Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ’Peacemaker’ er alt jeg håbede på og dog ...

AfDaniel Lindekilde Engberg
19. januar 2022
Foto: Peacemaker/HBO Max

Del artikel

Spin-off-serien til den populære The Suicide Squad med titlen Peacemaker gør det godt, men i modsætning til karakteren rammer den ikke plet hver gang.


Denne anmeldelse er baseret på seriens første tre afsnit.

Serien finder sted umiddelbart efter The Suicide Squad, og første afsnit byder på et resume af filmen. Derfor: Spoilers, hvis du ikke har set filmen.

Vi ser Peacemaker (John Cena) samme sted, som vi sidst så ham, på hospitalet efter sin duel med Bloodsport (Idris Elba). Til hans store fornøjelse og halve skuffelse venter politiet ikke på at tage ham tilbage til fængslet, da han kommer til sig. Hans nyfundne frihed er dog kortvarig, da han bliver kontaktet af Clemson Murn (Chukwudi Iwuji), der giver tilbuddet om at dræbe for staten, eller tage tilbage i fængsel.

Peacemaker siger heldigvis ja (ellers var det blevet en markant kortere serie), og hans første opgave er at dræbe en amerikansk senator. Hvorfor dræbe sine egne landsfæller? Fordi han muligvis er en 'Butterfly', og Murn er ikke meget for at delagtiggøre Peacemaker i, hvad dette indebærer.

På holdet finder vi gamle kendinge fra filmen. John Economos (Steve Agee) og Emilia Harcourt (Jennifer Holland), der ydede taktisk støtte i filmen, er nu på b-holdet grundet deres handlinger i The Suicide Squad. På holdet er også en nyt ansigt i form af Leota Adebayo (Danielle Brooks), som har en skjult agenda på holdet.

Én klar stjerne


Jeg ser frem til, at forholdet mellem ham og hans far (Robert Patrick) bliver foldet mere ud. Som det er med så mange, så lader det til, at nøglen til, hvorfor Peacemaker agerer, som han gør, ligger i hans barndom, ved sin fars opdragelse.

Der lægges også op til kærlighed mellem Peacemaker og Harcourt og venskaber blandt hele holdet. Jeg føler, de kan gå hen og blive karakterer, jeg vil holde rigtig meget af, så længe det er skrevet og instrueret godt. Det lader det også til at være.

James Gunn når han er næstbedst


Guardians of the GalaxyThe Suicide Squad,

Humoren er der, karakterinteraktionerne er der, men hvorfor ruller jeg ikke rundt på gulvet af grin, som jeg plejer ved de forrige produktioner, han har lavet? Det er ikke for at sige, at det ikke er sjovt, for det er det bestemt. Humor er jo subjektivt, så du kan nok ikke bare tage mit ord for det, men jeg synes ikke, humoren har den slagkraft, jeg er vant til fra Gunn.

Serien tager lidt tid med at komme ordentligt i gang med plottet. Det begynder faktisk først for alvor i tredje afsnit, hvilket er lidt sent i en sæson med kun otte afsnit. Jeg kedede mig dog aldrig under de første tre afsnit, hvilket kun kan ses som positivt, men jeg var heller aldrig opslugt af den.

At gøre en sidekarakter til hovedperson


Det vil være en oplagt karakterudvikling, at Peacemaker begynder at sætte spørgsmålstegn ved sine metoder i løbet af serien, men allerede fra begyndelsen virker det til, at fred ikke er enhver pris værd. Han har allerede fået en samvittighed og har problemer med at gøre sit arbejde, som nu engang er at dræbe. Jeg ved ikke, hvor det er kommet fra, og det føles derfor ikke helt som den samme karakter.

Jeg håber, at Peacemakers nyfundne samvittighed bliver udforsket i højere grad senere i sæsonen, for der er lidt et mismatch mellem hans karakter i The Suicide Squad og i Peacemaker. Jeg har selvfølgelig forståelse for, at der vil forekomme ændringer, når du tager en sidekarakter og gør ham til hovedpersonen, men som det står nu, virker det lidt påduttet.

Når alt er sagt, så er det vigtigt at huske, at denne anmeldelse kun dækker de første tre afsnit. Der er plads til forbedring og tid i serien til at gøre det. Jeg glæder mig i hvert fald til at næste afsnit udkommer og til at se, hvor serien tager mig hen som det næste.

I øvrigt er introen til serien et mesterværk.

Fakta om Peacemaker:
Instruktør: James Gunn
Manuskriptforfatter: James Gunn
Medvirkende: John Cena, Jennifer Holland, Danielle Brooks, Chukwudi Iwuji, Robert Patrick m.fl.
Antal afsnit: 8 (De første 3 er anmeldt)
Land: USA
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 13. januar 2022
Dansk streamingtjeneste: HBO Max

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Max i januar 2022

LÆS OGSÅ: Se traileren til den nye Marvel-serie 'Moon Knight'

LÆS OGSÅ: Gys, Marvel og Star Wars: De bedste serier på Disney+

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser