Serier | Guides

Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober: Opfølger til The Haunting of Hill House, Star Trek og masser af krimi

AfAmanda Lee Edelstein
1. oktober 2020
Foto: The Haunting of Bly Manir/Eike Schroter/Netflix

Del artikel

På Netflix’ liste over nye serier og sæsoner i oktober finder du masser af gys, mystik og krimi.


The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor,The Alienist: Angel of DarknessStar Trek: Discovery

The Haunting of Bly Manor


Premiere:
Sprog:
Genre:

Fans af serien The Haunting of Hill House skal ikke vente meget længere, før de kan kaste sig over endnu en hårrejsende gyserserie. For allerede den 9. oktober lander The Haunting of Bly ManorNetflix. Serien er i en vis grad en fortsættelse af The Haunting of Hill House, men de to sæsoners fortællinger kædes ikke sammen. Skaberen Mike Flanagan står også i spidsen for anden sæson og flere af skuespillerne går igen – dog i nye roller.

LÆS OGSÅ: The Haunting of Hill House (sæson 2) får velkendte ansigter på listen

Historien i The Haunting of Bly Manor bygger til en vis udstrækning på gyserfortællingen The Turn of the Screw, der er skrevet af Henry James i 1898. I serien følger vi Dani Clayton (Victoria Pedretti), der oplever mytiske ting efter at være ankommet til Bly Manor, hvor hun er blevet ansat til at tage vare på to forældreløse børn, der skal bo hos deres onkel. Serien garanterer gys og en fængende fortælling, så du kan godt finde popcornene frem!

Se traileren til The Haunting of Bly ManorStar Trek: Discovery, sæson 3


Premiere:
Sprog:
Genre:

Du finder også den ventede tredje sæson af Star Trek: Discovery på listen over nye serier og sæsoner hos Netflix i oktober. Du kan altså godt begynde at glæde dig til en omgang fantasy og action. Men denne sæson adskiller sig fra de tidligere, da besætningen på USS Discovery er rejst 930 år ind i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Historien om Star Trek – kort fortalt

Den tredje sæson af Star Trek: Discovery tager seere med på en rejse, der bevæger sig videre ud i fremtiden fra det ”klassiske” Star Trek-univers. Dette giver mulighed for at introducere nogle ændringer i ”the Federation”. Blandt de tilbagevendende karakter er bl.a. Sonequa Martin-Green (The Walking Dead) som Michael Burnham, Doug Jones (What We Do in the Shadows) som Saru og Anthony Rapp som Paul Stamets.

The Alienist: Angel of Darkness


Premiere:
Sprog:
Genre:

En anden neglebider-serie, som du kan glæde dig til kommer til Netflix i oktober, er sæson to af The Alienist. I anden sæson følger vi de tre samme hovedpersoner fra første sæson: Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), John Moore (Luke Evans) og Sara Howard (Dakota Fanning). Dog er der gået ét år, siden vi forlod de tre venner og meget er sket siden ...

LÆS OGSÅ: Nye serier på HBO Nordic i oktober: The Walking Dead, En mand der hedder Ove-forfatter og Susanne Biers miniserie

Bl.a. arbejder Howard nu som privatdetektiv frem for hos New Yorks Politi. Men da hun bliver sat til at finde den spanske ambassadørs barn, der er blevet kidnappet, har hun brug for hjælp fra Dr. Kreizler og Moore. Dette resulterer i, at de tre venner endnu engang befinder sig midt i et mordmysterie, der skal løses hurtigst muligt.

Se traileren til The Alienist: Angel of DarknessThe Queen's Gambit


Premiere:
Sprog:
Genre:

Hen mod slutningen af oktober kommer miniserien The Queen’s Gambit til Netflix. Serien fortæller historien om den unge pige Beth Harmon (Anya Taylor-Joy, Peaky Blinders), der i slutningen af 1950’erne bliver efterladt på et børnehjem i Kentucky. Beth er et naturtalent, når det kommer til at spille skak og forsøger at udvikle sine evner, men hun kæmper med nogle traumer fra barndommen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Sarah Paulson leverer en velspillet ny side af Ratched-karakteren

Miniserien The Queen’s Gambit er baseret på en bog af Walter Tevis af samme navn som serien. Den anerkendte manuskriptforfatter og producer Scott Frank har bl.a. skabt og instrueret serien. Den er skrevet i samspil med William Horberg og Allan Scott. På rollelisten finder man, ud over Taylor-Joy, Thomas Brodie-Sangster (Game of Thrones, Godless), Moses Ingram, Harry Melling (Harry Potter) og Bill Camp (The Outsider).

Se traileren til the Queen’s GambitSuburra, sæson 3


Premiere:
Sprog:
Genre:

Der når lige at snige sig endnu en krimi ind på Netflix’ liste over nye sæsoner og serier i oktober inden månedens udløb. Denne gang gælder det tredje (og sidste) sæson af den italienske action- og krimiserie: Suburra – La Serie (også kaldet Suburra: Blood of Rome). I tredje sæson gør alle sig klar til en det endelige opgør, der uundgåeligt må finde sted.

Flere nye serier og sæsoner i oktober 2020


To the lake

Stranger sæson 2, premiere 11.10.2020

La Révolution, premiere 16.10.2020

Barbarians, premiere 23.10.2020

LÆS OGSÅ: Kastanjemanden: Ny dansk krimiserie fra Netflix bliver mørk og dyster

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Guides