Serier | Nyheder

5 fede thrillers på Netflix

AfTenna Krupsdahl
26. juli 2019
5 fede thrillers på Netflix
(Foto: Ozark/Netflix)

Del artikel

At Netflix har rigtig mange virkelig gode serier at byde på er ingen hemmelighed. Men at finde guldklumperne kan ofte godt være lidt af en jungle.

Så elsker du drama, spænding og gode, spændende thrillere, så er her et bud på, hvad mit nørdede seriehjerte er blevet super godt underholdt af.

Bloodline (3 sæsoner)

Mørk, dyster og til tider nervepirrende er vel nok en meget god beskrivelse af den spændende og dramatiske thrillerserie Bloodline. Der findes hele 3 sæsoner, og for hvert afsnit bliver man trukket dybere og dybere ind i det amerikanske, idylliske glansbillede af familien Rayburn og deres 4 voksne børn. Utrolig flot kameraføring og fantastik sceneri med masser af sol, palmebesatte strande og azurblåt vand med utroligt velspillede roller, som konstant holder én fæstnet til skærmen. Gang på gang bliver man overrasket og revet med af den måde, hvorpå de forskellige karakterer bliver viklet ind i flere og flere grusomheder for at bevare og beskytte families gode navn og rygte.

Serien tager sit udgangspunkt i det varme og eksotiske Florida Keys, hvor overhovedet af familien faren Robert (Sam Shepard) og hans kone Sally (Sissy Spacek) driver et sommerresort med stor succes. Farer og hemmeligheder lurer konstant under overfladen. Og serien tager allerede seeren med ind i sin dybe, mørke hule fra første afsnit. Centralt står en fortiet hemmelighed, som bunder dybt i mange års familiehad til familiens ældste søn Danny, som spilles helt fænomenalt af Ben Mendelsohn, også kendt fra storfilm som Star Wars og Captain Marvel .

Intrigerne starter når den fortabte søn, familiens sorte får aka Danny, vender hjem til sommerresortets store jubilæumsfest og Pandoras æske begynder at slå revner, hvilket får fatale og tragiske konsekvenser for hele familien.

Ud over Mendelsohn ses også fantastisk skuespil af Kyle Chandler som pt. er aktuel i Catch-22, Linda Cardellini fra Skadestuen og Tony Award vinder Norbert Butz m.fl.

Absolut must see hvis man elsker at sidde på kanten af stolen i hvert afsnit og ikke kan få nok af spænding.

The Sinner (1. sæson)

The Sinner er en serie som hurtigt får en vævet ind i sit edderkoppespind. De grufulde hændelser i seriens begyndelse er indviklede at forholde sig til og forstå, indtil man bliver taget med på den unge mor Cora Tannets rejse tilbage til en fortid, som ikke burde have eksisteret… for alle parter involveret. Cora spilles af den ufatteligt smukke Jessica Biel også kendt fra Blade: Trinity og Total Recall. Men tøv ikke, hun gør det rigtig overbevisende og sammen med Bill Pullman (bl.a. kendt fra biografhittet som Independence Day med Will Smith) som spiller den introverte, men ret udspekulerede politibetjent Harry, der formår at komme under huden på Cora, for at hjælpe hende med at forstå, hvorfor tingene en sommerdag pludselig gik så voldsomt og brutalt galt som det gjorde. Og det skriver jeg uden at røbe for meget, for det skal ses. Og jeg lover, det bliver ikke kedeligt hvis man er til serier hvor intet nogensinde er 100% sikkert. Det er en af de serier, hvor man hele tiden sidder med en smag af ubehag, men også med dirrende spænding. Og lige som man tror: "Så! Nu har jeg regnet den ud!"… så tager serien lige en detour til det endnu mere utænkelige… Wauuw!

Den første sæson af The Sinner blev, til ingens overraskelse, en hitter blandt seriekiggere og anmeldere (læs vores anmeldelse af The Sinner) og sæson 2 er derfor allerede indspillet. Og seeren bliver heller ikke skuffet denne gang, når Harry bliver viklet ind i en ny udfordrende, udspekuleret og drabelig historie, hvor man igen ikke ved, hvad der er hoved og hale i sandheder og løgne. Så tag med igen når du har slugt første sæson - og bliv underholdt!

Ozark (2 sæsoner)

Kort fortalt bliver økonomirådgiveren Marty snydt af sin forretningspartner og ender med at stå midt i en kaotisk situation, hvor han må flygte med sin familie til Ozark i Missouri, hvor han ender med at blive scapegoat for hvidvaskning af en frygtelig stor sum penge for en narkobaron. Og det bliver ikke uden konsekvenser og fatale følger for de folk, som han møder på sin og familiens vej. Serien indeholder alt lige fra kidnapning, drab, utroskab, vold, desperation, utroværdige agenter og løgne - og det er kun meget få sandheder der når at se dagens lys inden de i bogstaveligt forstand begraves.

Golden Globe-skuespilleren Jason Bateman fra bl.a. biograffilmen Hancock og komedien Up in the air, spiller den lettere naive og dog utroligt kreative økonomirådgiver Marty Byrde, som er gift med Wendy (Laura Linney, der kommer med både en Oscar og Emmy Award i rygsækken). Det er blot to af de fænomenale karakterer man møder, og der er mange flere.

Læs også: Bateman og Netflix bekræfter: Ozark sæson 3 på vej

Opsætningen, filmatiseringen og skuespillet er så godt og veludført, at man ofte føler, at man er en af de medvirkende skuespillere i serien. Jeg var så opslugt af den, at jeg tit tog mig selv i at forvente, at Marty pludselig ville vende sig om mod mig og give mig en ordre. Som serien skrider frem viser der sig hurtigt en dyb skæbne som munder ud i at mere vil ha mere. Grådighed tager over, alt hvad der hedder sund fornuft svigtes og tingene går slet, slet ikke som planlagt. Det bliver en magtkamp med mind over matter.

Rigtig spændende thrillerhistorie med god indholdsværdi, mystik og drama.

Narcos (3 sæsoner)

Så bliver det bare næsten ikke mere voldeligt på tv. Hold da fast hvor er jeg altså glad for, at jeg ikke bor i Columbia. Historien er for vild, og ikke nok med det, så er det en sand historie baseret på Columbias voldsomt barske og dybt kriminelle narkokartel. Den giver et lige på og råt billede af en af historiens store narkobaroner, den nådes- og skrupelløse narkosmugler Pablo Escobar. Den tids Robin Hood, hadet af regeringen, men elsket af folket. Vold avler vold og det er lige hvad serien er, vold med vold på! Har du først indledt dig med hans kartel, er der absolut ingen vej tilbage, det er liv eller død og valget er ikke længere dit.

Læs også: Anmeldelse af Narcos sæson 3

Man følger de to narkobetjente Murphy (Boyd Holbrook) og Penä (Pedro Pascal), som gør alt hvad de kan, med de sparsomme ressourcer de har til rådighed, i et forsøg på at sætte en stopper for Escobars ekstreme magt. Dette med hjælp fra CIA og den lille del af den colombianske narkoafdeling som endnu ikke er korrupt. Den psykopatiske Pablo Escobars spilles af den anerkendte brasilianske skuespiller Wagner Moura også kendt fra Elite Squad og Elysium. Han både ligner den rigtige narkobaron til forveksling og giver samtidigt karakteren så meget troværdighed, at man tit glemmer, at det er en tv-serie og ikke en dokumentar af Latin Amerikas narkokartel. Så er du til rå og barsk historietime, så er der hele 3 sæsoner tilgængelig på Netflix.

The Americans (6 sæsoner)

Konspiration når det er værst. En serie på hele 6 sæsoner bygget op omkring tvangsægteskabet af de to unge KGB-agenter Elizabeth (Keri Russel også kendt fra Mission Impossible) og Philip (Matthew Rhys). Vi kommer bag facaden af hvordan KGB's muldvarpearbejde bliver udført… nemlig lige på, råt og forfærdeligt realistisk. Hele serien forgår i USA under Ronald Reagan-perioden og Den Kolde Krig. Serien giver et indblik i de til tider absurde situationer, karaktererne kommer ud i, når de som en supermand in disguise, skal udspionere, aflytte, forføre og vildlede udsatte targets for at nå deres mål, som i mange situationer ender ud i brutale mord. Og det er ikke altid en nem opgave at holde sin identitet skjult, trods dygtigt arbejde, når genboen både er deres gode ven og FBI-agent, som arbejder ihærdigt for netop at afsløre KGB's arbejde. Men det er spændende at få et indblik i den surrealistiske verden, som russerne gjorde til deres hjertebarn, hvor selv ens nærmeste, herunder også ens egen familie, ikke må vide, at de er spioner for Sovjetunionens hemmelige statspoliti. Personligt syntes jeg, at den er rigtig spændende og tankevækkende på samme tid. Så er man til lidt skæve personligheder som helhjertet giver deres liv til denne kolde krig, så er serien helt sikkert alle 6 sæsoner værd at se - særligt i de mørke aftentimer med en stor skål popcorn.

Rigtig god fornøjelse!

Læs også: De bedste krimiserier på Netflix

Del artikel

Andre Serier | Nyheder