Serier | Guides

Vi Elsker anbefaler: 6 serier, du skal se i januar 2023

AfDaniel Lindekilde Engberg
3. januar 2023
Harrison Ford som Dr. Phil Rhodes i 'Shrinking'
Foto: Apple TV+

Del artikel

En ny måned, et nyt år og nye serier står for døren. Vi Elsker Serier giver her vores bud på 6 serier, du skal se i januar 2023.

Der er nok at tage fat på allerede fra årets start. Denne januar er der noget for enhver smag. Krimi, surrealisme, komedie og drama. Det er bare at komme i gang.

Mayor of Kingstown sæson 2

Mayor of Kingstown vender tilbage med sin anden sæson.

Spændingerne når nye højder, når Mike (Jeremy Renner) fortsat jonglerer alle de forskellige grupper på den lille ø for at forhindre åben krig. Ikke meget er blevet udgivet om plottet for anden sæson, så meget er op til spekulation.

Vi kan kun bedømme det ud fra traileren. Heldigvis ser det ud til, at serien ikke har nogle intentioner om at sænke tempoet eller skrue ned for diverse magtkampe.

Anden sæson af Mayor of Kingstown har premiere på SkyShowtime 30. januar.

The Last of Us

The Last of Us må siges at være årets store serieadaption, der er baseret på det populære videospil af samme navn.

The Last of Us følger Joel (Pedro Pascal) og Ellie (Bella Ramsey), der bevæger sig ud på en farefuld færd gennem et ødelagt USA. Ellie holder nøglen til at finde en kur på en sygdom, der forvandler folk til monstre. Når man lever i en verden, hvor civilisationen er faldet fra hinanden, er det ikke kun monstrene, man skal være varsom overfor.

Videospiladaptioner har et blakket ry, men markedsføringskampagnen må siges at have været effektiv, og spillets struktur er også oplagt at fremføre i serieformat. Vi håber på det bedste.

The Last of Us har premiere på HBO Max 16. januar.

Copenhagen Cowboy

Instruktøren bag film som Underverden og Drive, Nicolas Winding Refn, er tilbage på dansk jord med den nye Netflix-serie Copenhagen Cowboy.

Refn dykker igen ned i den kriminelle underverden, og dette på en mere surrealistisk og bizar måde, end han har gjort før. Igennem et miks af genrer, der rækker over gyser, action, gangsterthriller og et plot, der ikke ligefrem følger spillereglerne for at sætte en historie op, minder Copenhagen Cowboy om en krydsning mellem en David Lynch-film og Kill Bill.

En oplagt serie til at dele vandene. Om du vil være en, der elsker eller hader den, må du selv finde af ved at se den.

Copenhagen Cowboy har premiere på Netflix 5. januar.

Shrinking

På komediefronten har vi den nye Apple TV+ serie Shrinking.

I Shrinking følger vi en sørgende terapeut (Jason Segel), der begynder at bryde reglerne for, hvad en terapeut skal sige til sine patienter. Han smider regler og etik ud af vinduet og lukker op for sluserne. Han fortæller sine patienter, hvad han virkelig mener om alle deres problemer. Det medfører stor tumult og livsændrende oplevelser for hans patienter, men også for ham selv.

Ud over Jason Segel, man nok kender bedst fra How I Met Your Mother, fortsætter Harrison Ford sit serieindtog og medvirker også i serien.

Shrinking har premiere på Apple TV+ 27. januar.

Den som dræber - Fanget af Mørket sæson 3

Den populære danske krimiserie vender tilbage med sin tredje sæson.

I denne nye sæson bliver et midaldrende par fundet dræbt foran deres hjem, og så er jagten i gang for at finde den skyldige. Natalie Madueño er tilbage som profileren Louise Bergstein. Simon Sears indtager rollen som den erfarne efterforskningsleder Frederik Havgaard, der tager Louise med i efterforskningen.

De sædvanlige forhindringer, der opstår i opklaringen af disse mord forværres af, at Louise stadig døjer med med traumer fra sin seneste drabsag.

Tredje sæson af Den som dræber - Fanget af mørket har premiere på Viaplay 8. januar.

Stadig ikke død

https://imgix.vielskerserier.dk/2023/01/Still-1.1_STADIG-IKKE-DOeD262.jpg
Stadig ikke død / Foto: Martin Top Jacobsen/DR P3

Når du tænker på en serie, der omhandler selvmord, fremkalder det nok billeder af en person, der gennem serien får det mere og mere skidt, som historien skrider frem. Hvad hvis det var omvendt? En omvendt selvmordshistorie, hvor det at finde det gode i livet vinder frem.

I Stadig ikke død møder vi Helda. Hun er opsat på at dø, men der er ikke rigtig ikke nogen gode måder at gøre det på. En dag møder hun pigen Ingrid, der fortæller om nogle specielle piller, der lover en noget nær perfekt død.

Stadig ikke død har premiere på DRTV 20. januar.

Del artikel

Andre Serier | Guides