Serier | Nyheder

5 serier du skal se i efterårsferien

AfFreja Hertz Tefcke
9. oktober 2019
(Foto: Stranger Things/Netflix)

Del artikel

Nu, hvor efterårsferien er godt på vej, betyder det, at der er tid til at se en masse serier – men der er så mange at se, og mange af dem er lange og dermed svære at nå på en lille uges tid.

Her får du 5 serier, der er binge-klar til én uge.

Stranger Things
Netflix

3 sæsoner fyldt med nostalgi, monstre, spæde kærlighedshistorier og alt, hvad der involverer det at blive teenager – hvordan man får kysset sin kæreste, selvom far har sagt, at døren til værelset skal stå åben, bekæmper onde, russiske organisationer, slår op med førnævnte kæreste, bliver til – bogstaveligt – gødning eller noget helt andet.

Stranger Things at bearbejde alle komponenterne til perfektion med et killer soundtrack, der transporterer dig direkte til 70’ernes storhedstid. Nårh ja, og så kæmper hovedrollerne måske imod sci-fi monstre fra en alternativ dimension, men der er alligevel plads til det, der gør serien helt fantastisk: børnene.

Band of Brothers
HBO Nordic

Skabt af Tom Hanks og Steven Spielberg, der sammenlagt har skabt noget uforligneligt; 10 afsnit af absolut nervepirrende, intens, humoristisk billede af krigen. Fyldt med fantastisk skuespil, smukke lokationer og et budget, der ramte skyerne, er Band of Brothers helt igennem god.

Hvis man er til serier, der hiver lidt i hjertet, er periode-bestemt, krigsbetonet og eminent hele vejen igennem, så skal man altså få set Band of Brothers. Krigstonen og alt, hvad der bliver anvendt i serien, er helt i top. Det er HBO Nordics svar på Dunkirk, længe før Dunkirk kom frem.
Den skal opleves!

Good Omens
Amazon Prime Video

En djævel og en engel, der er bedste venner? Det lyder måske bizart, men Good Omens er altså lige det – et usandsynligt venskab, der er kommet af begge parters ubehændige mindre lyst til Ragnarok, og deres kamp for at undgå, at lige præcis dét sker.

Det er en af de sjoveste, nyere serier, og den har så meget at sige (specielt David Tennant i læderbukser) og er på samme tid enormt humoristisk, smukt udført, og skuespillet er helt i top! Man skal virkelig se serien, om det så er for at se Michael Sheen (der spiller englen), der bare gerne vil nyde mad og sin boghandel, eller om det er for at se David Tennant (djævel), der råber ad sine planter for at få dem til at vokse sig endnu større, så er det i hvert fald en serie, der fortjener et kig!

Mindhunter
Netflix

Der findes næsten ikke noget bedre end en ordentlig omgang seriemord og psykologi en sen efterårsaften. Mindhunter er lavet med fokus på gruppen af FBI-agenter, der startede profilering på seriemorder, og deres vej frem – de interviewer forskellige ”store” navne inden for seriemord, som Ed Kemper, Charles Manson, Son of Sam og mange flere.

Det er en nervepirrende og spændende serie, der virkelig hiver i én – og de to sæsoner, som serien består af, forsvinder på ingen tid, fordi man bliver så opslugt af fortællingen, karaktererne og det fuldstændig sindssyge makeup-arbejde, der gør, at skuespillerne, der portrætterer seriemordere, ligner de rigtige mennesker bag nogle af de mest syge forbrydelser uhyggeligt meget.

The Haunting of Hill House
Netflix

Hvad er en efterårsferie med lange, mørke aftner uden en smule gys? The Haunting of Hill House er en af de bedste, nye gyserserier, der er kommet ud og den fortjener i den grad et kig!

Den består af spøgelser, en snigende frygt, der sidder under huden på en efter afsnittene, creepy skikkelser i baggrunden, fantastisk skuespil, lyd og set-designs, der er helt oppe at ringe og er alt i alt en serie, der kan det hele.

Man kan vælge at kigge efter spøgelser i baggrunden eller prøve at regne ud om det rent faktisk er spøgelser, eller om det er mentale sygdomme og skimmelsvamp, der gør folkene i serien syge og får dem til at hallucinere, men én ting kan jeg sig med det samme: Den serie kan skræmme dig fra vid og sans – og er det ikke det, der passer allerbedst til en regnfuld, kold, mørk aften i oktober?

LÆS OGSÅ: Bag om Mindhunters seriemordere

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste