Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i maj

AfBrian Mogensen
5. maj 2022
Frit Land / Foto: Yousee

Del artikel

Der er nok at vælge mellem, når førstedamer, superhelte fra månen og københavnske kriminelle fylder streamingtjenesterne i maj.


Vi har samlet seks gode bud på, hvad du skal nå gennem, inden sommeren banker på døren.

Den historiske: The First Lady


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/03/TFL-epi0106-17064-R.jpg
Gillian Anderson som Eleanor Roosevelt / THE FIRST LADY, "106" / Foto: Daniel McFadden/SHOWTIME.

Paramount+

Bag enhver stor mand står en stærk kvinde, siger man. Det gælder også den amerikanske præsident, og antologiserien The First Lady viser livet for nogle af de kvinder, der har stået bag nogle af historiens mest magtfulde mænd.


En stjernespækket rolleliste, der blandt andet inkluderer Michelle Pfeiffer, Viola Davis og Gillian Anderson bliver ført an af vores helt egen Susanne Bier i en lovende konstellation af stærke kræfter på hver side af kameraet.


Vi har set nok film om præsidenterne, men magten ligger også i den anden ende af det hvide hus, og The First Lady på Paramount+ skal nok løfte lidt af sløret for, HVOR tæt bagude kvinderne står på deres mænd.

Krimien: Tokyo Vice


'Tokyo Vice'
Foto: HBO Max

HBO Max

Der bliver også løftet lidt af sløret for den kriminelle underverden i Japan. Yakuzaen er omgærdet af mystik, men når journalisten Jake Adelstein går undercover, bliver det hele trukket ud i Michael Manns nye Tokyo Vice, der kan ses på HBO Max.


Seriens præmis er lovende, men der er mere end det, der trækker for os her på redaktionen hos Vi Elsker Serier. For Michael Mann er nemlig skaberen af film som Manhunter, der var den første med Hannibal Lector i hovedrollen og pragtstykket Heat med Al Pacino og Robert de Niro i hovedrollerne.


De to titler er blandt de film, du virkelig bør se at få set, hvis du ikke allerede har gjort det.

Den danske: Frit land


'Frit land'
Foto: YouSee

YouSee


Der bliver ikke holdt tilbage med vold og virkelighedens rå side i den nye serie Frit Land, der følger en bande, der holder til på den københavnske vestegn. Ligesom så mange andre serier, der følger de grupperinger, der holder til på den forkerte side af loven, er det loyalitet og fællesskab, der er i højsædet. Og Frit Land skiller sig ikke ud på den front.


Serien er skabt af Oscar Giese og Nicolai Achton, der også står bag den Tvprisen-nominerede 2 Døgn, og Frit Land er en forløber. Denne gang med noget længere løbetid og et større budget.


Der er altså masser af årsager til at tjekke Frit Land ud på YouSee.

Den med superhelte: Moon Knight


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/03/HSK-101-00510_R2.jpg
Oscar Isaac som Steven Grant i Marvel Studios' MOON KNIGHT / Foto: Gabor Kotschy. ©Marvel Studios 2022. All Rights Reserved.

Disney+


Navnet Marvel er ikke nødvendigvis en garanti for kvalitet, men Moon Knight er blandt noget af det bedste, der er kommet ud af Stan Lees aftale om at trække superheltene fra papirsiderne til det store lærred.


Oscar Isaac (Dune) har titelrollen, og han har noget at råde bod på efter fadæsen i X-Men: Apocalypse. Allerede efter første afsnit på Disney+ er det klart, at det skal han nok få rettet op på.


For Moon Knights baghistorie er mørk og forvirrende, og Isaac byder på mere end superheltelandinger og fotokorrekte måde at stå på. Det holder, og vi glæder os til at tilbringe meget mere tid i denne fremragende fremstillede måneverden.

Den der slutter: Better Call Saul


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/05/BCS_302_MS_1010_0631-RT.jpg
Foto: Better Call Saul /Bob Odenkirk/Michele K.Short

Netflix


Bob Odenkirks kriminelle advokat, Saul Goodman, var en af de mere bemærkelsesværdige indslag i Breaking Bad, og det var ikke nogen overraskelse, da han fik sin egen serie. Plottet foregår, før Walther White får sin kræftdiagnose, og med den sjette og sidste sæson, der har fået premiere på Netflix nu, slutter historien. Klar til at starte, hvor han og Jesse Pinkman møder ind på advokatkontoret.


Vi ved, at både Bryan Cranston og Aaron Paul vender tilbage i rollerne i en eller anden form, og det er naturligvis en bonus. Men karaktererne i Better Call Saul lader sig ikke overskygge af nogen, og der er rigeligt med historier i gang, der nok skal gøre sjette sæson til en uforglemmelig affære.

Den med True Crime-elementer: Confronting a Serial Killer


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/05/ConfrontingaSerialKiller1_packshot.jpg
Confronting a Serial Killer / Foto: Viaplay

Viaplay


Samuel Little er ikke en af de bedst kendte seriemordere i historien, men han har tilstået 93 mord. Det er det højeste antal i amerikansk historie. Og nu kommer serien Confronting a Serial Killer, der er baseret på forfatteren og journalisten Jillian Laurens samtaler og gravende arbejde med at fortælle historien bag.


Oprindeligt skulle det bare have været en artikel, men producenterne så hurtigt potentialet, og Confronting a Serial Killer kan nu ses på Viaplay. Så det har vi tænkt os at gøre.


LÆS OGSÅ: Stjernefyldt drama kommer snart på Viaplay

LÆS OGSÅ: De bedste true crime-serier på Netflix du måske ikke kender

LÆS OGSÅ: Disney+ afslører: Her er den officielle trailer til ';How I Met Your Father'

Del artikel

Mest læste