Serier | Nyheder

5 klassiske serier du BØR se på HBO Nordic

AfRikke Havner Alrø
4. april 2019
5 klassiske serier du BØR se på HBO Nordic
Foto: HBO Max

Del artikel

Vi Elsker Serier elsker HBO Nordic – og ikke kun på grund af vores kærlighed til Game of Thrones, Westworld og The Handmaid’s Tale.

HBO Nordic er fyldt med klassiske serieperler, og vi har udvalgt 5, som du ikke bør gå glip af. Flere af serierne på listen er kandidater til titlen som den bedste serie nogensinde, så det er bare at smække fødderne op og komme i gang med klassiker-marathon.

Band of Brothers

Band of Brothers handler om et kompagni af amerikanske soldater i 2. verdenskrig og er baseret på historiske begivenheder. Alle personerne i serien er baseret på veteraner fra det virkelige Easy Company, som var med på D-dag i 1944. De virkelige personer ses i indledningen til de fleste afsnit, hvor de fortæller om deres oplevelser. Det sætter det hele i perspektiv og får selve serien til at føles mere virkelig. Man skal dog ikke tage fejl: Det er en fiktionsserie baseret på virkelige begivenheder. Men den er lavet så effektivt, at den får os til at tro på, at vi ser et glimt af den virkelige 2. verdenskrig, og vi er nok også tættere på, end vi er i mange andre film. Personerne har et præg af ægthed, og det handler selvfølgelig til dels om flotte skuespilpræstationer, men også om hele produktionen. Det er en fantastisk serie, som skal ses. Alle 10 afsnit af miniserien ligger på HBO Nordic.

The Sopranos

The Sopranos er en vaskeægte klassiker. Serien om gangsterbossen Tony Soprano (spillet brillant af James Gandolfini) og hans udfordringer som familiefar og leder af en kriminel organisation satte nye standarder for tv-serier, da den ramte tv-skærmen i slutningen af 90’erne. Det dykker serien især ned i, når Tony betror sig til sin psykiater – han begynder nemlig at få angstanfald og søger behandling i det allerførste afsnit, og han er i terapi i resten af serien. The Sopranos er den dag i dag anerkendt som en af de bedste tv-serier nogensinde, og den fortjener et gensyn – den er perfekt til et seriemarathon. Alle afsnit ligger på HBO Nordic.

Six Feet Under

Six Feet Under er en ganske særlig serie, der på mange måder tør mere end mange andre serier. Den handler om familien Fisher, som driver en bedemandsforretning i Los Angeles. På mange måder ligner den en typisk amerikansk dramaserie med fokus på familieliv, men den adskiller sig ved sit fokus på døden. Hvert afsnit starter med, at nogen dør, og det sætter tonen. Den er en mørk og skæv serie, som tør tage fat i nogle emner, de fleste af os ikke kan lide at tænke på. Men den gør det på en fin måde. Se alle fem afsnit på HBO Nordic.

Deadwood

Deadwood er en western. Og en rigtig god en af slagsen. Den foregår i 1870’erne og handler om guldmine-lejren Deadwood, som udvikler sig til en by. Mange historiske personer som fx Wild Bill Hickok, Calamity Jane og Wyatt Earp optræder i serien, og den er så godt lavet, at du næsten føler, at du er der selv. Det er en barsk serie, som blandt andet blev kendt for sine mange bandeord. Den er værd at se, hvis du elsker westerns – eller hvis du bare ønsker at se en god serie. Der kommer en film, der fortsætter historien senere i år, så det er nu, du skal hoppe med på vognen. Alle tre sæsoner ligger på HBO Nordic.

The Wire

The Wire er en politiserie, som kørte fra 2002-2008. Mens den blev sendt, tiltrak den ikke de store seertal, men nu betragtes den som en klassiker, og mange anmeldere har udnævnt den til en af de bedste tv-serier nogensinde. The Wire introducerer nye sider af byen Baltimore og dens politistyrke i hver sæson, samtidig med at den beholder personer og historier fra tidligere sæsoner. Serien udmærker sig ved sin realisme og sin portrættering af byliv i USA. Glem alt om NYPD Blue – The Wire vender genren på hovedet. Den fortjener virkelig at blive set. Alle fem sæsoner kan ses på HBO Nordic.

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i april

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i marts

Del artikel

Andre Serier | Nyheder