Serier | Nyheder

5 fede krimier på HBO Nordic

AfIsabella Lisberg
12. august 2019
true_detective_s1

Del artikel

Heldigvis for os serieentusiaster så spytter streamingtjenesterne en masse nye produktioner ud, men det betyder også, at de er svære at navigere rundt i og finde netop den serie, som man ikke kan få øjnene fra. Derfor er her en lille guide til fem af de bedste krimiserier på HBO Nordic i øjeblikket. Så når det danske sommervejr lægger op til sofa, tæppe og serier, så er du ikke i tvivl om hvad du skal gå i gang med.

True Detective

True Detective er klart en af de bedste serier i nyere tid og ikke bare på HBO Nordic. Den ligger i hvert fald på min top 10 over bedste serier - nogensinde. Der findes tre sæsoner af True DetectiveHBO Nordic af 8 afsnit hver, men du kan let og elegant springe hen over sæson 2 som desværre var et kæmpe flop. Sæson 1 og 3 derimod, byder på spænding, mystisk og den klassiske betjent-duo bliver leveret med perfektion af henholdsvis Woody Harrelson og Matthew McConaughey i sæson et og Mahershala Ali og Scoot McNairy i sæson tre. Alle tre sæsoner beskæftiger sig med hver sit sæt historier, karakterer og handlinger, men fælles for dem alle er de brutale forbrydelser, der kræver opklaring af de to dystre og komplekse betjente, som må se tilbage på deres oprindelige tilgang til sagen, mange år før, for at kunne løse mysteriet om hvem der står bag forbrydelserne.

Killing Eve

Killing Eve er endnu et fantastisk bud på, hvad du kan give dig i kast med denne sommer. Med 16 afsnit fordelt på to sæsoner kan du varme op til sæson tre som eftersigende skulle være på tegnebrættet. I Killing Eve følger vi MI5 sikkerhedsofficer Eve Polastri som kaster sig hovedkulds ud i at jagte den unge smukke lejemorder Vilanelle. Vilanelle bliver hyret og håndteret af russiske Konstantin spillet afsindigt godt af vores alle sammen(s) danske Kim Bondia. Killing Eve er brutal, lunefuld, morsom og spækket med fremrangende skuespilpræstationer.

Sharp Objects

Sharp Objects er en lille hurtig serie på en enkelt sæson med otte afsnit, men lad dig ikke narre, i denne serie er der plads til masser af dyster mystisk, drama og komplicerede familieforhold. Da der sker et mord på en ung pige i en lille by, må reporter Camille Preaker, spillet af Amy Adams, sende kurs mod sin hjemby. Hendes ankomst er ikke ligefrem hjerteligt modtaget, hverken af hendes familie eller politiet. I jagten på sandheden må Camille døje med sin perfektionistiske overklassemor, et korrupt politi og en outsider betjent som kommer en anelse for tæt. Serien er dyster og mørk, virkelig godt skruet sammen og indeholder nogle enormt spændende kvindelige karakterer som er spillet næsten til perfektion.

Big Little Lies

Big Little Lies følger en række velhavende mødre i det nordlige Californien som forsøger at præsentere deres liv fra bedst tænkelige vinkel, hvor hvad der sker i hjemmet, bliver i hjemmet, hvor brutalt og ildeset det end måtte være. De lever umiddelbart i sus og dus indtil intriger, affærer og magtdemonstrationer leder til et mord. Første sæson er stjernespækket med navne som Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz, Shailene Woodly, Laura Dern og svenske Alexander Skarsgård. Til castet tilføjer sæson to endda skuespillerindernes Godfather, Meryl Streep til listen. Der er ingen tvivl om, at det er kvinderne, deres liv, venskab og kampen mellem virkelighed og det portrætterede glansbillede der er i fokus i denne serie.

Escape At Dannemora

Denne serie er baseret på historien om en fangeflugt fra et fængsel i New York i 2015. I otte afsnit følger serien to fanger i deres forsøg på at forføre en fængselsbetjent som skal lede til deres flugt fra fængslet. Serien er instrueret af Ben Stiller, hvilket naturligvis giver serien humor på en tragikomisk og tåvridende facon. Som overstående seriers fællesnævner, så har denne serie også fantastiske præstationer af series tre hovedpersoner, Benicio Del Toro, Patricia Arguette og Paul Dano. Den er klart værd at se selvom den adskiller sig fra den typiske krimiserie.

Dette er således kun et udpluk af hvad HBO Nordic har at byde på, for der findes et hav af gode serier og der er nok at tage af. Så hvis du mangler noget spænding på en grå og regnfuld sommerdag, så er de overstående fem serier et godt bud på underholdene tidsfordriv.

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic - sommeren 2019

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste