Serier | Nyheder

5 steder du skal shoppe, spise og bo, hvis du elsker New Yorker-serier

AfJonas
19. marts 2019
bedste amerikanske serier 00'erne
Foto: AMC

Del artikel

Betegnelsen 'Byernes by' er traditionelt en ære, der tilfalder Paris. Men i 2019, hvor globaliseringen og den storpolitiske situation, gennem en efterhånden lang årrække, har drejet verdens kulturelle fokus mere og mere over på amerikansk kultur, ville de færreste nok brokke sig, hvis jeg sagde, at New York City bejler gevaldigt til at overtage dette prædikat. På mange måder har byen på den amerikanske østkyst også i den virkelige verden opnået den førerposition, som den længe har haft inden for film- og måske særligt serieverdenen.

Vi bringer i det følgende en lille guide til hvordan en dag kunne se ud, når man som seriefan udforsker Byernes by anno 2019. Så læn dig tilbage og følg i stjernernes fodspor fra sofaen, og hvem ved... måske er der ikke langt til at gøre det i virkeligheden.

Bloomingdale's

Findes der en serie, der er mere New York end Venner? Jeg tror det næsten ikke. Og hvorfor ikke starte sin dag i The Big Apple med en shoppingtur i Bloomingdale's, hvor Rachel arbejdede som personlig shoppingassistent - og ikke mindst: scorede Joshua (se billedet). Vi kan naturligvis ikke garantere, at alle der sætter sine ben i Bloomingdale's finder kærligheden - Rachel og Joshua holdt jo i øvrigt heller ikke så forfærdeligt længe. Men vi kan stå inde for en fed shoppeoplevelse, som ikke fås andre steder end i New York.

Bamonte's Restaurant (Brooklyn)

I de varmeste middagstimer er det fornuftigt at komme lidt ud af New Yorks hektiske midte, og måske slappe af med 'en bid brød' i en af byens andre fede bydele udover Manhattan. Du kan eksempelvis tage til Brooklyn og besøge Bamonte's Restaurant, som er blevet udødeliggjort i en af de serier, der indvarslede den 'Seriernes guldalder', vi nu befinder os i, The Sopranos.

Manolo Blahnik

Eftermiddagsshoppeturen bør - hvis du er Sex and the City-fan - gå til Manolo Blahniks butik (31 West 54th Street), hvor du kan shoppe Carrie Bradshaws yndlingsskomærke. Men, men, men... måske skal man ikke efterligne vores heltinde fra Sex and the City sådan 100%. Efter sigende har hun nemlig brugt noget nær en kvart million (omregnet til danske kroner) på sko fra Manolo Blahnik. Men mindre kan også gøre det, og der er ingen tvivl om, at New York er stedet, hvis man vil investere i tøj og accessories, der både signalerer status og har høj kvalitet.

Grand Central Oyster Bar

Når du når hen imod aften, og den virkelige sult melder sig, er det oplagt at lade de dyre drenge fra Mad Men danne forbillede for en ekstravagant menu. Lad mindet om Roger og Dons eskapader i syvende afsnit af første sæson af serien om reklamebranchens skruppelløse mesterhjerner guide dig til Grand Central Terminal og ind i Grand Central Oyster Bar, hvor det naturligvis hjælper at være til seafood og lækre drinks - men... Ain't we all?!

Se klippet hvor Don og Roger går til den med delikate østers her (og lad os så glemme hvordan det gik Roger og hans østers senere i afsnittet):

The Plaza

Når du har shoppet og snacket dig gennem New York kan vi garantere dig for, at du har brug for en lille en på øjet. Og hvilket bedre, mere centralt og luksuriøst sted end The Plaza. Hotellet, der grænser helt op til Central Park, er en klassiker inden for både serie- og filmverdenen. Monica og Chandlers forlovelse - sæson 7 afsnit 1 - bliver i Venner fejret på det legendariske hotel (deres forhold blev i øvrigt indledt på et hotel i London - se billedet), på samme vis som Big i Sex and the City, til Carries store fortrydelse, fejrer sin forlovelse med en anden kvinde her. Hotellet har ligeledes været benyttet i Mad Men og filmene Alene Hjemme 2 og Søvnløs i Seattle.

Vi Elsker Serier samarbejder med USA Rejser. Vi kan helt uforpligtende hjælpe med at lave et godt tilbud med alt arrangeret til USA. Så kan du besøge dine favoritseriers locations. Skriv til os på [email protected] og fortæl os mere om din interesse, så vil vi elske at hjælpe. Vi arrangerer også grupperejser hos Vi Elsker Serier, hvor man kan joine ligesindede seriefans på en pilgrimstur til diverse byer, hvor vores favoritserier foregår. Skriv også hvis du vil høre mere om dem.

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay i marts

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i marts

Del artikel

Andre Serier | Nyheder