Serier | Nyheder

'Carmen Curlers': Her er skuespillernes egne yndlingskarakterer fra serien

Af
Signe Bjørg Granberg
12. oktober 2023
Carmen Curlers sæson 2
Hele holdet bag 'Carmen Curlers' samlet til pressemøde på den nye sæson / Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Del artikel

I anledning af premieren på anden sæson af DR's dramaserie 'Carmen Curlers' mødte Vi Elsker Serier holdet bag serien til en snak om den kommende sæson.

Det er ikke mere end et år siden, at første sæson af Carmen Curlers havde premiere på DR og tog danskerne med storm.

Nu er anden sæson af den populære dramaserie på trapperne, og i den forbindelse har Vi Elsker Serier talt med seriens skaber Mette Heeno og en række af skuespillerne om, hvad vi kan forvente af den nye sæson – og hvilke karakterer de egentlig selv bedst kan lide fra serien.

Helstøbte karakterer

mette heeno carmen curlers
Seriens skaber, Mette Heeno, taler med Vi Elsker Seriers udsendte
Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Mette Heeno, der er kvinden bag Carmen Curlers, har haft som ambition at lave en serie, som danskerne kunne tale om på tværs af generationer. Samtidig udspiller serien sig i 1960'erne, som er en tid, mange stadig kan huske, selv har gennemlevet og kan spejle sig i, fortæller hun:

– Vi ville gerne lave en periodeserie, som ikke blev støvet, og som på en eller anden måde også kunne sparke ind i noget andet. Det var vigtigt for os at holde fast i, at det var et stykke Danmarkshistorie, der skulle fortælles, men det skulle fortælles med overskud. Det var essentielt for mig, at vi lavede nuancerede og helstøbte karakterer.

Heeno vil dog ikke svare på, hvilken karakter hun bedst kan lide fra serien:

– Ej, det må du ikke spørge om! Jeg har 12 yndlingskarakterer. Men selvfølgelig er der nogle, der er lettere at skrive end andre, og der er nogle, hvor jeg efterhånden kender skuespillerens komiske timing, så det er sjovt at skrive en replik eller en scene, fordi jeg ved præcis, hvordan den vil se ud med dem.

Den amerikanske drøm

'Carmen Curlers' sæson 2
Morten Hee Andersen som den karismatiske stifter af Carmen Curlers, Axel Byvang
Foto: Tine Harden / DR

Da vi slap Axel Byvang, Birthe og co. i første sæson, stod de over for både store udfordringer og ændringer. Anden sæson foregår i 1965, hvor Carmen Curlers potentielt kan vokse eksplosivt, da et amerikansk skønhedsfirma viser interesse for de populære curlere. Axel (Morten Hee Andersen) lægger sig derfor i selen for, at alt skal gå godt med amerikanerne.

Morten Hee Andersen fortæller om sæsonen, at den emmer af risikovillighed, kærlighed … og lidt af banko:

– Tingene er blevet lidt vildere i denne her sæson, men ligesom i første sæson handler det for Axel meget om, hvad han er villig til at ofre og satse for at få succes. Men der kan jo godt være koldt på toppen!

Hee er lutter rosende ord, når snakken falder på medskuespillerne og ikke mindst hvilken karakter, der er hans personlige favorit i serien:

– Min yndlingskarakter må være Finn (Axel Byvangs søn, red.) Men det er bare et sindssygt fedt cast og nogle meget generøse kolleger. Der var ingen stjernenykker, og alle gik til stålet og fik serien til at blive så levende som muligt.

Birthe, Birthe, Birthe!

Birthe fra Carmen Curlers spilles af Maria Rossing
Maria Rossing som Birthe, der styrer damerne på fabrikken i 'Carmen Curlers'
Foto: Tine Harden / DR

Mens Axel er optaget af det store salg til amerikanerne, skal Birthe (Maria Rossing) i den nye sæson tage hånd om en alvorlig arbejdsulykke på fabrikken, og hun må træffe nogle hårde beslutninger.

Derhjemme knirker ægteskabet med Jørgen (Lars Ranthe), og det bliver efterhånden sværere og sværere for Birthe at jonglere både arbejde og familieliv.

Maria Rossing, der spiller Birthe, fortæller lidt om den rejse, hendes karakter er på i anden sæson

– Virksomheden er jo vokset i denne sæson, og Birthe bliver tvunget til at gå lidt mere ind i det kyniske og mere "corporate" rum, så hun bliver ret udfordret på sine principper. Men hun er stadig firmaets mand – eller kvinde! Hun kæmper dog med at finde balancen mellem arbejdet og familien, så på en måde er det jo en meget moderne og genkendelig historie og problematik, vi har med at gøre.

På spørgsmålet om, hvilken karakter der er Rossings egen favorit, falder valget på en ny karakter fra denne sæson:

– Seerne skal glæde sig til Fru Mundelin (spillet af Stine Schrøder Jensen, red.), men der er jo kun fede karakterer, og 'Carmen' er bare et champagnepersongalleri i det hele taget.

'Carmen Curlers' sæson 2
Lars Ranthe i rollen som Jørgen, der står overfor nye udfordringer i denne sæson af 'Carmen Curlers'
Foto: Tine Harden / DR

Birthe-karakteren i sig selv er dog en favorit, hvis man spørger Rossings kolleger, Sofie Torp (der spiller Axels tidligere sekretær, Lis) og Lars Ranthe (der spiller Birthes mand, Jørgen):

Som Sofie Torp siger:

– Jeg har mange yndlingskarakterer, men jeg er vild med Birthe! Jeg synes, Maria Rossing er en fantastisk skuespiller, men jeg synes også, Birthe er en rigtig fed karakter.

Lars Ranthe stemmer i:

– Man får jo en kærlighed til sin egen karakter og til sin "filmfamilie". Jeg synes, Birthes karakter er vidunderlig, og Maria er på en måde en fantastisk blanding af en landmandskone og en helt moderne kunstner, så hun er perfekt at sætte i den situation. Det er fedt at se det fra en kvindes synspunkt, se hende have ambitioner, og hvordan hun mærker inde i sig selv, hvad det er, hun kan.

Anden sæson af Carmen Curlers får premiere på DRTV fredag 13. oktober og på DR1 15. oktober kl. 20.00.

Del artikel

Læs mere omDRTVDanskDrama

Andre Serier | Nyheder