Serier | Nyheder

5 politiske dramaer på Netflix

AfJonas
9. august 2018
(Foto: House of Cards/Netflix)

Del artikel

Nogle sværger til krimier, andre til dokumentarer. En helt tredje type mennesker er til de episke fortællinger fra f.eks. Game of Thrones - vi har alle en favoritgenre, som vi vender tilbage til igen og igen. Hvis du er til politisk drama eller dokumentarer, kan du helt sikkert finde mange timers underholdning gennem følgende liste, hvor vi har listet fem rigtig stærke serier fra Netflix med fokus på politik:

House of Cards

House of Cards er blevet en moderne klassiker til en grad, hvor det næsten ikke er til at forstå, at det kun er fem år siden, at serien havde premiere. Der er ingen tvivl om, at serien blev markant udfordret i kølvandet på #metoo, men på en liste over store politiske dramaer, må vi bare anerkende, at når det kommer til substans og kvalitet med hensyn til selve tv-serien, ja så kan man altså ikke komme udenom House of Cards. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Claire og Frank Underwood, anbefaler vi, at du kommer i gang hurtigst muligt!

Designated Survivor

Hvad sker der, når den amerikanske præsident og alle politiske aktører af betydning uskadeliggøres i et dødbringende angreb? Det er netop, hvad Designated Survivor handler om. Kiefter Sutherland spiller (ganske fremragende) den til at begynde med både ukendte og ukarismatiske Thomas Kirkman, der ved tilfældighedernes mellemkomst ender i verdens mest magtfulde embede. Vi følger, hvordan han både skal overbevise nationen og sine nærmeste familiemedlemmer og medarbejdere om, at han kan løfte et land i krise. Politisk serie om USA i topklasse!

Trump - Den Amerikanske Drøm

Vi forlader fiktionens verden og træder med Trump - Den Amerikanske Drøm over i dokumentarens. I fire episoder (Manhatten, Gambleren, Citizen Trump og Politik) følger vi Donald Trump på hans rejse ud af faderens skygge i forretningslivet og til hans 'kronede' dage i politik. Er du interesseret i aktuel realpolitik, er Trump - Den Amerikanske Drøm et must-see. Den er på samme tid fascinerende, komisk og skræmmende.

The Crown

Med The Crown rykker vi over Atlanten og til Europa. Nærmere bestemt til Storbritannien, hvor vi følger Dronning Elizabeth d. II og hvordan hun tackler ansvaret som regent over Commonwealth. Vi er med under hendes kroning, Suez-krisen og forholdet til landets politikere som Margaret Thatcher og Harold Wilson og ikke mindst til Prinsesse Diana. Kunne du lide filmen The Queen fra 2006, så er der en god chance for, at The Crown også vil falde i din smag.

Hitler's Circle of Evil

Du tænker nok: En serie om Hitler, er det ikke en krigs-serie? Og jo, det kan man naturligvis sagtens kalde den. Styrken ved Hitler's Circle of Evil er dog - i mine øjne - langt hen ad vejen, at den beskriver det interne magtspil i Det Tredje Rige rigtig, rigtig godt. De politiske alliancer og intriger, som inderkredsen omkring Hitler konstant var i gang med, er beskrevet mesterligt og skræmmende. Er du interesseret i de politiske forhold i Tyskland i 20'erne og 30'erne, så bør Hitler's Circle of Evil være på din watch list.

God fornøjelse med intrigerne, alliancerne og hele spektret af det politiske spil!

Læs også: Anmeldelse af Hitler's Circle of Evil

Læs også: De bedste krimiserier på Netflix

Del artikel

Andre Serier | Nyheder