Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af The Crown sæson 3

AfIsabella Lisberg
9. december 2019
Anmeldelse af The Crown sæson 3
Foto: Netflix

Del artikel

Så er Netflix’ dyreste serie, The Crown, tilbage med en tredje sæson. Traileren lagde op til masser af pompøst drama i det britiske kongehus, men spørgsmålet er, om de ti nye afsnit (med et helt nyt cast) kan leve op til de høje forventninger, som traileren satte.

Svaret er overvejende ja, dog ikke uden forbehold.

Premiereminister under mistanke i The Crown


The Night ManagerFleabag Favorite

Landets økonomi og regeringen, som administrerer denne, samt monarkiets popularitet er de gennemgående temaer i denne sæson.

En forfærdelig tragedie


Aberfan

Aberfan var en lille landsby i Wales som hovedsageligt beskæftigede sig med kul og på trods af, at NCB (National Coal Board) blev advaret om konsekvenserne af det konstante arbejde på kulbjerge, så var det først, da bjerget i Aberfan kollapsede og begravede store dele af den lille landsby, at det for alvor blev taget seriøst.

I serien er det portrætteret med horrible scener, hvor små børn sidder på skolebænken, og da de ser ud ad vinduet, opdager de, at det voldsomme rullende bjerg er ved at skylle ind over dem som en stor sort bølge og kaster sig skrigende under bordene. Forfærdeligt. Hele afsnittet er farvet med grå og triste toner, der giver en Chernobyl-lignede vibe, hvilket gør, at afsnittet skiller sig meget ud fra de andre i denne serie.

Dronningens popularitet bliver igen betvivlet, da hun i stedet for at besøge byen sender sin mand, Prins Phillip, som må rynke på næsen over sin hustrus beslutning. En beslutning, som Dronningen tager for ikke at tage fokus fra katastrofen, hvilket i og for sig er beundringsværdigt men ikke nødvendigvis, hvad folket havde brug for.

Elegant introduktion af prins Charles

Ikke længe efter bevæger vi os op til året 1969, hvor månelandingen finder sted, og dette påvirker i særdeleshed også familien i det britiske kongehus på godt og ondt. Det er også heromkring, at prins Charles så småt bliver introduceret til serien, og det er meget elegant løst. Vi får et nok indblik i Charles' liv til at forstå, at vi i næste sæson møder den meget populære og omtalte Lady D, Prinsesse Diana, som led en tragisk skæbne.

Savnede mere drama


The Crown

Det var først, da jeg indså, at historien om dronning Elizabeth og det britiske kongehus bliver fortalt sådan, som de gerne ville fremstå, elegant, forbilledligt og klassisk, at jeg forstod, at The Crown ikke har brug for billige tricks, dramatiske virkemidler eller sladderblads effekt for at være genial.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af The Crown sæson 1-2

LÆS OGSÅ: Aktuelle serier på Netflix

Del artikel

Læs mere omNetflixThe Crown

Andre Serier | Anmeldelser