Serier | Nyheder

Bag om Mindhunters seriemordere

AfFreja Hertz Tefcke
25. september 2019
Bag om Mindhunters seriemordere
Til venstre: Ed Kemper (Cameron Britton) til højre: Den ægte Ed Kemper

Del artikel

Seriemordere har altid skabt en vis fascination i vores verden. Vi forstår ikke årsagen til mordene, og hvorfor seriemorderne kan slå deres moralske kompas til og fra.

Det er én af de ting, som Mindhunter dykker ned i; hvilket sindelag seriemordere har med sig og deres basis for at dræbe.

Hvis du også har binget MindhunterNetflix, så har du sikkert også stillet spørgsmål til, hvor meget der er sandt og hvor meget, der er falsk. I denne artikel kan du læse lidt om de ægte mordsager og de seriemordere, der bliver snakket om (og med) i Mindhunters 2 sæsoner.

TRIGGER WARNINGS: Artiklen handler om virkelige mord, voldtægter og mere, så læs videre på egen risiko!

Seriemorderen Ed Kemper


Mindhunter

Ed Kemper var en enormt klog mand med en IQ på mellem 136 og 145 (dette varierer i kilderne) og er en skræmmende mand. Han var to meter høj og vejede 130 kilo, da han blev anholdt og bragte en voldsom skræk til dem, der omgik ham.

Ed Kemper skød sine bedsteforældre og lemlæstede kvinder

Drabene på hans bedsteforældre endte med en fængselstraf. Den stoppede ham dog ikke i at dræbe flere mennesker. Hans næste træk var at lemlæste og voldtage 6 kvindelige studerende.

Han mødte kvinderne, da de blaffede sig vej frem. Han dræbte dem på stedet og tog deres kroppe med hjem, hvor han derefter halshuggede dem, voldtog det åbne hul i halsen (gennem en seksuel akt, der bliver kaldt irrumatio) og voldtog derefter resten af de døde kvinder.

Seriemorder meldte sig selv

Flere timer senere ringede Kemper igen og fortalte denne gang sin tilståelse til en politibetjent, som han kendte. Politivennen godtog historien, og varetægtsfængslede Kemper, som i fængslet også om de andre mord, han havde begået.

Mordene var rent tidsspild

"Det originale formål var væk. Det gav mig hverken fysisk eller emotionel tilfredsstillelse. Det var bare rent tidsspild. Følelsesmæssigt kunne jeg ikke håndtere det mere. Til sidst kunne jeg begynde at mærke dårskaben af det hele, og da jeg nåede punktet med rent fysisk udmattelse, tænkte jeg: til helvede med det."


LÆS OGSÅ: Alt om David Finchers Netflix-serie Mindhunters

Seriemorderen David Berkowitz (Son of Sam)

Han blev også kendt som The .44 Kaliber Killer, da han skød sine ofre med en .44 kaliber revolver.

Farens fravær gjorde ham til morder

Hun fortalte om, dengang hun fødte Berkowitz’ fødsel, og om hvorfor hun gav ham væk. Fortællingen kickstartede Berkowitz’ behov for at dræbe, da den manglende faderfigur og farens beslutning om at gå gjorde ham dybt rystet og sendte ham ud en hans første og primære krise.

Berkowitz skød sine ofre

Nyhedsmedierne dækkede mordene kraftigt, og dét nød Berkowitz. Han dræbte sine ofre med et skud i hovedet eller kroppen, men var anderledes fra de andre seriemordere, der er en del af Mindhunter, da der ikke var noget seksuelt over hans mord.

Dæmon tvang Berkowitz til at dræbe

På trods af Berkowitz’ anormale forklaring, fandt retten ham mentalt stabil til at stå igennem retssagen, der endte med seks livstidsdomme. Herefter indrømmede han, at historien om den besatte hund var opfundet, og at psykologerne, der havde undersøgt ham, havde slugt historien råt. Indrømmelsen blev i følge diverse kilder sagt med glæde i stemme, og tilfredsheden med, at han havde formået at snøre både politi og psykologer, var stor.

Berkowitz fik kendisstatus

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Mindhunter sæson 2

Seriemorderen Jerry Brudos

Moren misrøgte Brudos

Brudos udviklede som 5-årig en besættelse af kvindesko (og tøj) og forsøgte at stjæle både undertøj og højhælede sko fra kvinder i nabolaget, inklusiv sin skolelærers.

Indlagt på psykiatrisk hospital

Hans seksuelle lyster stammede fra hadet og hævntankerne mod sin mor – et had, der blev overført til alle kvinder. Under sit ophold på hospitalet blev han også diagnosticeret med skizofreni.

Brudos voldtog sine ofre

Efter et mord iførte han sig høje hæle og onanerede ud over de døde kvinder. Seancen blev et fast ritual efter hvert mord.

Brudos’ mord blev mere og mere brutale

Han skar også brysterne af et offer, og efterfølgende forsøgte han at støbe brystet i plastik. Brudos var dog ikke tilfreds med resultatet. Brystet var ikke pink nok, mente han, og smed det ud. Senere gentog han den makabre proces og brugte efter sigende de afskårne bryster som bogstøtter.

Politiet fik krammet på seriemorderen

Da han blev anholdt, tilstod han alle mord og overfald. Han erkendte sig skyldig under retssagen og fik tre gentagne livstidsdomme.

Brudos døde i fængslet i 2006 af leverkræft som 67-årig, og havde indtil da fået tilsendt kvindesko (og billeder af dem) af selskaber, som han kaldte sin erstatning for porno.

Alt i alt er Mindhunter en uhyggelig serie, der hiver fat i virkelighedens verden – dog er det endnu mere uhyggeligt, at virkelighedens verden overgår fiktion så meget.

Du kan se Mindhunter Netflix.

LÆS OGSÅ: Mindhunter bygger på virkeligheden

PRØV OGSÅ: Den store Mindhunter-quiz

Del artikel

Læs mere omNetflixMindhunter

Andre Serier | Nyheder