Serier | Guides

Nye serier og sæsoner på HBO Max i maj 2023

Af
Amanda Lee Edelstein
1. maj 2023
nye serier HBO Max maj 2023
Nicholas Hoult som Peter og Elle Fanning som Katarina den Store i 'The Great' sæson 3 / Foto: HBO Max

Del artikel

Indsigt i Watergate-skandalen, en ny sæson af ’The Great’ om Ruslands længst regerende kejserinde og de første afsnit af den sidste sæson af ’Fear of the Walking Dead’ er, hvad du kan glæde dig til af nye serier og sæsoner på HBO Max i maj 2023.

Du finder en række prominente skuespillere på denne måneds nye titler og sæsoner på HBO Max, samt en masse velfortalte historier. Uanset om du er til historisk drama, animation eller thriller, er der noget for dig på denne liste.

Vil du hellere streame gode dokumentarer, kan du bl.a. glæde dig til Love to Love You, Donna Summer, Being Mary Tyler Moore og Angel City.

White House Plumbers

Premiere: 02.05.2023
Sprog: Engelsk
Genre: Historisk drama og biografi

Har du altid undret dig over, hvad der egentlig ledte op til Watergate-skandalen? I så fald skal du se White House Plumbers på HBO Max i den kommende måned. For denne miniserie à fem afsnit fortæller netop historien om en af de største politiske skandaler og forbrydelser i USAs historie.

I White House Plumbers vil du stifte nærmere bekendtskab med bl.a. E. Howard Hunt og G. Gordon Liddy. De var tidligere ansat hos henholdsvis CIA og FBI og blev valgt til at efterforske lækket af Pentagon Papers af Det Hvide Hus i 1971. Selv om opgaven langt fra gik som planlagt, blev de to mænd alligevel valgt til at deltage i komitéen, der skulle hjælpe Richard Nixon med at blive genvalgt som USAs præsident.

Deres hemmelige – og vel at mærke ulovlige – tiltag endte med at koste dyrt for alle involverede parter. I serien White House Plumbers spilles Hunt og Liddy af Woody Harrelson (True Detective) og Justin Theroux (The Mosquito Coast). På rollelisten finder du også Lena Headey (Game of Thrones), Kim Coates (Sons of Anarchy), Kathleen Turner, Toby Huss m.fl.

Unicorn: Warriors Eternal

Premiere: 05.05.2023
Sprog: Engelsk
Genre: Animation, action og fantasy

Du bør sætte tid af til Unicorn: Warriors Eternal på HBO Max, hvis du godt kan lide fængende animationsserier. I denne fortælling følger vi et team af ældgamle helte, som forsøger at beskytte verden mod onde kræfter. Deres opgave bliver dog dét sværere, da de pludselig vækkes til live for tidligt.

Nu skal heltene jonglere teenagelivets op- og nedture, samt kræfter der ikke har manifesteret sig helt endnu på én og samme tid. Da de alle har mistet store dele af deres hukommelse, kan de heller ikke trække på tidligere erfaring. De kan simpelthen ikke huske deres forrige liv.

Skaberen af serien Unicorn: Warriors Eternal er Genndy Tartakovsky. Han har bl.a. produceret serier som Dexters laboratorie, Powerpuff pigerne, Hotel Transylvania og mange flere kendte animationsserier og – film. Der er altså tale om en mand, som ved, hvad han laver, og hvad der fungerer, når det kommer til animationsfortællinger.

Se traileren til Unicorn: Warriors Eternal

The Great, sæson 3

Premiere: 13.05.2023
Sprog: Engelsk
Genre: Historisk drama og komedie

På listen over nye serier og sæsoner på HBO Max i maj 2023 finder du tredje sæson af The Great. Den Emmy-vindende serien har Elle Fanning (Maleficent, The Girl from Plainville) og Nicholas Hoult (X-Men) i hovedrollerne som kejserinde Katarina (på engelsk Catherine) og kejser Peter af Rusland.

I de tidligere sæsoner har de to herskere haft store problemer med at tolerere hinanden. Faktisk i så høj en grad, at Katarina forsøgte at myrde sin mand. Men tiden heler alle sår – i hvert fald, når din plan slår fejl, og du ikke kan komme af med din mand. Derfor beslutter kejseren og kejserinden sig for at give deres ægteskab en ekstra chance.

De to er dog fortsat meget forskellige. Katarina er opsat på at lede landet på bedste vis, mens Peter hellere vil bruge tiden på jagt og andre fornøjelser. Om det lykkes dem at finde et kompromis og styre landet mod bedre tider, kan du se fra den 13. maj. På denne dato bliver alle episoder i tredje sæson gjort tilgængelige.

Fear of the Walking Dead, sæson 8A

Premiere: 15.05.2023
Sprog: Engelsk
Genre: Gys, sci-fi og drama

Sci-fi- og gyserfortællingen om zombier, der er ved at overtage verden, lakker mod slutningen. I 2010 begyndte den første historie at udfolde sig i The Walking Dead, der varede 11 sæsoner. I 2015 kunne fans nyde godt af en spinoff på serien ved navn Fear of the Walking Dead. Første del af den ottende og sidste sæson af spinoff-serien, der finder sted i Los Angeles, Californien, kan streames fra midten af maj på HBO Max.

I første omgang er det blot seks afsnit, der bliver gjort tilgængelige på streamingtjenesten. Du skal altså vente lidt længere for at få den endelige afslutning med. Men mon ikke der alligevel kommer kadavere, blod og frygt for alle pengene i de første afsnit. På rollelisten finder du Alycia Debnam-Carey, Lennie James, Danay Garcia, Colman Domingo, Kim Dickens, Alexa Nisenson, Rubén Blades m.fl.

Spy/Master

Premiere: 19.05.2023
Sprog: Engelsk, rumænsk og tysk
Genre: Drama, thriller og action

Hvis du savner en god thrillerserie med spioner i fokus, skal du sætte tid af til Spy/Master. Serien tager dig med tilbage til den kolde krig, hvor USA og Sovjetunionen lå i evig kamp med hinanden. I samme periode bliver Rumænien ledet af diktatoren Nicolae Ceausescu (Claudiu Bleont), hvis højre hånd og rådgiver Victor Godeanu (Alec Secăreanu, God's Own Country) spiller dobbeltspil. Han er nemlig rådgiver for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB.

Godeanu ender med at flygte fra Rumænien, da han er nervøs for at blive afsløret. Han planlægger at rejse til USA via Tyskland, men det kræver mere, end han lige tror, da Tyskland er delt i øst og vest. Spy/Master består af 6 afsnit, hvoraf de første to bliver tilgængelige på premieredatoen den 19. maj. Derefter vil du kunne se et afsnit om ugen på HBO Max.

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Mest læste