Serier | Nyheder

5 serier vi glæder os til på HBO i november

AfTrine Jerichau Roslev
22. oktober 2019
Foto: His Dark Materials/HBO Nordic

Del artikel

ENDELIG når vi til måneden, hvor His Dark Materials får premiere på HBO Nordic! Den serie har jeg glædet mig til at se i flere måneder, så derfor har den selvfølgelig en plads på denne liste.

De sidste pladser går til Nikolaj Lie Kaas' Britannia og seriens anden sæson, antihelteserien Swamp Thing, dramaserien Ray Donovans syvende sæson og den nye spionserie The Sleepers, der alle får premiere på HBO Nordic i november 2019.

His Dark Materials


Premiere: 4. november

Fantasy-serien His Dark Materials baserer sig på Philip Pullmans bogtriologi og følger pigen Lyra (Dafne Keen), der skal finde sin kidnappede bedste ven. Jagten bliver en farefuld rejse i en parallelverden, hvor Lyra opdager, at vennen langt fra er det eneste barn, der er forsvundet, og hvor hun møder fænomenet "støv" (på engelsk "dust") og de mystiske daimoner.

Disse daimoner er en manifestation af menneskets sjæl i skikkelse af et dyr og er knyttet til de mennesker, der lever i verdenen. Alle børn har hver en daimon, som de ikke må skilles fra, men som plottet skrider frem, vil Lyra opdage, at der er en sammenhæng mellem de forsvundne børn og verdenens daimoner.

I sin kamp for at opklare mysteriet møder hun blandt andet den opdagelsesrejsende Lord Asriel (James McAvoy kendt fra Atonement) og de såkaldte panserbjørne, hvor særligt én af dem, Iorek Byrnison (med stemme af Joe Tandberg kendt fra The Innocents), får afgørende betydning.

Foruden Dafne Keen, James McAvoy og Clarke Peters medvirker blandt andre Ruth Wilson (The Affair), Lin-Manuel Miranda (Hamilton) og Clarke Peters (The Wire). His Dark Materials er produceret af New Line Cinema og Bad Wolf til BBC og HBO. Sæsonen består af otte afsnit.

Fik jeg sagt, at jeg glæder mig?

Britannia sæson 2


Premiere 7. november

Anden sæson af den populære dramaserie Britannia begynder to år efter afslutningen på seriens første sæson. General Aulus (David Morrissey kendt fra The Walking Dead) har invaderet Britannia med hjælp fra den keltiske dronning Amena (Annabel Sholey kendt fra The Split).

Blandt druiderne opstår mistanke til Aulus' hemmelige agenda, og de føler sig derfor truede. Uden for gruppen finder vi Nikolaj Lie Kaas i rollen som den udstødte druide Divis, der træner det unge druide-håb Cait (Elanor Worthington-Cox kendt fra Hetty Feather), for måske kan hun redde Britannia fra romerne?

Alle ti episoder af Britannia sæson 2 kan ses på HBO Nordic fra premieredagen den 7. november 2019.

Swamp Thing


Premiere 8. november

Så er der nyt fra DC-universet. Den nye gyserserie Swamp Thing handler om karakteren af samme navn; det sumpelignende monster Swamp Thing.

En dødelig sumpbåret virus har spredt sig i byen Louisiana. Forskeren Abby Arcane (Crystal Reed kendt fra Gotham) er vokset op i byen og tager tilbage dertil for at undersøge den farlige virus.

I byen får hun selskab af biologen Alec Holland (Andy Bean kendt fra Here and Now), som hun udvikler en tæt relation til. Et mareridt udvikler sig, da Alec bliver smittet med virussen og forvandler sig til sump-antihelten Swamp Thing.

I serien møder vi også Jennifer Beals, Birgina Madsen, Kevin Dureland, Leonardo Nam og Derek Mears. Alle ti afsnit bliver tilgængelige på HBO Nordic den 8. november.

Ray Donovan sæson 7


Premiere 18. november

Vi er nu nået til den syvende sæson af den populære dramaserie Ray Donovan. I denne sæson synes Ray (Liev Schreiber) at falde til ro i rollen som familiemand, meeeen der bliver nu også lovet, at vi får "den gamle" Ray at se igen, for balancen mellem familiens og tidligere klienters ønsker stemmer ikke overens.

Ray finder derfor sig selv i et dilemma mellem at fikse problemerne for andre kontra at fikse sine egne problemer. Ud over Liev Schreiber medvirker også Alan Alda, Zach Grenier og Jon Voght i Ray Donovans syvende sæson.

Sæsonen består af 12 afsnit.

The Sleepers


Premiere 17. november

The Sleepers står også højt på min watch-liste. Serien er en tjekkisk originalserie fra HBO Europe og blev udtaget til intet mindre end Toronto Film Festival tidligere i år.

HBO lover en spion-thriller, der tager os med til 1980'ernes Prag, hvor et par (Marie og Viktor) er flygtet fra det kommunistiske Tjekkoslovakiet 12 år tidligere. Hjemlandet er nu i bedring, og de beslutter derfor at rejse tilbage.

På rejsen kommer de ud for en alvorlig trafikulykke, og da Marie vågner på hospitalet, er Viktor forsvundet! The Sleepers er instrueret af Ivan Zacharias, som også instruerede Wasteland.

Du kan se seriens seks episoder på HBO Nordic fra den 17. november.

LÆS OGSÅ: 13 uhyggelige serier til Halloween

Andre premiereserier på HBO Nordic i november


Torka aldrig tårar utan handsker

Fjerde sæson af Outlander får premiere den 5. november

Den brasilianske serie Santos Dumont får premiere den 11. november

Den rumænske originalserie Umbre får premiere på sin tredje sæson den 20. november

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste