Serier | Nyheder

5 serier som sluttede før tid som fortjente bedre

AfKasper
9. juli 2019
Foto: Sense8/Netflix

Del artikel

Vi har alle prøvet det, hvor man sidder og ser en serie, og af forskellige grunde og årsager bliver helt bidt af den, og så sker det. Aflyst. Cancelled, done finito. Nogle mere forventet end andre, og nogle mere uundværlige end andre alt efter smag. Så jeg tænkte, at jeg ville give jer læsere mit bud på fem serier som blev lukket ned før tid, og dermed ikke fik den afslutning, de efter min mening havde fortjent, hvis de da overhovedet fik en afslutning:

Revolution

Revolution var en post-apokalyptisk adventure/drama-serie, der fik premiere i september 2012. Serien finder sted i 2027, femten år efter en verdensomspændende begivenhed kendt som 'The Blackout', hvor al elektricitet på hele kloden blev permanent deaktiveret. Man følger Ben Matheson, hans datter Charlie og hans søn Danny. Ben bærer en halskæde med et vedhæng, som er nøglen til at finde ud af hvad der skete i 2012 og som muligvis kan løse problemet. Generalen af Monroe-militæret og selvudnævnt præsident af Monroe-Republikken, Sebastian Monroe, leder efter vedhænget, så han kan bruge dets kræfter til at tage kontrol over hele Nordamerika.

På rollelisten finder man blandt andre: Billy Burke (Twilight, Drive Angry), Tracy Spiridakos (Chicago P.D.), Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Maze Runner 2: Inferno), Zak Oarth (Loser, Weth Hot American Summer), David Lyons (Eat Pray Love, Safe Haven), og Elizabeth Mitchell (Lost, Tror Du Stadig På Julemanden?),

Alcatraz

Alcatraz var en krimi/drama-serie der fik premiere i marts 2012. Serien kører på, at alle fanger og ansatte på mystisk vis forsvandt fra fængslet i 1963, og den amerikanske regering dækkede over dette med en historie om, at fængslet var blevet lukket pga. usikkert miljø og at fangerne var blevet flyttet. Men i nutiden begynder de forsvundne folk på mærkværdig vis at dukke op igen én efter én - uden at have aldret og uden nogen viden om, at de har været væk i flere årtier. De har dog tilsyneladende en trang til at finde bestemte objekter og fortsætte deres kriminelle levemåde. Men endnu mere mærkværdigt er det, at regeringen virker til at have ventet dem, og agent Emerson Hauser, som arbejdede på Alcatraz op til 1963, leder nu en hemmelig afdeling som skal finde fangerne. Hauser hverver en politibetjent, Rebecca Madsen, og en ekspert i Alcatraz's historie, Dr. Diego Soto, til at hjælpe sig.

På rollelisten finder man blandt andre: Sam Neill (The Horse Whisperer, Jurassic Park), Sarah Jones (Damnation, Vegas), Jorge Garcia (Lost, The Ridiculous 6), Parminder Nagra (Bend It Like Beckham, Skadestuen), og Jonny Coyne (The Blacklist, Gangster Squad).

Angel

Angel var en action/fantasy-serie, der fik premiere i oktober 1999, og var en spin-off af Buffy the Vampire Slayer. Her følger man vampyren Angel, som fik sin menneskelige sjæl genindsat af sigøjnere som en straf for at han slog én af deres ihjel. Efter at det er klart, at hans forhold til Buffy Summers er dødsdømt, flytter Angel til Los Angeles og arbejder som privatdetektiv for at hjælpe de hjælpeløse. Selvfølgelig leder dette til kampe mod dæmoner og deres allierede, samt kampen imod Angels egen indre dæmon.

På rollelisten finder man blandt andre: David Boreanaz (Buffy the Vampire Slayer, Bones), Charisma Carpenter (Buffy the Vampire Slayer, The Expendables), Alexis Denisof (Justice League: Doom, Finding Carter), J. August Richards (Agents of S.H.I.E.L.D., Notorious), samt selvfølgelig også gæsteoptræden fra Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer, Cruel Intentions).

Sense8

Sense8 var en drama/sci-fi-serie, der fik premiere i marts 2015, og modsat de tre ovennævnte fik Sense8 faktisk en afslutning. Denne kom dog i form af et sidste afsnit som havde en varrighed på to og en halv time. Men den er med på listen fordi jeg synes, at den fortjente meget bedre. Serien omhandler otte fremmede mennesker fra forskellige dele af verden, som pludselig bliver 'sensates', altså mennesker der er mentalt og emotionelt linket sammen. Deres forbindelse bliver 'født' af en kvinde ved navn Angelica, som begår selvmord for at undgå at blive fanget af en mand kaldet 'Whispers'. Undervejs opdager de otte 'sensates' at de nu kan sanse og kommunikere med hinanden, og dele ting som viden, sprogkunnen, evner og oplevelser. De skal finde ud af hvad deres formål er som 'sensates', og samtidig undgå tilfangetagelse af Biologic Preservation Organization og 'sensate'-agent Whispers.

På rollelisten finder man blandt andre: Brian J. Smith (SGU Stargate Universe, Warehouse 13), Jamie Clayton (Designated Survivor, The Snowman), Tuppence Middleton (The Imitation Game, War & Peace), Miguel Angel Silvestre (Ferdinand, Narcos), Daryl Hannah (Wall Street, Kill Bill), og Naveen Andrews (Lost, Sinbad).

ALF

ALF var en familiekomedie-serie der fik premiere i september 1986, og ligesom Sense8 fik ALF også en afslutning, nemlig TV-filmen Project ALF. ALF var en kæmpe familiesucces, der ramte TV rundt om i hele verden, og jeg synes dermed også at denne serie fortjente mere tid og en bedre afslutning. Serien omhandler Tanner-familien som pludselig får et ekstra medlem af familien, da et rumvæsen fra planeten Melmac ved navn Gordon Shumway, eller bedre kendt under sit kælenavn ALF, styrter ned i deres garage.

På rollelisten finder man blandt andre: Paul Fusco, Max Wright (The Norm Show, Misfits of Science), Anne Schedeen (Simon & Simon, Emergency!), Benji Gregory (Once Upon a Forest, Jumpy Jack Flash), og Andrea Elson (Simon & Simon, Mad About You).

Sense8 kan ses på Netflix og Angel kan ses på Viaplay.

Læs også: 5 serier, jeg altid kan tale med mine veninder om

Læs også: Min top 5: Mandeserier på Viaplay

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste