Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'The Boys' er fortsat en af de bedste serier lige nu

AfDaniel Lindekilde Engberg
8. juni 2022
Anthony Starr som Homelander, The Boys sæson 3 / Foto: Amazon Studios

Del artikel

En perfekt blanding af satire, karakterudvikling og aktion gør 'The Boys' til ikke bare en af de bedste superhelteserier, men BEDSTE serier lige nu.


Denne anmeldelse er baseret på hele tredje sæson af .

Hvis du ikke har set sæson et og to, så skal der advares mod spoilers.

Et år er gået, siden vi sidst så The Boys, og alt går godt for vores karakterer. Homelander er sat i skak, Ryan er i sikkerhed, og Stormfront er blevet uskadeliggjort, men fred varer sjældent evigt, og et uvejr begynder at vise sig i horisonten.

Nye og gamle trusler får vores ikke-så-super helte til at tage nye midler i brug og foretage visse ofre i ulmende krigs næste fase. Det føles meget som næste fase, hvor de første to sæsoner arbejdede hen mod at redde Ryan og afdække mysteriet om ham.

Tredje sæson arbejder sig imod åben krig, hvor alle midler bliver taget i brug, og spørgsmålet går mere på karaktererne: Hvor meget er de villige til at ofre, og hvilke konsekvenser vil den ofring have?

Fortiden jager alle vores karakterer i denne sæson, og i løbet af den ser vi, hvordan de alle ønsker, at den kunne være anderledes, men de kan selvfølgelig ikke ændre på den. Fortiden, og hvordan man forholder sig til den eller lader sig styre af den, er det gennemgående tema, og det fungerer, fordi vi kommer et spadestik dybere i alle karaktererne og får et godt indblik i deres motivationer.

Satire i topklasse


The Boysprodukter,

Hele serien er overdrevet, men den opnår noget, som sjældent ses, og det viser kvaliteten af serien. Når ødelæggelse og blod kan få dig til at grine på baggrund af dets overdrevenhed, og senere i samme afsnit kan de samme effekter forårsage væmmelse og medfølelse for karakterer, så ved serien, hvad den gør ... og den gør det godt.

Hvis man bare følger den mindste smule med i, hvad der sker i filmlandskabet på den anden side af Atlanten, og har en smule indblik i, hvordan Hollywood fungerer, så får du mest ud af The Boys, men det virker også på historieniveauet, så det føles aldrig, som om det er presset ind bare for at referere til og gøre grin med en virkelig begivenhed.

Forrygende præstationer i sæson 3


Butcher (Karl Urban) er det underholdende røvhul, som vi kender ham, Hughie (Jack Quaid) er fortsat gruppens straight man, Starlight (Erin Moriarty) forsøger at få det bedste ud af de værste situationer, M.M (Laz Alonso) vil have et opgør med fortiden, og Frenchie (Tomer Capone) prøver at løbe fra sin med Kimiko (Karen Fukuhara). I løbet af denne sæson begynder det hele dog at krakelere, og det sender dem alle ud i ukendt territorie og ned af mørkere veje.

Navnligt M.M, Frenchie og Kimiko får mere at spille på. De fremtræder i endnu højere grad som fuldendte karakterer, og ikke bare 'som en del af holdet'. Det er godt, at de ikke bliver gemt væk bagved de større karakterer, hvilket nemt kan ske, når man har at gøre med så store personligheder som Homelander og Butcher.

Nytilkomne karakterer som Jensen Ackles' (Supernatural) Soldier Boy er et velkomment indspark i karaktergalleriet, og vi møder naturligvis også mange andre 'supes' med de mest langt ude kræfter (og voksne måder at bruge dem på).

Er der noget negativt?


The Boys

Jeg kan af hele mit hjerte anbefale tredje sæson af The Boys. For så vidt kan jeg også anbefale første og anden sæson, hvis du ikke har set dem endnu.

Jeg ser med blodlyst frem til næste sæson, som lover at blive en eksplosiv affære. Min eneste frygt kan være, at serien, grundet dens succes, fortsætter længere, end den burde.

De første tre afsnit af tredje sæson af The Boys er tilgængelig nu på Prime Video, og et nyt afsnit udkommer hver fredag.

Info om 'The Boys' sæson 3:
Instruktør: Philip Sgriccia, Julian Holmes m.fl.
Manuskriptforfatter: Craig Rosenberg, David Reed, Anslem Richardson, Geoff Aull m.fl.
Medvirkende: Karl Urban, Jack Quiad, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone og Karen Fukuhara m.fl.
Antal afsnit: 8
Land: USA
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 3. juni 2022
Dansk streamingtjeneste: Prime Video

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser