Serier | Guides

Redaktionen anbefaler: 5 gode serier med Andrew Scott

Af
Signe Bjørg Granberg
13. marts 2024
'His Dark Materials'
Andrew Scott i HBO Max' fantasy-serie 'His Dark Materials' / Foto: HBO Max

Del artikel

Den irske skuespiller Andrew Scott er aktuel i filmen 'All of Us Strangers' og kan snart opleves som Tom Ripley i den nye Netflix-version af 'The Talented Mr. Ripley'. Vi dykker ned i seriehøjdepunkterne i hans karriere.

Den alsidige, irske skuespiller Andrew Scott har et væld af film-, teater- og serieroller på CV'et, der spænder fra komedie til drama, og fra krigsfilm til psykologiske thrillers.

Lige nu kan man opleve ham i biografen i Andrew Haighs blændende drama All of Us Strangers, som vores anmelder kaldte "den sørgeligeste film, du kommer til at se i år". Her spiller Scott over for Paul Mescal og portrætterer på rørende vis den ensomme og hårdt plagede Adam.

Foruden All of Us Strangers kan Andrew Scott snart opleves i den længe ventede nyfortolkning af Patricia Highsmiths ikoniske roman The Talented Mr. Ripley. Scott spiller titelrollen som Ripley, og serien får premiere på Netflix 4. april.

Vi har set nærmere på Andrew Scotts karriere og fundet 5 af hans bedste serier, der kan ses på streaming lige nu.

Sherlock

Andrew Scott er intet mindre end genial som Sherlock Holmes diabolske ærkefjende, Jim Moriarty, i Mark Gatiss og Steven Moffats populære BBC-serie, baseret på Arthur Conan Doyles romanbasker. Serien blev en gigantisk succes og har også Benedict Cumberbatch og Martin Freeman på rollelisten.

Andrew Scott vandt en BAFTA for bedste mandlige birolle i en tv-serie for rollen.

Sherlock (sæson 1-4) kan ses på HBO Max.

Fleabag

Scott gik fra ond skurk i Sherlock til en – nærmest bogstaveligt talt – helgen i Phoebe Waller-Bridges fantastiske komedieserie Fleabag. Her indtog han rollen som The (Hot) Priest, og præcis som hovedkarakteren, Fleabag, sukkede mange kvinder efter Scott på bagkant af dén serie!

Andrew Scott vandt en Critics Choice Award for bedste mandlige birolle i en tv-serie for rollen.

Fleabag (sæson 1-2) kan ses på Prime Video.

His Dark Materials

I HBO's storladne fantasyserie, der er baseret på Philip Pullmans romantrilogi af samme navn, spiller Andrew Scott karakteren John Parry – hovedkarakteren Will Parrys far.

Der er en del mystik forbundet med karakteren, og Andrew Scott er perfekt i rollen.

His Dark Materials (sæson 1-3) kan ses på HBO Max.

Black Mirror

Den hyperpopulære sci-fi-antologiserie Black Mirror har haft mange store stjerneskuespillere til at optræde i enkeltstående episoder, og således også Andrew Scott.

Scott spiller gidselstager i afsnittet 'Smithereens' i femte sæson af serien, og han modtog en Emmy-nominering for bedste gæsteoptræden i en tv-serie for rollen.

Black Mirror (sæson 1-7) kan ses på Netflix.

The Pursuit of Love

I den stjernespækkede, britiske serie The Pursuit of Love følger man to unge kvinder mellem de to verdenskrige og deres jagt på en egnet ægtemand.

Andrew Scott spiller over for store navne som Lily James, Dominic West og Emily Mortimer, og så kaster han sig ud i en fantastisk dansescene, der ikke er gået ubemærket hen!

The Pursuit of Love (sæson 1) kan ses på Prime Video.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides