Serier | Guides

Disse film og serier skal du streame i juli 2024

Af
Claus Nygaard Petersen
26. juni 2024
'The Bear'
Jeremy Allen White i hovedrollen som Carmy i tredje sæson af 'The Bear' / Foto: FX Networks/Disney+

Del artikel

Vores journalist Claus Nygaard Petersen har fundet frem de film og serier, du skal hygge dig med i den store feriemåned.

Så blev det juli, og (næsten) hele Danmark skal på ferie.

Man kan dog ikke være i ude i solen hele tiden, så vi har fundet frem til, hvad du kan bruge tiden på, når du er trukket ind i skyggen.

Der er noget til sportsnørden, spændende dokumentarer, hæsblæsende action, nervepirrende krimi og herligt sjove komedier. Et par serier siger farvel, mens nye melder deres ankomst i den evige cyklus i streamingland.

De udvalgte serier og film står i den rækkefølge, som de har premiere i løbet af måneden – go’ sommer!

Sprint

Der er næppe nogen streamingtjenester i øjeblikket, der er så dygtige til at finde sportsdokumentarfilm og -serier som Netflix.

Knapt nok er juni overstået, hvor anden sæson af Tour de France: Med i feltet og America’s Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders var blændende must-see-dokumentarer, før Netflix er klar med nyt.

Sprint handler om de hurtigste mennesker i verden. Vi følger de mandlige og kvindelige 100-metersprintere fra verdensmesterskaberne i 2023 og deres forberedelser frem mod den vigtigste begivenhed for atletikudøvere i år: De Olympiske Lege i Paris.

Sprint kan ses fra 2. juli hos Netflix.

Frækkere end politiet tillader: Axel F

Det er 30 år siden, at den tredje Frækkere end politiet tillader havde premiere, og 40 år siden vi fik filmen, der startede franchisen om den rapkæftede politimand fra Detroit.

Men nu er Eddie Murphy tilbage i glansrollen som Axel Foley, og denne gang er det personligt.

Nogle skurke truer nemlig hans datter Janes (Taylour Paige) på livet, og så må farmand tilbage til Beverly Hills. Han får hjælp af datterens ex-kæreste, politimanden Bobby (Joseph Gordon-Levitt), og sine gamle venner Billy Rosewood (Judge Reinhold) og John Taggart (John Ashton) samt en masse andre gamle kendinge.

Frækkere end politiet tillader: Axel F kan ses fra 3. juli hos Netflix.

The Man with 1000 Kids

Fertilitet har været et af de mest toneangivende emner de sidste par år. Mange har problemer med at få børn og søger derfor hjælp gennem forskellige former for fertilitetsbehandling.

De fleste gange er det en meget kontrolleret proces, hvor man f.eks. sikrer sig, at en person ikke kan være sæddonor for et ubegrænset antal. Men det er ikke desto mindre det, der er sket i The Man with 1000 Kids.

Den britiske dokumentarserier går i dybden med, hvordan det kunne lykkes for en hollandsk mand at blive far til (måske) 1.000 børn.

The Man with 1000 Kids kan ses fra 3. juli hos Netflix.

Space Cadet

Ved første øjekast ligner Prime Videos Space Cadet endnu en af den slags streamingfilm, vi får masser af hver måned. Men kigger man nærmere på personalet både foran og bag kameraet, er der alligevel nogle navne, som gør filmen ekstra interessant.

For det første er der hovedrolleindehaver Emma Roberts. Skuespilleren besidder præcis det komedietalent, der skal til for at løfte rollen Rex - en partypige fra Florida, der bliver en del af NASA's astronauttræningsprogram.

Derudover har instruktør og manuskriptforfatter Liz W. Garcia været en drivkræft bag serier som The Sinner og P-Valley, så det er ikke usandsynligt, at Space Cadet kan være sommerens helt store positive overraskelse.

Space Cadet kan ses fra 4. juli hos Prime Video.

Sunny

Vi har flere gange i forskellige film og serier set, hvordan brugen af robotter enten kan skabe ravage i verden eller være en lindrende trøst, hvis man er alene i verden.

