Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Peaky Blinders sæson 5

AfTenna Krupsdahl
14. oktober 2019
Foto: Cillian Murphy (Tommy Shelby) Peaky Blinders Sæson 5 episode 6 / Robert Viglasky © Caryn Mandabach Productions Ltd. 2019

Del artikel

Peaky Blinders

Det går ikke stille for sig. Serien brager derudad med voldelige nye planer for deres fælles overlevelse. Og der er en god grund til at netop sæson 5 er blevet udnævnt af forfatter og skuespillerne selv til The best season yet!


Tommy Shelby får ny ærkefjende


Tommy er dog på ingen måde fascist og tager stærkt afstand fra Oswalds planer om at styre partiet ud på et skråplan. Han har i stedet sine helt egne snedige planer. Det kræver dog en vis portion tålmodighed for at gennemføre et kup og en veludtænkt snedig plan for at få puslespillet til at gå op i en højere enhed. Hans ledtog med djævlen for at vælte Oswald af pinden sker dog ikke uden fatale konsekvenser.

Peaky Blinders forsøger at bevare luksustilværelsen


De mange trange tider efter børskrakket i New York sætter sine dybe økonomiske spor hos Tommy og klanen. Små kriminelle opgaver tages for at bevare den luksuriøse tilværelse, de med årene er lykkedes at stable på benene. En ulykke kommer dog sjældent alene, hvilket både Arthur og andre folk tæt inde på livet af Tommy må sande på ekstrem blodig vis.

Michael vender hjem til Peaky Blinders-klanen


“There is God and there are Peaky Blinders”

Michael bliver tilbudt en second chance, men det er ikke nok for ham. Han er efterhånden blevet farvet af gangstermiljøet og er nu selv blevet en snedig glat ål og enormt arrogant efter sit ophold i New York. Han ser sig selv hævet over Tommy og proklamere naivt hans nye strategi for klanen om at skulle have enestyre for al business i Amerika. Et tiltag, som bestemt ikke bliver taget godt imod af Tommy.

Tommy Shelby indleder nye alliancer


Ikke alle føler sig lige trosbundet af Peaky Blinders-regimet. Og den manglende respekt betales i liv. Mange nye farlige forretningsbekendtskaber bliver skabt, og for en stund er de også nødsaget til at danne fred med de barske Billy Boys.

Og som endnu et twist for allerede inkarnerede Peaky Blinders-entusiaster, så har Tommys tidligere jødiske forretningskompagnon, gangsteren Alfie, som bedrog ham, mirakuløst overlevet deres dødsduel tilbage i sæson 4. Og som en del i Tommys store plan om at udrydde Oswald, ender de to også med at indgå en studehandel.

Peaky Blinders sæson 5 indfriede de høje forventninger


Med en masse ubesvarede spørgsmål er der lagt op til endnu en sæson med fuld blæs. Mine forventninger til denne sæson var i hvert fald skruet i vejret. Og blev de indfriet?? DET TROR JEG NOK LIGE, DE GJORDE!!

Uden tøven, helt sikkert 6 stjerner herfra!

Alle 5 sæsoner kan streames på C More.

LÆS OGSÅ: 10 ting, du måske ikke vidste om Peaky Blinders

LÆS OGSÅ: Kommer der en sæson 6 af Peaky Blinders?

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser