Serier | Guides

Fra vanvittige telefonsælgere til spionintriger: Det skal du streame i denne uge

Af
Claus Nygaard Petersen
14. august 2023
Streaming guide uge 33
'Agent Samsam' belyser samtlige aspekter af den kontroversielle sag, hvor den danske statsborger Ahmed Samsam hævder at have været undercoveragent for PET og FE i flere år / Foto: DR

Del artikel

Hvilke film, serier og dokumentarer skal du tilbringe din tid med på streamingtjenesterne i denne uge? Vi Elsker Seriers journalist, Claus Nygaard Petersen, guider her til ugens bedste streamningtilbud.

Efter et overflødighedshorn af streaming-godter i sidste uge, er det noget mere overskueligt i den her uge.

Skal man som jeg også lige have afsluttet den sidste sæson af Sons of Anarchy-spin-offen Mayans M.C. er der mulighed for det nu.

Og så skulle man da være et skarn, hvis ikke Damian Lewis’ tilbagekomst til den afsluttende sæson af jagten-på-onde-rige-mænd-serien Billions frister. Ja, den har overskredet sidste salgsdato med et par sæsoner, men nu er vi nået så langt, og så giver vi ikke op lige før slutningen!

Men det er skam ikke en mellemuge, indtil der skal svinges med lyssværd og cringes af akavet dating-øjeblikke i henholdsvis Ahsoka og niende sæson af Gift ved første blik – eller er det omvendt? – i næste uge.

Nej, for uge 33 byder på intet mindre end to must-see dokumentarserier, hvoraf den ene helt klart finder vej til avisforsiderne det næste stykke tid.

Telemarketers

Vi lægger ud med en af de to ovennævnte dokumentarer, og Telemarketers er intet mindre end årets vildeste dokumentarserie.

Serien i tre afsnit handler om de to telefonsælgere Sam og Patrick, der forsøger at komme den bundkorrupte og forbryderiske telemarketing-branche til livs. Med videomateriale, som strækker sig over 20 år, får vi ikke bare indblik i den amoralske branche.

Vi ser også, hvordan Sam og Patricks venskab udvikler sig gennem årene, og især sidstnævntes transformation fra heroinmisbruger til dokumentarist i bedste Michael Moore-stil.

Telemarketers kan ses fra 14. august på HBO Max.

Klassen

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-10/dr-0734500.jpg
De nye hovedpersoner i Ultras populære serie 'Klassen' er klar til at tackle alle de problemer, som børn i den alder møder i løbet af et skoleår
Foto: DR

Klokken ringer ind til et nyt skoleår over hele landet og også i DR Ultras egne lille serieperle Klassen, hvor vi nu er nået til 15. sæson.

Med afsnit på lige omkring de 10 minutter egner de sig perfekt til frikvarteret eller bus- eller bilturen til skole.

Seriens evne og mod til at behandle svære emner som f.eks. mobning, pubertet, spiseforstyrrelser, adoption og især den altid besværlige og uigennemskuelige kærlighed, gør den til et perfekt springbræt for samtaler mellem børn og forældre.

Klassen kan ses fra 15. august på DRTV.

The Chosen One

Superhelte-flosklen ”With great power comes great responsibility” er efterhånden velkendt for alle Spider-Man-fans. Men hvad nu, hvis man får de største kræfter og det største ansvar, når man er 12 år og ikke klar til det?

Hvis man skal tro på Bibelen, var det sådan for Jesus, og sådan er det i hvert fald for Jodie (Bobby Luhnow) i Netlix’ The Chosen One. Selv om alle omkring ham vil have ham til at gøre klar til et kommende showdown med Antikrist, er den præpubertære knægt mere fokuseret på at imponere sit crush og håndtere de altoverskyggende problemer, som unge kommer ud for.

Forlægget er Mark Millars (Kick Ass, Kingsman m.fl.) tegneserie med det bombastiske navn American Jesus, og fingrene er hårdt krydset for, at Netflix har mere held med denne Millar-adaptation end den forrige, Jupiter’s Legacy, en af streamingtjenestens største fiaskoer.

The Chosen One kan ses fra 16. august på Netflix.

Depp v. Heard

Der var én retssag sidste år, man bare ikke kunne komme udenom, hvis man gik online, læste en avis, hørte radio eller så tv.

Johnny Depp og Amber Heard var her, der og alle vegne, og det er netop mediecirkusset omkring den retssag, som er fokus i Netflix dokumentarfilmen Depp v. Heard.

For alt gik amok. Pressen, kommentatorer, sociale medier, alle havde en mening om selv de mindste detaljer, der fik deres helt eget liv online. Retssagen endte som et globalt fænomen på højde med royale begivenheder og OL, i visse tilfælde større! Og nu tager vi en tur til i manegen.

Depp v. Heard kan ses fra 16. august på Netflix.

Munich Games

Mange kender til begivenhederne i 1972 under de olympiske lege i München, hvor terrorgruppen Sorte September tog israelske idrætsfolk og ledere som gidsler.

Det er også det, som er inspirationen til action-spionserien Munich Games. 50 år efter skal der spilles en venskabskamp i fodbold mellem en tysk og en israelsk klub. Men snart dukker der rygter op i efterretningskredse om, at nogen vil angribe begivenheden.

Derfor er det op til den israelske agent Oren (Yousef Sweid) og den tyske superpanser Maria (Seyneb Saleh) at forhindre en ny massakre. Skaber Michal Aviram har tidligere været manuskriptforfatter på den intense Netflix-serie Fauda, så der er ingen tvivl om, at actionscenerne kommer til at have fuld knald på.

Munich Games kan ses fra 18. august på DRTV.

Harlan Coben’s Shelter

Krimiforfatteren Harlan Coben har efterhånden fået flere af sine nervepirrende romaner lavet til serier, hvoraf de fleste har fået premiere på Netflix.

Men Prime Video vil også have en bid af kagen. De byder ind med ungdomskrimi-mysteriet Harlan Coben’s Shelter, hvor vi følger teenageren Mickey Bolitar (Jaden Michael), hvis far lige er død i en trafikulykke.

Kort efter, at Mickey er startet i en ny high school, forsvinder pigen Ashley, og langsomt går det op for knægten og hans venner, at noget ikke helt er, som det skal være i den ellers så idylliske by Kasselton. Og pludselig bliver det et spørgsmål om, hvorvidt Mickeys far rent faktisk er død, og hvorfor der render mænd rundt i sorte jakkesæt og overvåger dem.

Harlan Coben's Shelter kan ses fra 18. august på Prime Video.

Agent Samsam

Streaming guide uge 33
'Agent Samsam' belyser samtlige aspekter af den kontroversielle sag, hvor den danske statsborger Ahmed Samsam hævder at have været undercover-agent for PET og FE i flere år
Foto: DR

Lige siden Ahmed Samsam blev dømt anholdt og dømt for terror i Spanien, har der været stor polemik om sagen. For Samsam har hele tiden hævdet, at alle hans aktiviteter blev gjort som led i undercover-missioner for PET og FE.

Sagen er allerede blevet fyldigt belyst i bl.a. DR-podcast-serien Mørklagt: Agent Samsam, og det er også den, som er basis for dokumentarserien på DRTV.

Tre af seriens i alt fire afsnit har undertitlerne Den farligste jihadist, Den perfekte agent og PET’s værste mareridt, hvor vi kommer rundt om hele sagen og de mange ubesvarede spørgsmål, der har gjort, at sagen stadig bliver ved med at være en torn i siden på efterretningsvæsnet og politikerne. I fjerde og sidste afsnit får vi det første tv-interview med Ahmed Samsam efter han blev dømt ved de spanske domstole. Derudover kommer der flere afsnit i Mørklagt: Agent Samsam podcastserien i anledning af starten på Samsams cilvil-søgsmål mod PET og FE, som starter den 24. august.

Agent Samsam kan ses fra 20. august på DRTV.

Del artikel

Andre Serier | Guides