Serier | Guides

Disse film og serier skal du streame i juni 2024

Af
Claus Nygaard Petersen
29. maj 2024
House of the Dragon sæson 2
Emma D'Arcy i sæson 2 af 'House of the Dragon' / Foto: Max

Del artikel

Vores journalist Claus Nygaard Petersen har fundet frem til de bedste film og serier, du skal hygge dig med på de lune sommeraftener.

Så er det sommer, og temperaturerne matcher i den grad årstiden. Meeen, 20 grader og solskin har jo aldrig forhindret nogen i at hygge sig med en film eller serie på streaming.

Heldigvis er streamingtjenesterne ikke gået på sommerferie! Juni måned er fyldt med gode film- og seriepremierer, og vi har udvalgt de klokkeklare must-sees, som alle kommer til at tale om.

Titlerne er listet efter, hvornår de har premiere i løbet af juni, først til sidst – god fornøjelse!

Star Wars: The Acolyte

Har verden brug for mere Star Wars? Svaret er selvfølgelig ja, forudsat det er godt, og der er absolut intet, som tyder på, at den nye serie The Acolyte ikke skulle være det.

Vi befinder os i en hidtil uudforsket periode i SW-universet, i hvert fald når det kommer til serier og film. Begivenhederne foregår cirka 100 år før Star Wars I – The Phantom Menace, og republikken og Jedi-ordenen har aldrig været stærkere.

Men noget råddent lurer i galaksen, hvor nogen er begyndt at myrde jedier. Masteren Sol (Lee Jung-jae fra Squid Game) efterforsker forbrydelserne med sin padawan Jecki Lon (Dafne Keen), og snart finder de ud af, at større og mere skumle kræfter opererer i mørket, hvor også den tidligere padawan Mae (Amandla Stenberg) færdes.

Blandt de medvirkende finder vi bl.a. Carrie-Anne Moss (The Matrix) som en badass-jedi med speciale i Kraft-slåskamp. Serieskaber Leslye Headland har beskrevet karakteren som "Trinity fra The Matrix, bare som jedi”, hvilket må siges at være sød musik i ørerne på actionfans.

The Acolyte kan ses fra 4. juni hos Disney+.

How to Rob a Bank

Månedens true crime-dokumentar kommer selvfølgelig fra Netflix, men denne gang er det alligevel en markant anderledes titel end de vanlige stalker- og morderdokuer, som ellers har domineret foråret.

How to Rob a Bank handler, som titlen indikerer, om bankrøverier. Specifikt en række begået i 1990'erne i den amerikanske by Seattle.

Efter at have set den ikoniske actionfilm Point Break besluttede den tidligere metamfetamin-dealer Scott Scurlock at skifte narkokarrieren ud med bankrøverier.

Med finurlige forklædninger formåede Hollywood, som han blev kaldt, at udføre det ene mere spektakulære røveri efter det andet og konstant undslippe myndighederne. Gennem interviews med tidligere kompagnoner, venner, journalister og politiet, kommer vi godt omkring en af de vildeste historier i nyere amerikansk kriminalitet.

How to Rob a Bank kan ses fra 5. juni hos Netflix.

Mayor of Kingstown sæson 3

Det var lige før, vi ikke fik flere sæsoner af den populære krimiserie Mayor of Kingstown.

Hovedrolleindehaver Jeremy Renner var 1. januar 2023 ud for en vild ulykke, da han blev ramt af en sneplov. En af den slags ulykker, hvor det udelukkende var skuespillerens gode helbredsmæssige tilstand, der var skyld i, at han overlevede uden varige men.

Og i starten af juni er han så tilbage som den selvudnævnte borgmester Mike McLusky i fængselsbyen Kingstown, hvor det ikke kun er inde bag murerne, at de kriminelle har kronede dage. Her forsøger forskellige mafiagrupperinger og bander at få den ultimative kontrol over byen og dens otte fængsler – kun Mike står som bastion mod det lovløse anarki.

Mayor of Kingstown sæson 3 kan ses fra 6. juni hos SkyShowtime.

Sweet Tooth sæson 3

Netflix’ bedste og mest hjertekule-penetrerende serie Sweet Tooth nærmer sig nu afslutningen. De to foregående har hver især været små mesterværker, hvor vi har fulgt den lille hjortedreng Gus (Christian Convery) og hans store beskytter Jeppard (Nonso Anozie).

Efter at have bekæmpet den vanvittige og sadistiske General Abbot (Neil Sandilands) og hans soldatermilitia The Last Men, går turen nu mod Alaska.

Det er der, de håber at finde frem til Birdie, den genetiker, der reddede Gus, da han var helt lille, og som han hele livet har troet var hans mor. Lige i hælene på dem er Dr. Singh (Adeel Akhtar), som ikke har skyet nogen midler i bestræbelserne på at finde en kur mod den virus, der har bragt menneskeheden nær udryddelse.

Med introduktionen af den nye krigsherre Zhang (Rosalind Chao) er der lagt op til en hæsblæsende afslutning. Den bliver formentlig også fyldt med den vanlige kombination af grin og gråd, som Sweet Tooth så blændende har leveret igennem hele seriens levetid.

Sweet Tooth sæson 3 kan ses fra 6. juni hos Netflix.

Am I OK?

Dakota Johnson har for længst smidt de halvtreds nuancer af grå, der gav hende det store internationale gennembrud i filmatiseringen af E.L. James' husmorporno-bøger om den unge og naive Anastasia ,som bliver ansat hos den flotte, men problematiske Christian Grey og hele deres tumultariske kærlighedsforhold.

Nu er der så endelig premiere på Am I OK? Filmen blev først vist på Sundance filmfestivalen i 2022 og handler om Lucy (Johnson), en kvinde i start-30'erne i Los Angeles.

Da bedstevennen siden gymnasietiden Jane (Sonoya Mizuno) fortæller, at hun skal flytte tilbage til barndomslandet England, indrømmer Lucy en hemmelighed, hun har fortrængt igennem flere år: Hun er tiltrukket af kvinder.

Filmen dvæler ved de to kvinders venskab, og hvordan Lucy skal håndtere det nye og livsforandrende aspekt af sit liv.

Am I OK? kan ses fra 6. juni hos Max.

The Tattooist of Auschwitz

Hvordan skildrer man en kærlighedshistorie, når den foregår midt under Holocaust i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau?

Det er den store udfordring ved The Tattooist of Auschwitz, som viser historien om virkelighedens tatovør Lali Sokolov (Jonah Hauer-King), og hvordan han mødte sin kone Gita (Anna Próchniak).

Serien er baseret på Heather Morris’ bestseller af samme navn, og samtlige seks afsnit instrueres af Tali Shalom Ezer. Hollywood-stjernen Harvey Keitel medvirker som den aldrende Lali, og Melanie Lynskey er forfatteren, der får fortalt den utrolige historie af ham.

The Tattooist of Auschwitz kan ses fra 7. juni hos SkyShowtime.

Becoming Karl Lagerfeld

Den grå mode-eminence Karl Lagerfeld var både et kreativt geni og på sine senere dage en klaphat af en provokatør, som smed om sig med tykfobiske kommentarer og var indædt modstander af #MeToo-bevægelsen.

Den del af hans personlighed kommer vi næppe omkring i den franske Disney+-serie Becoming Karl Lagerfeld, hvor tyske Daniel Brühl skal gestalte den berømte modeskaber.

Seriens fokus kommer til at være på tiden i 1970'ernes Paris, hvor Lagerfeld for alvor er begyndt at skabe opmærksomhed omkring sit navn, samtidig med at han mænger sig med tidens kendte.

Becoming Karl Lagerfeld kan ses fra 7. juni hos Disney+.

Presumed Innocent

Der er dømt retsalsthriller for alle pengene, når kongen af advokatserier, David E, Kelley, byder ind med Apple TV+-serien Presumed Innocent.

Serien er baseret på forfatter Scott Turrows roman af samme navn, som tidligere er blevet filmatiseret med Harrison Ford i hovedrollen i filmen Måske uskyldig, og handler om anklageren Rusty Sabich (Jake Gyllenhaal).

Han lever tilsyneladende det gode liv, men da kollegaen Carolyn (Renate Reinsve) bliver myrdet, peger beviserne på Rusty. Har han myrdet kvinden, som han havde en affære med, og hvis ikke han har, hvem har så?

Presumed Innocent kan ses fra 12. juni hos Apple TV+.

The Boys sæson 4

En af de mest grænsesøgende serier er uden sammenligning Prime Videos The Boys.

Superhelte står for skud i den veloplagte satire, hvor skellet mellem helt og skurk til tider er usynligt.

Omdrejningspunktet er stadig tvekampen mellem den arrogante Supermand-agtige Homelander (Anthony Starr) og den brovtende Billy Butcher (Karl Urban), der hader hinanden som pesten. Efter det stod klart, at drengen Ryan, som Billy troede var hans søn, i stedet viser sig at være Homelanders søn, er hadet blevet endnu mere indædt.

Samtidig er den farlige Victoria Neuman (Claudia Doumit) tæt på at ryge ind i det hvide hus, og sammen med Homelander udgør de en skræmmende duo, der truer med at sende verden ud på afgrundens rand. Så kan Billy og resten af The Boys blive venner igen og redde verden, eller er det tid til bare at give op?

The Boys sæson 4 kan ses fra 13. juni hos Prime Video.

Bridgerton sæson 3 – del 2

Første del af det hede kostumekærlighedsdrama Bridgerton sluttede på noget af en cliffhanger, efter at Penelope (Nicola Coughlan) og Colin (Luke Newton) havde danset om den brandvarme grød i fire veloplagte afsnit.

Hvad der så skal ske i de resterende afsnit, er særdeles interessant. For som alt andet i Netflix-serien, er der aldrig noget, som bare er ligetil, når et par skal finde sammen.

Derudover er det særdeles interessant, hvad der sker med de andre Bridgerton-søskende, hvor både Eloise (Claudia Jessie) og især Francesca (Hannah Dodd) kan ende i forhold, når de sidste fire afsnit af tredje sæson rammer Netflix.

Bridgerton sæson 3 – del 2 kan ses fra 13. juni hos Netflix.

NamaStay

NamaStay
Paprika Steen og Lars Brygmann i 'NamaStay'
Foto: DR

Den står på total afslapning, når DRTV blænder op for NamaStay i midten af juni.

Nikolaj Steen (Manden med de gyldne ører) er instruktør på serien, hvor Paprika Steen og Lars Brygmann spiller ægteparret Charlotte og Andreas, som sammen har åbnet et fantastisk glamping-resort – camping for snobber.

Med slet skjult inspiration fra klassikeren Halløj på badehotellet og nyere serier som The White Lotus tegner det til at blive en underskøn satirisk omgang, hvor det bedre borgerskabs hang til udendørsliv og wellness står for skud.

NamaStay kan ses fra 14. juni hos DRTV.

House of the Dragon sæson 2

Dragerne brøler atter op til kamp, når Max byder velkommen tilbage til endnu en gang borgerkrig i Westeros.

Det er Targayen mod Hightower i kampen om jerntronen, når de to dronninger Rhaenyra (Emma D’Arcy) og Alicent (Olivia Cooke) forsøger med mennesker og drager at bekrige hinanden, indtil kun en af dem er tilbage.

Der skal bekendes kulør, om man er team Sort og Grøn, og man er selvfølgelig ekstra heldig, hvis man husker, hvad der blev sagt i Game of Thrones. Hvor første sæson af House of the Dragon brugte meget tid på at sætte universet i scene, er der nu lagt i kakkelovnen til krig, krig og atter krig – og drager! Kæmpe drager!

House of the Dragon sæson 2 kan ses fra 17. juni hos Max.

Trigger Warning

Umiddelbart lyder historien ret genkendelig fra talrige actionbaskere: Den PTSD-ramte tidligere soldat Parker (Jessica Alba) arver en bar fra sin far, som dør pludseligt og skal håndtere en voldelig bande, der huserer i hendes hjemby.

Men når instruktøren er Mouly Surya, der stod bag den vilde indonesiske thriller Marlina the Murderer in Four Acts, er der grund til at være begejstret.

Der er potentiale for en effektiv hævnthriller med fed action. Hovedrolleindehaver Jessica Alba har tidligere i karrieren vist god tæft for sådanne fysisk krævende roller.

Trigger Warning kan ses fra 21. juni hos Netflix.

Fancy Dance

Lily Gladstone var en urkraft af stoisk genialitet i Martin Scorseses Killers of the Flower Moon, som hun fortjent blev belønnet for med en Oscar-nominering i kategorien Bedste kvindelige hovedrolle.

Nu spiller hun hovedrollen i Apple TV+-filmen Fancy Dance. Her spiller hun Jax, der efter sin søsters sporløse forsvinden har taget sig af sin niece Roki (Isabel Deroy-Olson) i Seneca-Cayuga-reservatet i Oklahoma.

Da pigens far Frank (Shea Whigham) truer med at overtage forældremyndigheden, tager Jax og Roki på et roadtrip for at finde moren. Det er både en rørende fortælling om sammenhold og familie og en løftet pegefinger til et amerikansk retsvæsen, som ikke er venligt indstillet overfor indfødte amerikanere.

Fancy Dance kan ses fra 28. juni hos Apple TV+.

A Family Affair

A Family Affair
Nicole Kidman, Joey King og Zac Efron i 'A Family Affair'
Foto: Tina Rowden/Netflix

Netflix har som sædvanlig en romantisk komedie klar, og i modsætning til de foregående måneder er der langt mere pondus over rollelisten og bag kameraet.

Zara (Joey King) arbejder som assistent for den feterede filmstjerne Chris Cole (Zac Efron), og det går egentlig meget godt.

Det vil sige lige indtil, at han begynder at date hendes mor (Nicole Kidman)! Derudover medvirker de to Hollywood-ikoner Kathy Bates og Shirley MacLaine i interessante biroller, og instruktør Richard LaGravenese har leveret manuskript til blandt andet The Fisher King, Broerne i Madison County og en hulens masse rom-coms.

A Family Affair kan ses fra 28. juni hos Netflix.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides