Serier | Nyheder

5 fede thrillers på HBO Nordic

AfTenna Krupsdahl
4. august 2019
5 fede thrillers på HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Del artikel

Fra en serieelsker til alle jer andre derude, som også har 100% passion for gode underholdende serier med spænding og en stor portion drama i.

Her er mit bud på nogle serier fra thrillergenren på HBO Nordic, som man absolut bør sætte på sin serieliste og glæde sig til.

Killing Eve (2 sæsoner)

Killing Eve - thrillerserien om den professionelle lejemorder Villanelle er tilbage for fuld skrue på HBO Nordic, hvor sæson 2 er tilgængelig. Første sæson slugte jeg personligt temmelig hurtigt. Man kan ikke lade være med at få en fornemmelse af afsky og dårligdom, hver gang Villanelle svinger kniven, trykker på aftrækkeren eller forgifter sine targets. Hun er nådesløs, kold og kynisk… nærmest nemmest at beskrive som en person eller et væsen med en psykopatisk sindstilstand. Hendes morderiske metoder er efterhånden velkendt af MI5´s sikkerhedsofficer Eve Polastri (Sandra Oh), som i begge sæsoner har Villanelle (Jodie Comer), som sit hovedfokus. Lige så meget som de to karakterer er vidt forskellige i deres personligheder og fag, så viser der sig alligevel en mystisk besættelse af hinanden. Trods det, jagter de hinanden, og bliver sporet koldt, ja så efterlader Villanelle blot en stribe af brutale mord efter sig som krummer i Hans og Grete, så Eve ved hvor hun er.

Deres fascination af hinanden gør, at de sætter hinanden så højt op på en piedestal, at de sågar ender med i fællesskab at samarbejde om at finde frem til en anden ligeså ekstrem seriemorder. Og det lyder bizart at de, når de gentagne gange har forsøgt at slå hinanden ihjel, nu pludselig kan være i samme rum. Men det virker. Eves syge fascination af spionlivet og besættelse af Villanelle, gør at det umage par kan udnytte hinandens professionelle evner til ikke kun at nå fælles mål, men at nå dem sammen… og måske… slå hinanden ihjel?! Det er ude i det ekstreme. Deres rejse i jagten på hinanden giver sig til udtryk i neglebidende, koldblodige og voldsomt morderiske scener. Man væmmes og tiltrækkes på samme tid af deres tvivlsomme personligheder, som er helt uden for rækkevidde. Men helt ærligt, så er det denne mystik, fare og uvished, som ender med at gøre denne serie så sindssygt spændende. Og jeg er i hvert fald en af dem, som venter klar med puden i sofaen på næste sæson.

Sharp Objects (1 sæson)

Moderlig kærlighed eller misforstået kærlighed. Mystik og drama er essensen af denne thrillerserie. Vi møder hovedpersonen den amerikanske Amy Lou Adams (også kendt fra Catch Me if You Can og Arrival) som avisjournalisten Camille, der lever et noget småfordrukkent aleneliv i storbyen. Hun bliver dog draget ind i en stribe af uopklarede børnemord, da avisen hun arbejder for sender hende hjem til hendes fødeby, for at skrive en artikel om dette. En opgave hun bestemt ikke syntes om. En turbulent fortid, hvor alting i hjemmet blev tiet ihjel, har med tiden sat sine spor i hendes voksne liv. Bag familiens facade gemmer sig en fortid med traumatiske oplevelser, uden Camille selv er i stand til at huske eller forstå det hele. Men langsomt kommer den frygtelige sandhed frem…..

True Detective (3 sæsoner)

Serien svarer godt på det eviggyldige spørgsmål, hvad ondskab virkelig er. Den er grusom og barsk. Der er indtil videre 3 sæsoner at gå i gang med. Hver sæson har sine helt egne store filmstjerner repræsenteret, og de formår virkelig at leve sig dybt ind i de tilskrevne roller. De udgivne sæsoner er uden sammenhæng, så hvis man har en favoritskuespiller, man først ønsker at se præstere i topform, så kan man fint se dem uafhængigt af hinanden. Hver sæson har deres sæt af kriminalbetjente, som har deres kampe med og mod hinanden, imens de sammen arbejder for at løse de umenneskelige og morderiske mysterier som dukker op i deres farvand. Vi har både velkendte ansigter som Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Colin Farrell, Mahershala Ali, Stephen Dorf, Vincent Vaughn og Michelle Monaghan blot for at nævne få. Hver og en gav deres sjæl til deres roller og det var uden tvivl ikke kun manuskriptet, men de personligheder de fik fremspillet, som gjorde at det holdt mig ude på kanten af sofaen alle sæsonerne igennem.

Power (5 sæsoner)

Respektløse karakterer fylder skærmen, og eneste ord som fylder og giver mening for dem alle er POWER!

Det er et kynisk, nådesløst, voldsomt og grusomt gangstermiljø vi bliver vidne til. Evigt troskab er deres modersmål, og respekteres det ikke, så er der ingen trøstende mor. Det er den barske virkelighed og bedrageri bliver ikke accepteret.

Serien har indtil videre 5 sæsoner. Den forgår i New York, hvor hovedkarakteren James St. Patrick aka Ghost (Omari Hardwick), bor på det mondæne Manhatten. Han har gjort sig som natklubejer og narkogangster, hvilket har bragt ham ind i de fornemme kredse, hvor han trives og kører jetset stilen fuldt ud med barsk grusomhed. Men det kræver sit at holde et sådan imperium kørende på fuld blæs, når bagsiden af medaljen er et mørkt og voldeligt ry, som han samtidig skal opretholde for at bevare respekten i de undergrundsmiljøer som han og hans barndomskammerat Tommy (Joseph Sikora) styrer med hård hånd. Og det er ikke uden kamp, for der er rigtig mange om buddet om at være kongen af New Yorks hvide bude, og det gør det ikke nemmere, når lovens lange arm også puster en i nakken. Så er man til smukke kvinder, velhavende og velklædte mænd, flotte biler, hårde ordudvekslinger med dertilhørende rå vold som følge, så læn dig tilbage og bliv underholdt…

Dexter (8 sæsoner)

Vi kommer ikke uden om thrillerserien Dexter. Serien som jeg håbede aldrig at ville ende...

Vi møder Dexter Morgan (Michael Hall bl.a. kendt fra serierne Six Feet Under og Safe), som vi følger igennem alle 8 sæsoner og han gør det exceptionelt og sublimt som daytime-kriminaltekniker og brutal seriemorder om natten under Miamis varme himmelstrøg.

Serien bliver drejet således, at man ligefrem retfærdiggør, at det næææsten er helt okay det han gør. Hans grusomme og forfærdelige passion for at skære i levende mennesker, får han udlevet til fulde. En mester i at vide når en drabsmand er sluppet igennem systemet uden straf og i at dække sine brutale spor, når han slår al menneskelig personlighed eller mangel på samme fra, og gør retfærdigheden til fulde… ifølge ham selv altså… Når de har gjort ondt, så må man gøre ved dem hvad man har lyst til… Øhh eller??!

Men naturligvis kan intet retfærdiggøre hans mere end grusomme handlinger. Og selv om Dexter virkelig forsøger at leve et normalt liv på overfladen, så undgår han naturligvis ikke de fatale følger af sin destruktive adfærd. Og det er der flere, som kommer forbi Dexters vej, der må sande på både godt og ondt.

På en eller anden måde kan man ikke lade være med at holde af Dexter… nårh jo måske ikke lige når han er i sin psykotiske tilstand og leger Gud… Men resten af tiden forsøger han at gøre godt… naturligvis med en vis agenda som i sidste ende tilfredsstiller hans egne sygelige tendenser. Den skal bare ses!

Rigtig god fornøjelse!

Læs også: 5 fede thrillers på Netflix

Del artikel

Andre Serier | Nyheder