Serier | Guides

Kunne du lide 'Sharp Objects' og 'Big Little Lies' vil du elske 'The Undoing'

AfLisa Bak Nielsen
23. november 2020
Kunne du lide 'Sharp Objects' og 'Big Little Lies' vil du elske 'The Undoing'
Foto: HBO Nordic

Del artikel

Når jeg skriver ’endnu en medrivende serie’, så er det ikke, fordi det skal lyde som om, at vi bare får mere af samme skuffe som Sharp Objects og Big Little Lies.

Savner du også et godt spændingsdrama a la Sharp Objects og Big Little Lies? Så læs med her.

Selvom opskriften måske lyder meget lig sine forgængere, så er der intet ’endnu en’ over The Undoing.

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 4 gode serier du bør se i november

Den amerikanske dramaserie med det stjernespækkede cast, der i øvrigt er instrueret af vores egen Susanne Bier, er en ualmindeligt velfortalt historie, der får dig til at holde vejret af spænding.

Når det hele ramler

Da Grace bliver introduceret for den smukke, generte Elena, viser det sig hurtigt, at der lurer et eller andet under overfladen i Fraser-parrets tilværelse. Jeg vil ikke afsløre for meget, men et mord får fundamentet til at krakelere i det ellers så perfekte Fraser-hjem.

Heldigvis er Grace en kvinde, der ikke sådan giver op. Hun kæmper videre, selvom omgivelserne absolut ikke gør det nemmere for hende at holde hovedet oven vande. Det er netop det, der gør serien så fremragende og trækker paralleller til Big Little Lies og Sharp Objects. Stærke kvinder, der kæmper, selv når alt ser håbløst ud. Med en god historie og et godt cast er fortællingen i The Undoing meget nærværende. Du føler karakterernes kampe og frustrationer.

En serie, der kan mærkes


Sharp Objects

På samme måde fik jeg en fysisk reaktion, da jeg så Big Little Lies. Her fik jeg en varm fornemmelse i maven og en tåre i øjenkrogen. Båndet mellem de fem meget forskellige kvinder er så stærkt og overbevisende, at man kun kan sukke efter et sammenhold som deres.

I skrivende stund er The Undoing – heldigvis – ikke nået til vejs ende endnu. Derfor har jeg stadig til gode at finde ud af, om enden også her efterlader mig med åben mund og polypper, ligesom i Sharp Objects. Til gengæld kan jeg konstatere, at serien efter fem afsnit sidder i kroppen på mig.

Jeg føler den fortvivlelse og afmagt, som Grace Fraser (Nicole Kidman) føler. Og til dels også Jonathan. Hvad i alverden foregår der? Det kan jeg ikke vente med at finde ud af.

Hugh er en himmelsk dårlig husbond

Vi har allerede nævnt det i vores anmeldelse af The Undoing, men jeg bliver simpelthen nødt til at sige det igen; det er ualmindeligt forfriskende at se Hugh Grant som andet end førsteelskeren. Han er helt perfekt i rollen som (måske) skurk og tvivlsom ægtemand. Jonathan har en charme og troværdighed, der gør, at man har blind tillid til ham. Det fungerer supergodt i serien.

LÆS OGSÅ: Tysk apokalyptisk teenage-thriller på vej på HBO Nordic

Det er skønt at se skuespillere vise deres kunnen og spille roller, der ligger langt fra dem, de typisk spiller. Dét gør skuespillerne virkelig i The Undoing. Jeg krydser fingre for, at vi kommer til at se Grant i flere af denne slags roller.

Bonusinfo


Dream a Little Dream of Me.

Du husker måske hendes rolle i Moulin Rouge! (2001), hvor især hendes duet med Evan McGregor i nummeret Come What May er et lyt værd. Derudover har hun også sunget duet med selveste Robbie Williams.

LÆS OGSÅ: Podcast: Vi Elsker Twin Peaks

Kidman har mange talenter, og det giver kun et ekstra pift til serien, at hun synger seriens titelmelodi. Du kan se (og høre) Kidman, Grant og co. i det dansk-instruerede drama på HBO Nordic.

Del artikel