Serier | Guides

Kan du huske disse 5 gæstestjerner i 'Badehotellet'?

Af
Signe Bjørg Granberg
20. marts 2024
Badehotellet sc. 4810
Mille Lehfeldt spiller Hr. Weyses ekskone, Fanny Fjord, i 8. sæson og er sprudlende skøn i rollen / Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Del artikel

Ikke nok med, at det vrimler med store danske skuespillere blandt hovedcastet i 'Badehotellet', så har flere kendte navne også kortvarigt lagt vejen forbi serien i løbet af dens 10 sæsoner.

I TV 2's dramakomedie Badehotellet har danskerne i løbet af 10 sæsoner fulgt seriens store persongalleri i tykt og tyndt.

Og en gang imellem er der dukket nye ansigter op, der enten har medvirket i flere episoder, eller blot ganske kortvarigt.

Vi har her fundet 5 gæstestjerner, som vi gerne havde set lidt mere til i den populære serie.

Lars Mikkelsen som Svend Damm

Badehotellet sc 4634
Lars Mikkelsen gæster 'Badehotellet' i seriens 8. sæson som kommunisten Svend Damm
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Det kan godt være, at Lars Mikkelsen har haft travlt med sin internationale karriere i de seneste år med roller i såvel House of Cards, Star Wars-serien Ahsoka og fantasybraget The Witcher.

Alligevel har han fundet tid til at gæste Badehotellet i 8. sæson af serien, hvor han spiller den flamboyante kommunist og teatermaler, Svend Damm, der søger tilflugt hos Helene Weyse i København.

Måske Mikkelsen er blevet lokket af hustruen, Anette Støvelbæk, der jo har en bærende rolle i Badehotellet som Alice Frigh. Også parrets ældste søn Lue Støvelbæk har i øvrigt medvirket som Alices søn, Leslie, i hele 13 episoder af serien, mens deres yngste søn Thor Støvelbæk har haft en kort statistoptræden som uniformeret tysk soldat i sæson 8.

Thure Lindhardt som Gerhard Flügelhorn

Badehotellet sc 2027,28 29
Thure Lindhardt i den hysterisk morsomme (og irriterende) rolle som instruktør Flügelhorn i 'Badehotellet'
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Thure Lindhardt rammer hovedet på sømmet som den irriterende og overdrevet kunstnerisk ambitiøse instruktørtype med sit portræt af stumfilminstruktøren, Gerhard Flügelhorn.

Flügelhorn medvirker ad flere omgange, og hver gang kommanderer han rundt med såvel assistenter som skuespillere og hotelpersonale til stor morskab for os seere.

Mille Lehfeldt som Fanny Fjord

Badehotellet sc 4810
Mille Lehfeldt spiller Hr. Weyses ekskone, Fanny Fjord, i 8. sæson og er sprudlende skøn i rollen
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Det var ikke helt tilfældigt, at Mille Lehfeldt blev castet som Edward Weyses tredje ekskone, den sprudlende journalist, Fanny Fjord, i seriens 8. sæson.

Lehfeldt spiller nemlig hovedrollen i en anden af Stig Thorsboe og Hanna Lundblads (Badehotellets forfattere) serier, Lykke, og forfatterparret har fortalt, at de længe havde tænkt på, hvordan de kunne få Lehfeldt med i Badehotellet. Som sagt så gjort, og sikke en fantastisk rolle!

Ari Alexander som Akselsen

Badehotellet sc 2027,28 29
Ari Alexander (helt til højre) var et ubeskrevet blad, da han medvirkede i 'Badehotellet', men siden har karrieren taget fat
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Her er vi ude i en meget lille gæsterolle, sammenlignet med de andre, nemlig som Gerhard Flügelhorns kameramand Akselsen i tredje sæson af serien.

Ari Alexander fortjener dog alligevel en plads på listen, og han har siden Badehotellet medvirket i et væld af stærke danske film og serier, blandt andet i serierne Bag enhver mand og Alfa. Senest har han spillet hovedrollen som Oskar i Milad Avaz' rørende komediedrama, Bedre tider.

Henning Jensen som Direktør Konradsen

Badehotellet sc 5623
Henning Jensen spiller Hr. Weyses teaterchef, Direktør Konradsen, i 10. sæson af 'Badehotellet'
Foto: Mike Kollöffel

I den nyeste sæson af serien får vi endelig sat ansigt på en karakter, vi ellers tidligere kun har hørt omtalt – nemlig teaterchefen, Direktør Konradsen, der har et horn i siden på Hr. Weyse.

Henning Jensen spiller på ægte "Henning Jensensk" vis den arrogante direktør, der – ikke helt uforståeligt – er ved at være godt træt af Hr. Weyse og alle hans svinkeærinder.

Alle sæsoner af Badehotellet kan ses på TV 2 Play.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides