Serier | Guides

Hvis du kunne lide 'Agent', skal du også se disse 5 serier

Af
Signe Bjørg Granberg
18. august 2023
'Call my Agent' på Netflix
'Call my Agent' er den franske pendant til Nikolaj Lie Kaas' 'Agent' / Foto: Shanna Besson / Netflix

Del artikel

Nikolaj Lie Kaas' 'Agent' er ved at nå sin afslutning, men fortvivl ikke. Vi har samlet en guide til 5 andre serier, du kan se, hvis du er fan af den danske komedieserie.

Call my Agent

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-17/dixpourcent-s-50.jpg
Jean Dujardin og Camilla Cottin i 'Call my Agent'
Foto: Christophe BRACHET, Netflix

Selv om Nikolaj Lie Kaas påstår, at han ikke kendte til den populære, franske serie, da han skrev Agent, er lighederne de to serier imellem alligevel til at tage og føle på.

Call my Agent følger fire skuespilleragenter på det parisiske agentur, ASK. De repræsenterer nogle af Frankrigs største skuespillere, og serien viser på morsom vis den mere eller mindre glamourøse del af film- og tv-branchen, der følger med arbejdet som agent.

Præcis som i Lie Kaas' Agent medvirker en lang række af virkelighedens store skuespillere, bl.a. Sigourney Weaver, Jean Reno og Monica Bellucci, som mere eller mindre karikerede udgaver af sig selv, og det er virkelig morsomt at følge.

Call my Agent kan ses på Netflix.

Manden med de gyldne ører

Manden med de gyldne ører tager pis på den danske musikbranche i samme stil, som Agent gør det med filmindustrien, og der er flere musikere, der medvirker som karikerede versioner af sig selv.

Nikolaj Steen spiller hovedrollen som den smarte pladeselskabsmand, Jakob, der har travlt med at feste og score damer. Men en krise ulmer i musikbranchen, og Jakob får presset at føle, da en ny chef pludselig kræver resultater.

Foruden Nikolaj Steen medvirker også blandt andre Frederikke Dahl Hansen, Anders Budde Christensen, Lars Brygmann, Lars Ranthe og Kaya Brüel. Serien er skrevet og instrueret af Simon Bonde.

Manden med de gyldne ører kan ses på DRTV.

Extras

Ricky Gervais' komedieserie 'Extras'
Ricky Gervais' komedieserie 'Extras'
Foto: C More

Den prisvindende komedieserie er skabt af Ricky Gervais og handler om det utaknemmelige liv i udkanten af rampelyset. Serien følger den talentløse statist, Andy (Ricky Gervais), og hans ven, Maggie (Ashley Jensen), der drømmer om et rigtigt skuespillerjob. De benytter derfor enhver lejlighed til på komisk – og pinlig – vis at komme i kontakt med skuespillere og instruktører.

Men at nå til tops i film- og tv-branchen er ikke just nemt, og den dovne agent, Darren (Stephen Merchant – som i øvrigt skabte The Office sammen med Ricky Gervais) hjælper ikke. Som tilfældet er det i Agent, medvirker en lang række kendte skuespillere som en slags version af sig selv i serien.

Extras kan ses på C More.

Entourage

'Entourage' på HBO Max
Noget af emsemblet i den klassiske HBO-serie 'Entourage'
Foto: HBO Max

Den ikoniske HBO-serie har efterhånden 20 år på bagen, men alligevel er den stadig værd at se (eller gense). Den handler om de tre venner Eric, Turtle og Johnny (også kaldet Drama), der er opvokset i Queens i New York, men som nu er flyttet til L.A for at bo hos deres filmstjerne-ven, Vincent Chase.

Her oplever de kendis-livsstilen med alt, hvad det indebærer af (uforpligtende) sex og vilde fester. Men det er svært at finde ud af, hvad der er ægte i Hollywood – både når det kommer til forhold og kunstnerisk tilfredsstillelse.

Serien er skabt af Doug Ellin, og de fire venner spilles af Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon og Jerry Ferrara.

Entourage kan ses på HBO Max.

Klovn

Casper Christensen og Frank Hvam i 'Klovn'
Casper Christensen og Frank Hvam i 'Klovn'
Foto: Per Arnesen/TV 2

Det er næsten for oplagt at sammenligne Agent med Klovn, og der er velsagtens heller ikke mange, der ikke har stiftet bekendtskab med Casper Christensens og Frank Hvams ikoniske komedieserie i en eller anden sammenhæng. Alligevel fortjener den en plads på listen – om ikke andet så for et gensyns skyld.

Serien følger det umage makkerpar Frank og Casper, der begge spiller "sig selv", og som udsætter hinanden (og ikke mindst deres omgivelser) for alskens gakkede ting. Serien har kørt i ni sæsoner og har også kastet to film af sig.

Foruden de to hovedroller er Mia Lyhne en fast del af holdet som Franks hårdtprøvede kone, Mia, og derudover har adskillige store navne medvirket i tiden løb – bl.a. Iben Hjejle, Lene Nystrøm, Michael Carøe, Lars Hjortshøj og et hav af andre kendisser i mindre cameo-roller.

Klovn kan ses på TV 2 Play.

Del artikel