Serier | Nyheder

5 fede Game of Thrones-lokationer du kan besøge i Kroatien og Spanien

AfKasper Skribent
5. marts 2019
5 fede Game of Thrones-lokationer du kan besøge i Kroatien og Spanien
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Del artikel

Der er ret gode odds for, at du er hoppet med på den efterhånden propfyldte Game of Thrones-vogn.

Undervejs på turen har du uden tvivl tabt underkæben mere end én gang. Serien er nemlig fyldt med gudesmukke lokationer fra hele verden. Rustikke landsbyer, majestætiske tårne, frodige haver og store ørkenlandskaber – Game of Thrones har det hele. I denne artikel ser vi nærmere på fem af de lokationer fra serien, du kan opleve i virkeligheden, hvis din næste rejse skulle gå til Kroatien eller Spanien.

Kroatien

1: Dubrovnik

King’s Landing, den enorme hovedstad i The Seven Kingdoms, er filmet i Old Town-delen af denne smukke by. Faktisk er lokationen brugt til så mange scener, at du ikke kan gå ret langt uden at genkende stedet. Hov, var det ikke der, King Joffrey blev angrebet i sæson 2? Vent, er det ikke her, Tyrion gav Joffrey en lussing? Okay, der er måske lidt et tema her, men han er altså også pænt irriterende. Det kræver ikke lang tid på Google for at finde et hav af forskellige ruter gennem byen, så du kan opleve King’s Landing helt tæt på.

2: Šibenik

Har du også lyst til at snige dig rundt i Braavos, som Arya gør det i sæson 5, mens hun leder efter Jaqen? Så skal du tage til Šibenik. Det er næppe helt tilfældigt, at seriens crew har valgt denne lokation. Indbyggerne er nemlig kendt for deres evner ombord på skibe og med sværd, præcis ligesom Braavosi-folket. Mens du er i byen, kan du desuden svinge forbi St. James Cathedral, der i serien fungerer som The Iron Bank.

Spanien

3: Sevilla

Okay, Martell-familien er måske ikke ligefrem dine yndlingskarakterer i Game of Thrones, men du kan næppe benægte, at de lever i fantastiske omgivelser i Dorne. I Alcázar-delen kan du eksempelvis besøge de smukke House Martell Palace Gardens eller Baths of Maria de Padilla. Skal det være en smule mere barbarisk, kan du også besøge Plaza de Torres i byen Osuna tæt på, hvor du finder Meereens kamparena. Få en hurtig reminder her:

4: Las Bardenas Reales

Når du er færdig med at udforske de mange smukke byer, er det tid til at tage ud i Navarres semiørken. I seriens sjette sæson filmede holdet nemlig lokationen Dothraki Sea her, hvor dragemor Khaleesi fik sig noget af et chok, da en flok Khalasar-ryttere hastigt nærmede sig.

5: Itzurun Beach, San Juan de Gaztelugatxe

Noget af det mest spektakulære ved sæson syvs premiereafsnit var første gang, vi fik lov til at se Dragonstone. Selvom området i serien er noget dystert at se på, er det i virkeligheden en vidunderlig oplevelse, hvis man skal tro de mange besøgendes videoer. Den fabelagtige kombination af stentrapper badet i solskin, klipperne hævet over det skummende vand og en skyfri, blå himmel. Du kan få en forsmag herunder:

Det er ikke nogen let opgave at begrænse sig til fem fede lokationer fra serien i Kroatien og Spanien. Begge lande rummer nemlig langt flere, end der er plads til på listen her. Heldigvis kan man finde lækre ferielejligheder til lave priser lige i nærheden – mon ikke det kan lokke en Game of Thrones-fan eller to.

Indtil du får muligheden for at opleve de skønne lokationer i virkeligheden, kan du heldigvis altid se eller gense dem i serien på HBO Nordic. Der er måske en øretæveindbydende konge, en hestehalesvingende Khalasar eller en sulten drage i vejen, men det burde nu stadig være muligt at få øje på Kroatiens og Spaniens smukke omgivelser.

Skulle du derimod få mod på ”the real thing”, kan NOVASOL hjælpe med ferieboliger på ovenstående fantastiske lokations. Læs mere om NOVASOLs store udvalg af ferieboliger i Kroatien og ferieboliger i Spanien ved at følge linkene. Med rabatkoden '2051157' får du lige nu - og indtil 10. april - 10 procent rabat på dit køb hos Novasol.

Læs også: Nyt fra Game of Thrones!

Læs også: 9 sjove facts om Game of Thrones

Del artikel

Andre Serier | Nyheder