Det er det sidste, som er i spil med Apple TV+-serien Sunny.

Suzie (Rashida Jones) bor med sin mand i Japan. Men da han og deres søn forsvinder i et flystyrt, får hun en robot fra det firma, hvor han arbejdede. Det bliver starten på en række vanvittige begivenheder, hvor Suzie med robotten Sunnys (Joanna Sotomura) assistance, forsøger at finde ud af, hvad der skete med hendes mand og søn.

Sunny kan ses fra 10. juli hos Apple TV+.

Vikings: Valhalla sæson 3

Netflix’ spin-off til den populære Vikings-serie kommer nu med sin tredje og sidste sæson.

Der er gået syv år siden begivenhederne i forrige sæson af Vikings: Valhalla. Efter broderen Olafs død er der en hindring færre mellem Harald (Leo Sutter) og hans ambition om af blive konge af Norge.

Leif (Sam Corlett) er stukket til søs og leder efter det sagnomspundne land mod vest, der har floreret rygter om i flere år. Søsteren Freydis (Frida Gustavsson) finder igen uretfærdighed i verden, som hun beslutter sig for at bringe i orden igen, og så møder vi for første gang de to søskendes far, den legendariske viking Erik den Røde (Goran Višnjić).

Vikings: Valhalla sæson 3 kan ses fra 11. juli hos Netflix.

Sausage Party: Foodtopia

En af de mest grovkornede animationsfilm nogensinde er pølsefesten over den alle Sausage Party. De mange fuldstændig gakkede og platte påfund skiftevis forargede og forfærdede sit publikum, afhængig af hvem der så filmen.

Nu er der en serieopfølger klar i form af Sausage Party: Foodtopia.

Den vanvittig sorte komedieserie passer perfekt ind i Prime Videos grænsesøgende portefølje, hvor The Boys konstant skubber til, hvad publikum kan holde ud at se. I denne omgang har pølsen Frank (Seth Rogen) og alle de andre madvarer fået etableret et helle fra menneskerne.

Men Foodtopia kommer under pres, da et uvejr skaber ravage. Derfor bliver de nødt til at samarbejde med de mennesker, som de ellers har kæmpet imod.

Sausage Party: Foodtopia kan ses fra 11. juli hos Prime Video.

The Bear sæson 3

Det er tid til at blive stresset i køkkenet igen og sige ”cousin” til alle i din omgangskreds, når tredje sæson af The Bear løber over skærmen.

Sidste sæson sluttede med, at Carmy (Jeremy Allen White) fik åbnet den nye restaurant. Samtidig lykkedes det ham dog også at slå op med kæresten Claire (Molly Gordon) og lægge sig ud med alle sine medarbejdere og venner.

Så det tegner til, at det bliver endnu en intens sæson, hvor det store spørgsmål er, om Carmy går fuldstændig over til den mørke side og bliver den kolde, kyniske kok, som han ellers har forsøgt at undgå at ende som.

The Bear sæson 3 kan ses fra 17. juli hos Disney+.

Cobra Kai sæson 6: Del 1

Hvad der startede som en joke i How I Met Your Mother udviklede sig til en serie på det hedengangne YouTube Red, inden Cobra Kai endte hos Netflix, hvor verden for alvor fik øjnene op for karateserien.

Nu er vi nået til sjette og sidste sæson i historien om den tidligere skurk Johnny Lawrence (William Zabka), der har vist sig at have hjertet på det gode sted.

Præcis som det startede, så slutter det med en turnering. Johnny og Daniel LaRusso (Ralph Macchio) skal samle et hold til den globale turnering, der afgør karateklubbens fremtid. Nye og gamle fjender melder deres ankomst til den hårdtslående afslutning, som er delt op i tre dele med fem afsnit i hver.

Cobra Kai sæson 6: Del 1 kan ses fra 18. juli hos Netflix.

Omnivore

Omnivore Apple TV+
René Redzepi i 'Omnivore'
Foto: Apple TV+

Hvis maven stadig rumler efter flere kulinariske eventyr, når du har slugt tredje sæson af The Bear, så har Apple TV+ den perfekte kur.

Når René Redzepi ikke slæber The Bear-stjernen Jeremy Allen White med til hård træning i Danmark, er han stjernekok og en af bagmændene bag den verdensberømte restaurant Noma.

I dokumentarserien Omnivore guider han igennem en voiceover seeren igennem nogle af de ingredienser, som har haft størst kulturel indvirkning på menneskets udvikling. Det er Cary Joji Fukunaga (True Detective sæson 1, No Time to Die), som er instruktør på de otte afsnit, hvor vi kommer hele verden rundt og omkring ingredienser som salt, kaffe og gris.

Omnivore kan ses fra 19. juli hos Apple TV+.

Skywalkers: A Love Story

Hvis du lider af højdeskræk, kommer Netflix-dokumentarfilmen Skywalkers: A Love Story til at være en levende mareridt.

For det handler om højder og kærlighed i den imponerende dokumentarfilm. Kæresteparret Angela og Ivan har en hobby, der er lidt mere skræmmende end de fleste.

De lever nemlig for at klatre op ad de højeste bygninger i verden og lave de mest åndeløse billeder og videoer. Med livet som indsats balancerer de på tynde og glatte flader, hvor selv den mindste fejl kan have fatale konsekvenser.

Men det er ikke kun liv og glade dage for kæresteparret, som også skal navigere i op- og nedturene i deres forhold, imens de forbereder sig på deres største udfordring til dato: At nå toppen af malaysiske Merdeka 118, som er små 680 meter høj.

Skywalkers: A Love Story kan ses fra 24. juli hos Netflix.

Time Bandits

Time Bandits Apple TV+ Lisa Kudrow
'Time Bandits'
Foto: Apple TV+

Selv om der efterhånden er gået inflation i serieremakes af film, er der nu alligevel noget dragende ved Time Bandits på Apple TV+.

Den nye version af Terry Gilliams klassiker fra 1981 kommer nemlig fra ingen ringere end Jemaine Clement og Taika Waititi. Den newzealandske duo stod sammen bag den originale What We Do in the Shadows og spin-off-serien Wellington Paranormal.

Sammen med Ian Morris (The Inbetweeners) står de som serieskabere af den underfundige komedieserie, hvor Lisa Kudrow (Venner) spiller lederen af excentriske tidsrejsende banditter.

Time Bandits kan ses fra 24. juli hos Apple TV+.

The Decameron

Sommerens kostumefix på seriefronten står Netflix for med den vanvittige komedieserie The Decameron.

Frit efter Giovanni Boccaccios navnkundige novellesamling giver serien et mere satirisk blik på omstændighederne med byldepest-epidemien i og omkring Firenze i 1348.

Det bedre borgerskab søger tilflugt i Toscanas smukke landskab, hvor den står på sex, druk og intriger, så selv deltagerne i Paradise Hotel ville blive overvældede. Traileren byder på det og meget mere til tonerne af New Orders Blue Monday, og så er stemningen ligesom sat.

The Decameron kan ses fra 25. juli hos Netflix.

Graverne

Sommerens store danske serie finder vi hos TV 2.

Graverne handler om gravergruppen bag det fiktive tv-program Brændpunkt. Journalisten Liv (Mille Dinesen) er leder, og da de får et anonymt tip om, at der i det nye og moderne fængsel Gaudehøj er en hemmelig afdeling, hvor forholdene er under alt kritik, bliver de nødt til at træde varsomt.

For der er mange magtfulde mennesker, der vil gøre alt for, at prestigeprojektets renommé forbliver intakt. Krimiserien er skabt af Jenny Lund Madsen, der bl.a. har skrevet manuskripter til Meter i sekundet, Bedrag og Rita. På rollelisten finder vi foruden Mille Dinnesen også Afshin Firouzi, Søren Malling, Lila Nobel, Clint Ruben, Johanne Milland og Kenny Duerlund.

Graverne kan ses fra 28. juli hos TV 2 Play og 29. juli på TV 2.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides