Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du bør se i april

AfBrian Mogensen
7. april 2021
Foto: Welcome to Utmark/HBO Nordic

Del artikel

Hvis du kun skal se tre serier i april, kommer her tre forslag til serier, der alle vil give dig en god oplevelse.


Vi har valgt tre serier, der har fokus på samfund, men som tager tre meget forskellige tilgange til at fortælle, hvordan vi mennesker er så uendeligt dygtige til at skabe rammer for os selv og hinanden, der er – mildt sagt - mindre optimale.

Og selvom de måske ikke synes helt så usandsynlige længere, er det kun én af dem, der er en dokumentar.

Welcome to Utmark (Premiere 18. april)


HBO Nordic

Dette norske komediedrama begynder, da den nye skolelærer ankommer til en lille by i Norge. For allerede kort tid efter hendes ankomst går det op for hende, at der ikke rigtigt er nogen i byen, der opfører sig, som man kunne forvente.

Det overrasker måske ikke, når persongalleriet inkluderer en alfons i sorg, en præst, der hader Gud, og en alkoholisk fårehyrde og en naturelskende spritsmugler med speciale i noget så esoterisk som russisk gin.

Og midt i det hele står en 12-årig pige, der, som den eneste, opfører sig fuldstændigt normalt. Og hvad betyder det lige?

LÆS OGSÅ: Min yndlingsserie: 'Breaking Bad'

Welcome to Utmark er skabt af den danske manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson, der sammen med Susanne Bier skrev Den Eneste Ene. Den er klassificeret som et komediedrama og handler om at finde sin plads i samfundet med de instrumenter, man har at spille på – og en masse andet.

Alle otte episoder bliver frigivet på premieredagen, så du kan godt sætte en sløv søndag af til lidt krøllet norsk underholdning med lidt danske strejf.

The Handmaid’s Tale, sæson 4 (Premiere 29. april)


HBO Nordic

Livet i den fanatisk-hykleriske pseudoreligiøse højborg Gilead fortsætter sin patriarkalske og neoaristokratiske segmentering og undertrykkelse af alle, bortset fra de nøje udvalgte, og selvom June Osboren har fået slået et stort slag med de etablerede kræfter i Gilead, er der stadig en kamp, der skal kæmpes.

I sæson 3 af The Handmaid’s Tale så vi, hvordan tingene langsomt begyndte at falde fra hinanden i det diktatoriske regime, og hvordan modstandsbevægelsen fik fodfæste i samfundet, og sæsonens sidste halvdel tog fart og sluttede med en cliffhanger af proportioner, som vi endelig kan få fulgt op på.

LÆS OGSÅ: Sæson 4 af 'The Handmaid’s Tale' er på trapperne: Se teaseren her

For hvor behovet for frihed og kampen mod undertrykkelsen er både ædel og værd at kæmpe, er grænsen ind til behovet for hævn og sin egen altopslugende sult efter retfærdig svær at balancere på uden at skabe nye fjender, og samtidig er det nødvendigt at holde fast i sine egne allierede.

Elisabeth Moss er tilbage i rollen som June Osborne, og flere af seriens faste skuespillere vender også tilbage. Deriblandt Alexis Bledel (Gilmore Girls, Sin City) og Ann Dowd (The Manchurian Candidate, The Leftovers), der er absolut blændende i rollen, som den sindssygt øretæveindbydende Aunt Lydia.

Q: Into the Storm (Kan ses nu)


HBO Nordic

Hvis du efter lidt let dystopisk drama i The Handmaid’s Tale stadig har brug for et skud deprimerende skræmmende socialrealisme, kan du passende prøve kræfter med Q: Into the Storm. Dokumentarserien sætter fokus på, hvordan QAnon – jep, dem med invasionen af Capitol-bygningen i januar – kunne vokse sig så stor, at den kunne infiltrere først de private hjem, og derefter nå helt op til et niveau, hvor konspirationsteorierne endte med at have indflydelse på den daglige politiske agenda.

Serien er skabt af dokumentaristen Cullen Hoback, og gennem jagten på den mystiske Q, tager serien seerne med på en rejse gennem skabelsen og succesen bag sitet 8Chan, der har været et ytringsmæssigt fristed for højreekstreme holdninger, støttet op om hadgrupper og været grobund for konspirationsteorier og online kontroverser som Gamergate.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Pray, Obey, Kill' balancerer Nordic Noir og true crime på fornemmeste vis

I løbet af seriens seks afsnit følger de tidslinjen bag konspirationsteoriernes inkubator. Fra grundlæggelsen af sitet og helt op til den skæbnesvangre dag, hvor fem personer måtte lade livet, efter den amerikanske regeringsbygning blev stormet af vrede Trump-støtter. Vælgere der igen og igen var blevet fortalt løgne om, hvordan valget var blevet ”stjålet” af et hemmeligt selskab af kannibalistiske, pædofile Satanister.

Det kan virke som en joke, men QAnon har fundet rodfæste i flere forskellige sociale lag, og de seks afsnit af Q: Into The Storm giver masser af overblik og gode forudsætninger for at fortsætte med egen research.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Tredje sæson trækker 'American Gods' tilbage på lidt mere sikker kurs

LÆS OGSÅ: Nye serier på Viaplay, DR TV, C More, Xee og Apple TV+ i april

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i april 2021

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Guides