanske kvinder, hvis skæbner bliver forbundne i kølvandet på en voldsom familietragedie.

Serien er instrueret af Lulu Wang og glimrer ved undervejs at skifte fokus fra de velhavende hovedpersoner til birollerne, hvis arbejde er at gøre rent og varte op. Serien udforsker overklassens privilegier og leger med at udviske forskellene mellem offer og skyldig.

Expats kan ses på Prime Video.

2. Special Ops Lioness (2023)

Actionserien Special Ops Lioness er skabt af Taylor Sheridan, der ellers er mest kendt for sine westernserier som Yellowstone og 1923.

I den højspændte serie følger vi en eliteenhed i CIA, der skal infiltrere forskellige magtfulde og farlige personers inderste cirkel, og slå dem ihjel.

I Special Ops Lioness spiller Nicole Kidman Kaitlyn Meade, der står i spidsen for undercover-agenterne, de såkaldte løvinder, og hun spiller over for bl.a. Zoë Saldaña og Morgan Freeman.

Special Ops Lioness kan ses på SkyShowtime.

3. Nine Perfect Strangers (2021)

Kan 10 dage på et wellnessresort ændre dig for altid? Det spørgsmål er omdrejningspunktet i dramaserien Nine Perfect Strangers.

Her indlogerer ni mennesker, der ikke kender hinanden i forvejen, sig, og bliver taget imod af den mystiske indehaver, russeren Masha, spillet af en isnende kølig Nicole Kidman.

Hurtigt viser det sig, at tingene ikke er helt, som de burde være, og mange hemmeligheder begynder at boble op til overfladen - både deltagernes og resortindehaverens.

Nine Perfect Strangers kan ses på Prime Video.

4. The Undoing (2020)

Hvor godt kender vi egentlig vores nærmeste, og hvad sker der, når glansbilledet krakelerer? Det bliver vi klogere på i serien The Undoing, der er instrueret af danske Susanne Bier.

Her følger vi ægteparret Grace og Jonathan, spillet af Nicole Kidman og Hugh Grant. Der bor med deres søn på det eksklusive Upper East Side i New York og har stor succes som hhv. parforholdsterapeut og børnelæge.

Men idyllen brydes, da en ung kvinde bliver myrdet, og søgelyset pludselig hviler på familien. Som ekstra bonus i denne spændende serie giver danske Sofie Gråbøl en overbevisende præstation som anklager.

The Undoing kan ses på HBO Max.

5. Big Little Lies (2017)

Ligesom både Nine Perfect Strangers og The Undoing er David E. Kelley også manden bag de to sæsoner i krimiserien Big Little Lies.

Her spiller Nicole Kidman den hjemmegående husmor Celeste, der er gift med en voldelig ægtemand, spillet af Alexander Skarsgaard.

En mordgåde giver anledning til masser af sladder og intriger i overklassesamfundet i den amerikanske kystby Monterey, og den stjernebesatte rolleliste, der også byder på navne som Reese Witherspoon, Zoe Krawitz, Laura Dern og Meryl Streep, er med til at gøre serien yderst seværdig.

Big Little Lies kan ses på HBO Max.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides