Serier | Nyheder

10 gode serier på Netflix

AfFreja Hertz Tefcke
8. april 2020
Foto: Stranger Things/Netflix

Del artikel

Man kan godt komme til at se sig blind på alle de gode serier på Netflix – faktisk kan det hurtigt føles som om, at man har set det hele i denne her tid, hvor vi alle sammen måske bruger lidt mere tid indenfor og foran skærmen.
Heldigvis er vi her for at hjælpe!

Her har du en liste med gode serier på Netflix, både kendte og ukendte, som måske kan underholde dig, mens vi alligevel er indenfor!

Alias Grace
Sæsoner: 1
Afsnit: 6
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: Biografi, krimi, drama

Alias Grace er baseret på en bog af Margaret Atwood (som også er forfatteren bag The Handmaids Tale) følger Grace Marks (spillet af Sarah Gadon), der er ved at aftjene sin dom som morder – selv samme mord, som hendes mandlige medpart blev hængt for.

En psykiater, Dr. Simon Jordan (Edward Holcroft), arbejder med Grace og forsøger at finde ud af, om hun skal frikendes på baggrund af sindssyge – men jo længere, han dykker ned i Graces fortælling, jo mere kompleks bliver den.

Graces fortælling tager hende fra Irland til Canada, hvor hun arbejdede som tjenestepige for den rige mand, hun efter sigende har slået ihjel – men er det virkelig hende, der har slået ham ihjel?

Det er en medrivende og kriminelt (hehe) overset serie, der fortjener mange flere omtaler!

Den er let fordøjelig med sine seks afsnit, og fortæller en sand historie om, hvordan det var at være kvinde i et mandsdomineret samfund i det 19. århundrede og er klart en af de bedste serier på Netflix i øjeblikket.

Derry Girls
Sæsoner: 2
Afsnit pr. sæson: 6
Sprog: Engelsk (UK)
Genre: Komedie

Midt i den politiske konflikt i Nordirland i 1990’erne følger vi fem high school-elever, der forsøger at få livet til at hænge sammen – med alle de problemer, det medfører at være teenager og have en politisk konflikt hængende over hovedet.

Neurotiske Erin (Saoirse-Monica Jackson), hendes bizarre kusine, Orla (Louisa Harland), Clare (Nicola Coughlan), den barske Michelle (Jamie-Lee O’Donell) og Michelles engelske fætter, James (Dylan Llewellyn), kører deres daglige liv på en pigeskole (som James går på, fordi han nok ville blive mobbet på en drengeskole).

En pigeskole, borgerkrig og akavede øjeblikke, man har som teenager, er et underligt men fantastisk blend, der virkelig rammer helt rigtigt.

Både i humor og i den barske realitet, der omgav borgerkrigen (der bliver blandt andet diskuteret, hvordan en bombetrussel vil påvirke trafikken).

Det er endnu en undervurderet serie på Netflix, der altså fortjener at mange flere ser den. Hvis man er til Sex Education (som også findes på Netflix), så vil man sætte pris på Derry Girls og alle dens facetter!

Norsemen
Sæsoner: 2
Afsnit pr. sæson: 6
Sprog: Norsk, engelsk (UK)
Genre: Komedie

Kan du lide Vikings? Let satire? Så er Norsemen virkelig serien for dig!!

Livet som viking var – hvis man skal stole på TV – fyldt med konflikter, rivalisering, overlevelse, blod, en næsten uoverskuelig kamp mod naturens luer… Men var det nu også det?

Norsemen flipper det hele på hovedet! Vi følger folket i Norheim, hvis liv består af voldtægter, stjælerier og en pokkers masse grin.

Orm (Kåre Conradi) er bror til den store leder, som forsøger at få byen til at hænge sammen, mens hans bror er ude på havene.
Orm er dog ikke helt den ”ideelle” vikinge-mand (han kan desværre ikke deltage i raids, fordi han har problemer med ryggen), men han har en masse modige idéer til at få Norheim til at være en mere moderne landsby.

Dette indebærer blandt andet at få de gamle i landsbyen til at hoppe ud fra en klippe (og på den måde ofre sig selv) for at undgå en madkrise i byen.

Historierne tager udgangspunkt i de grumme, virkelige fortællinger fra vikingetiden, men smider en god portion humor oveni, og det er en serie, der virkelig skal ses og grines af!

Altered Carbon
Sæsoner: 2
Afsnit pr. sæson: 10
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: Action, drama, Sci-Fi

Altered Carbon er en adapteret version af cyberpunk-bogen af samme navn, skrevet af Richard K. Morgan og finder sted et par hundrede år ud i fremtiden.

På det tidspunkt har menneskeheden udviklet en teknologi, der kan downloade en persons bevidsthed ind i computere – og folk kan nu overføre dem selv til nye kroppe, der bliver kaldt Sleeves, og på den måde faktisk blive udødelige…

Hvis de har pengene, selvfølgelig.

Vi følger Takeshi Kovac (Joel Kinnaman), en gammel soldat, der har været i opbevaring i 250 år. Han vender tilbage i et nyt sleeve, der er betalt af Laurens Bancroft (James Purefoy), en rigmand, der gerne vil have Takeshi til at finde den mand, der slog Bancrofts tidligere krop ihjel.

Det er en moderne, Sci-Fi, klassisk Noir-serie, hvor en mørk og til tider grim by bliver oplyst af Takeshi. Det er en serie, man virkelig bliver suget helt ind i, også selvom man måske ikke umiddelbart er til sci-fi.

Altered Carbon byder på så meget: både krimi, action og drama, og fantastisk skuespil!

The Witcher
Sæsoner: 1
Afsnit: 8
Sprog: Engelsk (UK)
Genre: Action, eventyr, drama, overnaturligt

En ensom, hvidhåret mand rider ind i en by… Det lyder som starten på en dårlig joke, men det er faktisk starten på en af de bedste serier på Netflix i øjeblikket!

Vi følger Geralt (Henry Cavill), den mystiske, hvidhårede witcher, der jagter monstre (og til tider mennesker) for guld.
Han bliver draget ud i et skæbnesvangert og forvirrende eventyr, hvor han kæmper mod tiden for at redde den unge prinsesse, Ciri (Freya Allan) fra døden.

Undervejs møder han både fjender (som Stregobor, der bliver spillet af Lars Mikkelsen), venner (som barden Jaskier, spillet af Joey Batey) og endda lidt kærlighed i form af Yennefer (Anya Chalotra), en mystisk og klog troldkvinde.

Det er en humoristisk, spændende og fyldt med blodige kampe (og smukt udførte monstre), kærlighed og nogle ørehængere af sange! Det er virkelig en serie, der fortjener et kig – især, hvis man er til eventyr, blod, sværd og Henry Cavill!

Læs anmeldelsen af The Witcher

You Me Her
Sæsoner: 4
Afsnit pr. sæson 10
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: komedie, drama, romantik

You Me Her centrerer sig omkring et parforhold, hvor både romantikken og sexlysten er røget lidt ud i hampen – og det får manden, Jack (Greg Poehler), til at hyre en escort, Izzy (Priscilla Faia)… Som hans kone, Emma (Rache Blanchard) også falder for.

Det betyder, at de all tre skal finde en måde at fungere på sammen – selvom man ikke har prøvet det før, og man egentligt lever et normalt forstadsliv… Med en ekstra kvinde i forholdet.

Det er et interessant take på et moderne forhold, på romantik og på polyamorøse (forhold med mere end to personer) forhold, og hvordan kærligheden kan strække sig i forskellige retninger.

Det er virkelig en humoristisk, spændende, dragende og sexet fortælling og serie, og man snyder næsten sig selv, hvis man ikke får den at se!

I Am Not Okay With This
Sæsoner: 1
Afsnit: 7
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: komedie, drama, ungdom

Har du også prøvet det der med, at ens far hænger sig i kælderen, man får bumser på lårene, har en enkelt ven (som man er forelsket i), den lidt akavede nabo-dreng (Wyatt Oleff, kendt fra IT del 1) er vild med dig, teenage-hormonerne raser… Og du også har overnaturlige kræfter?

Det har Sydney (Sophia Lillis, kendt fra IT del 1)! Det er hendes historie, vi følger i I Am Not Okay With This, som fungerer lidt som et moderne take på Stephen Kings Carrie, selvom der er noget mere humor involveret i denne serie.

Det er en af de serier, der er overdrevent på den helt rigtige måde, og selvom det måske ikke er os alle, der har telekinesiske evner som Sydney, kan man nu alligevel relatere til hende; om det er hendes crush på hendes bedste veninde, Dina (Sofia Bryant) eller hvor akavet og klam man følte sig som teenager. Især med bumser på låret.

Derudover er det fedt at spotte alle de callbacks, der er til popkulturen – både The Breakfast Club, Carrie og meget mere kan ses som inspiration i serien, og det er helt klart en af de bedste serier på Netflix i øjeblikket!

Ozark
Sæsoner: 3
Afsnit pr. sæson 10
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: krimi, drama, thriller

En finansrådgiver (Jason Bateman) slæber sin familie fra Chicago til Missouri Ozarks, hvor han må begynde at hvidvaske penge for at tilfredsstille en meget vred boss fra et mexicansk kartel. Det er dog ikke bare småpenge, han skal hvidvaske… Næh, det er 500 millioner dollars, han skal nå at ordne indenfor fem år.

Familien ender ud i et større rod, hvor de bliver viklet ind i mere og mere lokal kriminalitet... Samtidigt med, at de skal forsøge at undgå at blive taget med bukserne nede af det mexicanske kartel, der kræver pengene fra dem.

Det er en af de serier, man virkelig bliver opslugt af! Man kan sige ”bare et afsnit”, og lige pludselig har man set fem – det er enormt spændende, makabert og dystert, men på den helt rigtige måde!

Læs anmeldelsen af Ozark sæson 1

Stranger Things
Sæsoner: 3
Afsnit pr. sæson: 8
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: Drama, fantasy, gys

Russiske undercover-ting? Tjek. Overnaturlige evner? Tjek. Flere dimensioner? Dobbelttjek! Ungdommens spæde kærlighed, midt i 80’erne? STORT TJEK.

Stranger Things er ikke kun de beskrevne ting, men meget mere end det – det er bare svært at forklare præcis, hvad de tre sæsoner går ud på, uden at afsløre alt.

Det er en af de absolut bedste serier på Netflix, der byder på både fantastisk musik, nostalgi, fantastiske effekter, monstre og alt, hvad hjertet kunne begære! Fyldt med skjulte hensigter, gys og humor, så er det en af de bedste, moderne serier (der foregår i 70'erne og 80'erne), der er skabt.

Stranger Things er en af de serier, der bliver slugt med hud og hår, giver en lille smule gåsehud og en masse flashbacks til ens egen ungdomstid… Så er det også svært ikke at elske en serie, hvor vafler er et meget vigtigt komponent!

Læs anmeldelsen af Stranger Things sæson 3

The Haunting of Hill House
Sæsoner: 1
Afsnit: 10
Sprog: Engelsk (USA)
Genre: Gys, drama, mystisk

Det var en mørk og stormfuld aften… Hvor Hugh Crain (Henry Thomas) tager alle sine børn og stikker af fra det hjem, han og hans kone, Olivia (Carla Gugino) var i gang med at istandsætte – og dømmer sin kone til døden ved det valg.

Vi følger familien mange år efter den skæbnesvangre aften, hvor de alle sammen finder ud af, at det yngste af børnene, Nell (Victoria Pedretti) efter sigende har slået sig selv ihjel. Men det går hurtigt op for de resterende medlemmer af familien, at alt ikke er som det ser ud – måske er det hjernen, der spiller dem et puds... Eller er det spøgelser?

Lige meget hvad, er der en ting, der er klar: Alle deres spørgsmål leder dem tilbage til deres barndom og ikke mindst Huset.

Det er en af de mest stemningsfyldte, creepy serier, du kan se på Netflix, og det er en af dem, der ikke kan beskrives. Den skal opleves med hele kroppen!

Den er mesterligt udført, med et par jumpscares, fantastiske effekter, en eminent historie fortalt på tværs af tiden – alt i alt, så skal den altså ses!

Læs anmeldelsen af Haunting of Hill House

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i april

Del artikel

Andre Serier | Nyheder